Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de uzmanlık, müfettişlik gibi birimler için hak tanınmayacak mı?

medineli

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhabalar,benim kafama takılan sorular var.aöf işletme lisans mezunuyum.
geçen sene ömss ye giremedim.daha doğrusu en son öğrendiğim için fırsatı kaçırmıştım.
bir kaç sorum olacak.ömss ye baktığım vakit çeşitli bölümlere ayrılmış.
şimdi lisans mezunu olduğum için lisansdan giriyorum.bu malum.
peki bizlere kpss a daki gibi uzmanlık,müfettişlik gibi birimler hak tanınmayacakmı?
yoksa onun için normal kpss ye mi girmek gerekiyor?
birde bizlerin normal kpss ye girme hakkı yokmu?
cevaplarsanız çok sevinirim.

Sorularına elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım inşallah
- Ömss'ye giren Kpss'ye de girebilir, bunda bir sorun yok tabii 2014 Ömss ve Kpss'yi beklemen lazım, o kadar...
- Lisans mezunu olarak Ömss'ye girersen bölümünden kadro açılırsa atanırsın ama bildiğim kadarıyla Kpss A gibi bir ayrım yok Ömss'de
- 2014 Ömss ve Kpss'ye hazırlanmanı tavsiye ederim

Arkadaşım 2014 yılında ömss yapılacak ona girebilirsin 2013 yılı temmuz ayında da a grubu kadroları için uygun olan kpss ye girebilirsin.
Kpss için 2014 ü beklemene gerek yok sadece ömss için bekleyeceksin 2014ü.
Bende işletme mezunuyum ömss'de keşke öyle uzmanlık gibi bir durum olsa da başvursak ama nerde.
Kal sağlıcakla.

kpss A kadrolarında yaş şartı ve özürlü olmama şartı aranıyor genelde.

özürlü olup olmama şartını bilemem yaş şartı 35 eğer kurum kendi alıyorsa tabiki özürlü istemiyor ancak merkezi yerleştirme yapıldığı takdirde ösym tercihi üzerinden ozaman oluyor.

Maalesef özürlüleri uzman kadrolara layık(!) görmüyorlar. Sana düz memur işi verdik otur oturduğun yerde der gibi davranılıyor. Halbuki insanların yeteneklerine göre istihdam edilmesi lazım.

arkadaşım benim bildiğim kadarıyla işletmeyle ömss atanırsan önce düz memur olarak atanıyorsun daha sonra kurumda yükselme sınavları oluyor bu sınavla uzmanlık,uzman yardımcısı,şeflik bunun gibi meslekler var böle yükselebiliyorsun arkadaşım

görevde yükselme sınavı ile,kpss A sınavı ayrı şeyler.

turkuaz06;
tabiki kpssye girerse durum değişir ben ömssyle memur olunca kurumda yapılan yükselme sınavından bahsettim anca öle yükselebilir

çamlıca
bilmeden atıp tutma
benim maliyede çalışan 2 arkadaşım var görme engelli ikiside uzman sonra istanbul ve ankarada meb de şube müdürü olan arkadaşlarım var görme engelli onlarda o yüzden sıkıntı yok olabilirsin arkadaşım

şube müdürlüğü ,görevde yükselme sınavı ile olunur.iki tür uzmanlık var biri basit uzmanlık,diğeri akademik uzmanlık.basit uzmanlık görevde yükselme sınavı ile olunur.akademik uzmanlık KPPS A sınavı ile olur.KPSS A-sınavına girebilmek için, 35 yaş altında olma şartı,4 yıllık fakülte okuma şartı ve özürlü olmama şartı var.
özür oranı %40 altında ise KPPS A-sınavına girilebilir.özür oramı %39 olan,özürlü kapsamında değerlendirilmiyor.

ÖMMS sınavı ile hizmetli,memur,vhki,teknisyen,teknisyen yard.tekniker olabilirsiniz.

müfettişlikte KPSS-a sınavına girilerek olunur.

ben çamlıcanın yazsına biaen konuştum ayrıca senin basit dediğin uzmanlıkları bile olamayan var sağlam adamlar bile uzmanolamıyorken engellinin uzman veşube müdürü olması büyük olay

Üst Alt