Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de yanlış sayısı doğru sayısından götürecek mi? Kural nasıl işleyecek?

***Neri***

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar aklıma takıldı da yardım istiyorum

şimdi 4 yanlış bir doğruyu götürüyor ya burda genel olarak mı götürüyor yoksa her ders için kendi soru sayısınndanmı yanlış cevaplar düşülür? Buna cevap lütfen

her 4 yanlış 1 doğruyu götürür

genel yetenek genel kültür olarak yapılıyor

Yok anlatamadım ben sanırım mesela 60 sorunun 40 dogru 20 yanlıs TOPLAM 35 diyemi hesaplanacak yoksa türkce 10 doğru 5 yanlıs toplam 9 seklindemı olacak ?

3,75 eder artı 15yanlış yaklaşık 20 yanlışa tekamül eder

olacak oakdar nekadar yanlış yaparsan okadar doğrunu götürür:cool:

Ohooo sen başdan yaptın yanlışları:)))

amacım yanlışlık yapmak degil :))))

her dersin yanlışı o dersin doğrularınımı götürür onu öğrenmek istiyorum :)))

30ar sorudan oluşan iki tane bölüm var, genel yetenek(türkçe-matematik) ve genel kültür(tarih-coğrafya-anayasa-güncel). her bölümün yanlışı kendi doğrusunu götürüyor.

***Neri***;
elbette her bölüm de 4 yanlış 1 doğruyu götürür
sadece cevaplarken yanlış yapmamaya özen gösterman acısından vurgu yaptım

işte beklediğim cvp geldi tşkler kara

idris sanada cok tşkler yazılarınıza biraz esprili yaklastım umarım kırıcı olmamışımdır.

genel net sayısı çıkarırken senin yukarda yazdığın gibidir diye düşünüyorum..yani 60 soruda toplam 20 yanlışsa oda eder 5 doğru cevap.40 doğru vardı zaten ondan 5 gidince 35 kalır..böledir benim bildiğimde ...

yoksa yani türkçe den 15 sorundan 3 yanlış yapmışın.."dur 4 yanlış olsa bir doğrum gider di,yırttık türkçeden" demek olmaz :) toplama göredir düiye düşünüyorum bu değerlendirme..

4 yanlış 1 doğruyu götürüyoru yanlış anlamışsın golden heart, her yanlış kendi bölümünden 0,25 doğru götürüyor. 3 tane yanlış olunca doğru götürmez şeklinde bir ifade yanlış yani. 3 tane yanlış 0.75 doğru götürür.

ÖMSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından
yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan
bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar
kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar
hesaplanacaktır. Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5
olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır.
Ağırlıklı puanların en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların ortaöğretim
düzeyi için ÖMSSP1, ön lisans düzeyi için ÖMSSP2, lisans düzeyi için ÖMSSP3 puanları
hesaplanacaktır.

Arkadaşlar tarihte sadece inkilap tarihinden soru çıkacak diye biliyorum, siz genel Türk tarihi çalıştınızmı ne yaptınız?

Gerçi ben tarihten pek sorunum olacağını sanmıyorum ama eğer yanlış biliyorsam ve Genel Türk tarihinden de çıkacağına dair bilgisi olan varsa tarihe de bir göz atarım...

inkılap tarihinden ayrı bir de türk kültür ve medeniyetleri konusu var, ordan gelir, eski türkler, türk islam ve selçuklu falan.

kara;
arkadaşım yukarda demek istediğimi anlatamadım sanırım..

misal 60 sorudan ben genel olarak 50 doğru yaptım diyelim..10 tane de yanlışım var diyelim..buna göre değilmi 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi..yoksa her dersin yanlış sayısı kendinemi.

NERİ kardeşim aynen GOLDEN-HEARTIN DEDİĞİ GİBİ doğru sayıları toplancak yanlış sayıları toplancak 40 doğru 20 yanlış 35 net ortalama 1,66 falan denk geliyor net başı oda 35*1,66=58,1 puan falan oluyor...100 puan üzerinden 60 soru 100ü 60a bölersek net başı 1,6666 falan oluyor;)

ÖMSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır. Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanların en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların ortaöğretim düzeyi için ÖMSSP1, ön lisans düzeyi için ÖMSSP2, lisans düzeyi için ÖMSSP3 puanları hesaplanacaktır.

yani diyor ki elimizde türkçe ve matematikten oluşan 30 soruluk genel yetenek testi var, bi de tarih coğrafya güncel ve vatandaşlıktan oluşan genel kültür testi var. genel yetenek testinin ayrı, genel kültür testinin ayrı net sayıları hesaplanacak diyor.
genel yetenekten 30 sorudan 26 doğru 2 boş 2 yanlışınız var diyelim, genel yetenek testindeki net sayınız 25,5 daha sonra bunun standart sapmasını falan hesaplıyolar, ordan bi puan buluyorlar.
genel kültürden 30 sorudan 24 doğru 4 yanlış 2 boşunuz var diyelim, genel kültür testindeki net sayınız 23, bu teste ait standart sapmayı da hesapladıktan sonra ordan da bi puan buluyolar. daha sonra genel yetenekten bulunan puanla genel kültürden bulunan puanın ortalamasını alıyolar (0.5 ile ağırlandırmak demek ortalamasını almak demektir) daha sonra en çok puanı kim almışsa onun puanını 100e eşitleyecek şekilde tüm adayların puanını düzenliyorlar.

kara;

işte bu açıklama güzel oldu..ben klavuzda burayı okumamışım..bilmediğim yeri varmış..saol

KARA kardeşim benim dediğimle ne farkı var uzun yoldan anlatmayın milletin anlayacağı şekilde anlatın :Dsize göre klavuza göre yada genel kültür 30 soru 2 boş 2 yanlış ne eder 25,5 net sapmasını al sonuç değişmez işte sağ elinle sağ kulağını göstermek varken sol elinle sağ kulağını gösteriyorsun sonuç değişmez netini 1.66666 sayısı ile çarpınca sonuç yine aynı çıkacak:D

xxxman her testin standart sapması farklı bir veri verir, standart sapma sınava giren bütün adayların testlerdeki ortalamayı bilmelerini gerektirir, standart sapmayı 60 soru üzerinden değerlendirirsen farklı bir standart sapma çıkar, 30ar soru üzerinden değerlendirirsen farklı çıkar, ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
ayrıca en yüksek net yapan aday 55 net yapmışsa o 100 alır, ösymnin hesabına göre. 1.66 puan değil net başına.

ha şu varsa olabilir genel yetenek daha önemli onun 0,5 ile çarpılır genel kültür 0,4 ile çarpılırsa sonuç farklı çıkar ama hepsi aynı oranda çarpılması gerek yoksa genel yeteneğe yüklenmek gerekcek ki oda türkçe-matematik çok kişi zarar görür:D

e tmm hadi öyle olsun, istatistik biliminin formüllerini bırakalım, xxxman formülleriyle hesaplayalım.

Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5
olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. KAFA karıştırmaktan başka bişey değil ösymye benim formülü gönderimde sapmayla falan uğraşmasınlar
;)DİYELİM EN YÜKSEK NET YAPAN 55 NET YAPTI YÜZ PUANA TAMAMLAMAYA NE GEREK VAR 55*1,66666=91,6663 puanda sıralamaya başlarlar diğer sınavlardaki gibi ama yok 100e tamamlıcaklar Bİ çapan oğlu olcak bu iştede:)

***Neri***;

Kusura bakma işten çıkmıştım yanlışlara hesaplara takılma sınava sağlam bir pisikolojiyle girmek başarı şannsını artırır
Atanıp atanmamakda pekönemli değil bu bağlamda herzaman kamuda olacağın parayı kazana bilirsin :cool:

ilgili test dediği burda kişinin katıldığı sınv mı yoksa o dersin ilgili testindenmı kastediliyor?

İlgili test dediği matematik se matematiğin testi, türkçeyse türkçe testi gibi...

Üst Alt