Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'yi kazanırsak hangi kurum daha çok maaş verir?

berkemeteatasoy

Yasaklı Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
Merhaba..arkadaşlar diyelimki atama yapıldı şuanda 1750 tl özel sektörde alan kişi memurluğa gitmelimi gitmemelimi,çok kararsız kaldım atama kendi istediğimizlemi olacak yoksa devlet istediği yeremi atayacak..

sıralamaya göre ; sağlık bakanlığı, maliye bakanlığı, adalet bakanlığı.. anladın sen onu :) sigorta primlerin ne kadardan yatırılıyor?

emekliliğe az kaldıysa gitmek mantıklı değil.Sağlık bakanlığı nın maaşlarının iyi olduğu söyleniyor.

sağlık bakanlığı,hazine müşteşarlığı,maliye,:cool:

idrs hazine müsteşarlığı aklıma gelmedi bak :) adliyeyi eleyelim en sona al onu ama ilk öne sağlık bakanlığını al :) sağlık bakanlığının hem maaşları hem sigorta primleri yüksek..

peki bunlardan hangisi daha az yorucu, daha rahat?

Sağlık Bakanlığı üstte ki listede en sonda yer alır.

Arkadaşım memur olmaya hazırlanıyoruz yatmaya degil, Bu engelli sınavının amacı ney engelligi toplum içine kazandırmak onlardan faydalanmak sırf para vermek yada almak için degil yatmaya gitmiyoruz oraya çalışacaz çalışmamızın karşılıgınıda devletimiz vercektir.

:) sınav bitti kazandık atamalarda bitti :D işin maaşını rahatlığını konuşuyoruz:) azcıkta vatanı milleti düşünsek bu memleketin sırtı yere gelmez ama hep banacılık mevcut zihniyetimize yerleştirdiler devlet malı deniz yemiyen domuz hesabı kim ne koparırsa:D yatışş :D geçmiş ola .....

aynen cavit kardeşim katılıyorum sana....

İnşallah hak ederek yatmayı düşünmeyen işten kaçmayanların yolu açık olsun işe gerçekten ihtiyacı olanda zaten canla başla çalışır diye düşünüyorum....

ilgili konuya benım de bır sorum olacak ılgınız için teşekkurler 10 yıllık bagkur bu ay saglık nedenlerımden dolayı kapandı sıgorta prım gunum maaşımı etkilermi ??

Bio;

aynen ibrahim bir işim olsunda ne olursa olsun yaparım diyen gerçekten ihtiyacı olan kişiler kazanır.

centirmen;
inşallah ben çıkar gideyim kursuma çalışayım dersime:D bakarız sonrasına :D hade kolay gele...

slm

slm butun kurumlar aynı parayı veriyo kardes

otur çalışmaya devam et çalıştığın yerde...

hey Allah ım,

özel sektörde çalışamıcak durumda olanlar girsin diye yapıyolar sınavı sözde...

devlette suç, koyacaktı bir madde özel sektörde çalışan ve hali hazırda memur olanlar giremez diceklerdi

olcak bitcekdi...

madem çok meraklısınız maaşınızı arttırmaya kpss ye girin,

özel sektörde çalışıp devlet kurumlarına geçmek isteyenler haklı olabilirler. ancak memur olarak çalışıp yeniden sınava girecekler engellenmeliydi.

hele bir kurumların alacağı kadro sayıları unvanları belli olsun da maaş olayını sonra düşün.

centirmen;

çok haklısın kardeşim.
herkes yan gelip yatma peşinde..
devlete bizim nasıl fayda yapacağımız önemli.
Allah alın teri ile çalışmak nasip eylesin

centirmen;

Rahatlıktan kastım yatmak değil. Daha az ücrete talip olup sağlığımı daha iyi koruyabilmek amacım. Ha olurda atanırsam kazandığımın bana helâl olması için elimden geleni ardıma koymam
Cut.

yaw arkadaşlar şu bir gerçek ki 90 puan alıp çalışma şartları zor, iş koşulları ağır bir kurumu kimse seçmek istemez. şöyle bir örnek verirsek vhki kadrosunu mu daha çok istersiniz hizmetli kadrosunu mu? elbette ki herkes kendi açısından en rahat işe bakacaktır. bunda da kızacak,hayıflanacak birşey yok... ha eğer idealistim daha zor şartlarda çalışmak istiyorum diyorsanız buyrun tercih dönemi yapın tercihleri...

yasin258;

şimdi uzun cevap yazardım ama aynı mantık grubundan olduğunuz için kelime israfına gerek yok. O yüzden
üsteki mesajıma yönlendiriyorum sizi.

Daha az ücrete talip olup sağlığımı daha iyi koruyabilmek amacım.Senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?Bu ne demek yahu!

Daha az ücrete talip olmak ya bi git yahu.Zaten herkesde senin gibi düşünüyor emin ol.Canını sıkma

arkadaşlar işin rahatlıgı farketmez ben asgari ücrete özel sektöre bile razıyım ama yok iyi yada kötüYüce Allahtan dilegim herkesin yerleşmesi ama birde memur olup begenmeyenler var onlarada artık diyecek lafım yok biz burda en ufakta olsa iş için çabalayalım onlar kazanılmış hakları varken tekrar açılan kadrolara göz diksinler yazık onlarda zamanında çekmedilermi bu kadar insanı madur ediyorlar duydugum kadarıyla başvuruların yüzde 20 memur olupta tekrar başvuranlardan oluşuyormuş yazık hemde çok yazık

Ya arkadaşlr geçende sordum....kazanalr kendi ilinde kalabilecekmi....bilen varmı....

holosko evet kalıcak.
Süper zekanın biride ordan diyo ki özel sektörde çalışanda girmezsin,sen yaşını rahatsızlığını boyunu söyle.senin yaş,boy,rahatsızlığından farklı olanlar girmezsin.Korkaklığınızdan akıl,mantıktan uzak ne saçma sapan fikirler üretiyosunuz.

" Dereyi görmeden , paçayı sıvamak denir " ancak bu paylaşıma ...

Bence bu tür düşüncelerle kafanızı karıştırmayız... Çünkü bütün kurumlarda maaşlar hemen hemen aynı... Bazı arkadaşlarımız maaşları iyi olabilecek kurumları listeye örnek şeklinde müdahil etmişler. Bu durumun birazda olsa bilgi amaçlı paylaşayım.

- Ben MEB de memurum. 1600 TL maaşım var. Çalışma ortamı yerine göre yoğun yerine göre tenhadır ama genelde idealdir. Pek bir yoğunluk söz konusu değildir.

- Maliye: Taş çatlasın benimle emsal biri 1620 TL alır hatta alıyordur. Maliyenin dezavantajı biraz yoğun olması avantajı ise (2012 yılı sonuna kadar) ücrete tabi mesaisi olmasıdır. Mesai ücreti: Mart, Nisan, Mayıs, Haziran aylarında 420 TL, diğer aylarda ise 210 TL'dir (Not: Ücretler değişkenlik gösterebilir). Hafta içi 5 gün ekstra 1 saat, Cumartesi ise öğlen 13:00 a kadardır. 2012 yılında normal çalışma sistemine (08:00 - 17:00) dönecektir. Mesailer kaldırılmış olacaktır. Kimileri için avantaj ve dezavantaj olabilecek durum ise; Maliye memur alımı yaparsa büyük ihtimalle 4 yıllık lisans mezunlarını tercih edecektir. Kısacası Maliye 4 yıllık mezunlara görevde yükselmesi için bir avantaj sağlayacaktır...

- Sağlık Bakanlığı: Görevde yükselmeleri yeni yönetmelik çıkararak şeflik ünvanını bile torpile dayandırdı. Maaş usulüne gelecek olursak diğer kurumlarla aynı maaşı veriyor. O da benim emsalime 1600 TL (Döner Sermayi Maaşın içine dahil ederek veriyor) Döner sermayesi var o bu var diyerek pekte aldanılmaya gelmez. Örneğinide vereyim: Bariz örneği arkadaşım Konya Sağlık müdürlüğünde 3 yıldır memur (V.H.K.İ ünvanı) ve aldığı maaş 1575 döner sermayesi içinde, o bile sıkılmış derecede...

- Adalet Bakanlığı: maaşları hususunda herhangi bir bilgiye sahip değilim ama iş yoğunluğu had safhada... Kafanız pek kalkmaz...

- Gümrük: Bak işte bu kurumda maaşlar 1000 - 1200 arası gidip geliyor.. Fakat 800-1000 TL arasında sanırım bir ek ödemesi var.. Ama bu değişkendir. Tabi işin yüküde adı üstünde Gümrük epeyi riskli...

Umarım bu bilgiler faydanıza olur...

Üst Alt