Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'ye giren lisans mezunlardan A grubu memur alımı yapacak mı?

ALİALİ

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar, bu pazar günü ömss sınavına girecek olan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. bu sene sınav ösym yapacağından biraz soruların kpss ayarında olacağını düşünüyorum hakkımızda hayırlısı. ömss sınavına göre atama yapılacağı zaman genelde b grubu personel alımı yapılmakta. ben hiç engelli kadrolarından a grubu personel alındığını duymadım yada ben şahit olmadım. bu sınav ilk defa geniş kapsamlı bir sınav yapılacağından belki a grubu personel alımı olabilir . bu konu hakkında bilgisi yada tecrubesi olan paylaşalım

Ah A kadrosuna alım yapılsa keşke.. Çünkü 25 TL para yatırdık. KPSS den A istihdamı yapılıyor ama ÖMSS den yağılacağını zannetmiyorum.

:))) sonucda buda bi nevi kpss degil mi neden olmasın

Bu arada bu a grubu ne oluyo

Arkadaşlar A grubu kadroların pek çoğunda sağlık raporu steniyor zaten o yüzden sanmıyorum.

A Grubu Ataması: Lisans mezunlarının uzman ve uzman yardımcılığı dallarına atamalarının yapılması demektir...

Kapsamı: Ekstradan; maliye, iktisat, işletme gibi konulardır. Bu alımın yapılabilmesi için bu alanlardanda adaylara soru yöneltilir.

KPSS deki A Grubu Statüsü
2 oturum halinde yapılır. Sınav ücreti 2 oturum meblağı tutarında tahsil edilir.
1. Oturum standarttır. (Genel Kültür: 60 , Genel Yetenek 60 soru)
2. Oturum ise; yukarıda bir nebzede saymış olduğum derslerden toplamda 160 soru sorulmasıyla gerçekleşir.

Not: Böyle bir durum ise ÖMSS de söz konusu değildir.

Üst Alt