Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'ye üniversiteyi bırakıp lise mezunu olarak katılmalı mıyım?

birkan01

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle yaşım 20 %68 engelli raporum var. 2012 ÖMSS sınavına giremedim başvuru yapmadım haberim yoktu yani :) Şuan üniversitede Önlisans Elektronik programı öğrenimi görmekteyim. Açılan kontenjanlara baktım ve bölümümle ilgili herhangi bir kontenjan göremedim.

Kısacası sınavdan 100 bile alsam kendi programım olmadığı için atanamayacak mıyım ben? Önlisans mezunu olarak sadece Elektronik işi üzerine atanabiliceksem lise mezunu olarak atanma şansım daha yüksek olacağı için üniversiteyi bırakıp lise mezunu olarak tüm kontenjanlardn yararlanmam daha mantıklı geliyor.

Bilen birileri beni aydınlatırsa çok sevinirim. :)

kesinlikle birakma okulu zaten mezun olmadığnı için lise mezunu olarak gireceksin sinava .yeterli not alirsan yeter ., bölüm alan önemli değil çok.. ilkokullar sadece hizmetli liseler memur , sen mezun olmadığn için lise mezunu olarak gireceksin sinava amaç yeterli not almak gerisi sorun değil

Üniversitenin bana ne faydası olucak onu çözemedim ben rıca etsem onu da açıklayabilir misiniz?

BİRKAN 01;

Arkadaşım mantiken düşün Lise mezunu olup da 60 bin Adaylamı yarışmak daha kolay yoksa Üniversite mezunu olarak 10 bin kişiyemi rakip olmak
Akabinde Lise mezunu olan aday en aşşagı 85-90 ve üstü puan alarak istediği yere yerleşirken siz okuduğunuz bölüme göre 65-70 puanlada çok rahat atanabilirsiniz üstelik bulunduğunuz konum ve aldığınız maaş da muhtemelen farklı olacak oyüzden ne olursa olsun okulunuzu bitirmeye gayret ediniz

ESMERELZA;

sorun o ki okuduğum bölüm ile ilgili açılan kontenjan göremedim ben o yüzden soruyorum. Bilgisayar ile ilgili olan bölümleri tercih edebiliyor muyum? MEB , SGK gibi devlet kurumlarındaki kontenjandan yararlanabilir miyim?

BİRKAN 01;

Okuduğunuz Okul Bölüm vs..Farketmez Az Çok yüksek puan almaya Bakınız istediğniz yere Rahat Atanırsınız
Arkadaşlarımdan biri Zeytincilik 2 yıllık okudu Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bu Alanda Kadro Açmamıştı ki Arkadaşın puanı biraz iyiydi şuan Hastane
Çalışıyor Ataması yapıldı Bir sonraki Alımda Branşı ile ilgili Kadro Açıldı Bekleseydi Atanırdı Riske Atmadı Tercihini Yaptı Tekrar Sınava Girer Alan Değiştirir Elbet Kendi Bilir..Siz Atanmaya Bakınız Daha Sonra Bakarsınız Branşınızla Alakalı Bir yer Açılır Geçiş Yaparsınız

ESMERELZA;

İlginiz için çok teşekkür ederim. Farklı bölümlere atanabilyor muyuz onu öğrenmek istemiştim ben öğrendim şimdi :) 2016 da sınav yapılır herhalde artık :D

2014 nisan gibi yapılacak diye duydum sınavı.Okulun bitmediği için lise düzeyinden memur olarak atanırsın nasipte varsa sonra çalışırken okul biter hem maaş farkın olur hem başka il kazansan bile okulun olduğu yere tayine başvurursun şartlar uygun olursa o işinde olur ..Biraz zorlaman lazım o zaman geldiğinde sonraki iş yani..ama 70 binden den fazla lise olur bu sefer sanırım ,puanı 85 ve yukarı yapman lazım..

Rica ederim birşey değil Arkadaslar Birbirbirimize yardımcı olmak durumundayız en ufak luzum görülmeyen bir bilgi dahi sana fayda saglamazken bir baskasının işini görebilir oyüzden küçümsememek gerekir ancak net bir fikriniz bilginiz var ise paylaşım yapalım ki kafalar karışmasın veya yanlış yönlendirme şekliyle ikilem yaratmasın Akabinde sınav 2015 de yapilır kaneatimce Ocak 2014 yıl içerisinde Atama yapıldığı taktirde Hayırlısı olsun diyelim Bekleyelim Görelim :eek:

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Elimizden geleni yapıcağız artık. Lise mezunu olarakta şansım vardır diye düşünüyorum 2012 OÖ genel yetenek soruları soruları çok basit geldi açıkcası :)

40.000 Lise mezunu olarak girip mi atanma şansın daha yüksek olur yoksa 7.000 Önlisans mezunu olarak girmek mi? Birinde 40 kişiden biri olacaksın diğerinde 7 kişiden biri olacaksın. En basit örnekle; Lise mezunu olarak girersen ortalama 90 puan alman gerekecek ama önlisans olarak girersen 80 puan alman yeterli olabilir.

Tecrübeme ve mantığa dayanarak; yerinde olsam kesinlikle ön-lisans düzeyinde girerdim. Bölümünle ilgili kontenjanın açılıp açılmayacak olması Lise düzeyinde girmen için geçerli bir bahane değildir. Bu sene okulu uzatmayıp ön-lisans mezunu olmanı tavsiye ediyorum. Başarılar :)

Okulum zaten 2014 haziran ayında bitiyor yan, 2014 ÖMSS sınavına yetişemiyorum + okul 1-2 dönem uzucak :D 2016 ÖMSS yetişsem yeter diyorum artık :)

Geçiçi mezuniyet belgesi alıp lisans olarak başvurabılırsın birkan

Geçici mezuniyet belgesi ile oluyorsa benim için çok iyi olur bu :)

Geçici mezuniyet belgesi alarak başvurursan ve okulunu bitiremezsen hele hele bir de atanırsan elenirsin diye biliyorum. O yüzde hocalarına durumunu anlat bir an önce bitir :)

bitir demesi kolayda olmuyor çok zor bu okul :) bölümümden dolayı sanırım bizim fakültede en çok kalınan bölüm benim bölümümmüş :D daha genciz o kadar acelem yok lise mezunu olarak girerim 2014 te 2016 daki sınava sağlam asılır onu kazanırım diye düşünüyorum :)

2016 ta bır sınav daha olurmu kesın deılkı kardesım sen sıkı calıs bu sınavı kazanmaya bak zaten lıse mezunu olarak gırıcen okulunuda bıtırırısen maas farkın olur basarılar.

Kardeş Lise mezunu olarak girmek sıkıntı. ben 71 puanla lise açıkta kalanım. Bu puanı Önlisans olarak alsaydım atanırdım. Şimdi Önlisans bitirdim bu sene önlisans olarak gireceğim. dersaneyede yazıldım asılcam seçim yılı sonucta. sınav oolacak büyük ihjtimal.

Üst Alt