Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurgada bir eğrilik var gibi. Ne yapmamı önerirsiniz?

iizmarit

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba
henuz 17 yasindayim. 5 aydir staj goruyorum garsonluk yapiyorum tepsi taşıyorum gerektiginde agir seyler
sirt agrim cogalmisti hala su an da var yani ara sira cok fazla agrilar giriyor bu yuzden iki gun once dahiliye ic hastaliklarina gittim daha iyi anlar diye film cektirdi ilkten tam net cikmadigi icin ikinciye cektirdi.
Ve omurgamda ust kisim dumduz hic bir sorun yok omurgam ama belden hatta belden daha alt kisimdaki omurgada cok az yani cok dikkatli bakilarak anlasilacak sekilde saga dogru bi kayma gibi birsey vardi hatta filmide bana gosterdi yani bana istersen yani daha buyuk bi hastanede fizik tedavi gorebilirsin dedi
ama gervekten onemsenecek birsey olsaydi hemen fizik doktoruna yollardi gitmemi soylerdi.

Cok kafama takiyorum arkadaslar yani fizik tedavi gormeli miyim cok korkulacak bisi var mi ben spora normal spor salonuna baslamayi dusundum acaba faydasi olur mu doktor bel kalca kemiklerini guclendir mekik falan cek dedi bende spor salonuna gitmeyi düşündüm cok kafama takiyoum . Gorunurde inanin hic bir sey yok sanirim.skolyozlar s ve c seklinde oluyor benim oyle bisi degil dumduz omurgam sadece kalca kismi oda egri denemeyecek kadr ufak 17 yasindaym yani bu daha ufak yaslarda ortaya cikiyormua bende oyle birsey yoktu. Acaba bu baska birsey midir benimkisi nolur cevaplarini bekliyorum? Bide skolyoz varsa vucutta belli olmaz mi ?

mail falan atin lutfen :(

Son düzenleme:
güzel kardeşim doktorların hepsi öneride bulunur. yapıp yapmaman senin elinde. fizik tedavisine git derim zira gitmezsen tansiyonun yüklenir sinir sistemini kaybeder çok öfkeli olur. psikolojin alt üst olur kendini bile anlayamazsın. ve en önemlisi kan dolaşım damarlarında ve kalp dolaşın damarlarında muhakkak sıkışma olur buda senin hayatını riske atar. fizik tedavisi adı üstüne fizik. özel göstermelisin afif bir hastalık değildir. benim yengem bu hastalıkta vefat etti...

Gidicem zaten asla ihmal etmicem cok arastirdim ve tehlikeli bir hastalik su an da benim gorunurde hicbir bozukluk yok vucut hatlarim hepsi esit ve doktor zayif oldugun icin sanslisin dedi . Ben ilk spor düşünmüştüm sporla da belki kaslar daha guçlenirse duzgun hareketler yapilirsa gecer diye. Peki fizik tedavisiyle kesin gecebilir mi? Yani ileride vucutta bozukluk olmamasi ilerlememesi icin fizik tedavisi goruldugunde kesin gecer mi?

kardesim korkma.yasin zaten 17 fazla ilerlemez.ha birde zaten kendin soyledin cok az bi eyrilik.fark edilmiyor bile.sen cok korkmussun :) benim derecem fazla hala yasiyorum yani ;) ama fizik tedavisi ihmal etme derim.spora kesinlikle basla ve agirlik kaldirma .yuzme sporu da iyi.oyle cok korkulucak durum yok sende. gecmis olsun :) sedatgedik yengem bu hastalikta vefat etdi yazmissiniz.hangi hastalik ?skolyoz mu ?derecesi kacdi ve de kac yasi vardi ki ?

Ya binlerce kez tesekkur ederim yorumlariniz icin ya ben su an cok huzurluyum ya basaricam dicem sureklime kendime her gece dus ediyorum buna bile sukur ediyorum daha kotu olabilirdi benim gibi adaylara ve skolyoz ilerlemis ilermeye yonelik hasta arkadaslarima allah sifa versin insallah :)

hepinizden yardim ve yorumlarinizi istiyorum lutfen zamaninizi ayirin :)

Merhaba arkadaslar. Bugun sonunda doktora gittim fizik doktoruna ve uc tane ayri ayri rontgen cektirdi skolyoz icin 10 derevelik bir skolyozum varmis korse bir krem sirt agrim icin ve ayriyetten iki hap verdi ve egzersiz verdi. Onemli olan bizim icin ilerlememesi dedi ve 23 eylulde tekrar kontrol verdi. Icim rahat etmedi ozel hastanrye gittim bugun ayni gunde orda bi doktor cok guzel ilgilendi sirtima bakti hareketler yaptirdi ve gorunurde zaten hicbir sey yok dedi ve eger ilerleyecek bir skolyozun olsaydi 14 yasinda basliyor genelde yetiskin skolyozlari 16 yasindasin bu yasina kadar fiziginde bi bozulma olurdu ama yok dedi gene de sen tedbir icin o diger doktorun verdigi egzersizleri yap korse istersen takma cunku cok aciitir ve geregi yok olanagin varsa bi yuzme kursuna yazil yuz dedi ve 6 ay sonra tekrar gel bugun git diger gittigin hastaneden filmi al o filmle burda 6 ay sonra tekrar cektirir karsilastiririz ilerlese zaten ilerlerdi dedi :) sizin fikirlerinizi almak istiyorum iiyi ya da kotu acik olun arkadaslar..

Mutlaka yüzmeye git. Fiziksel egzersizleri yap. İçin rahat olsun doktorun dediği gibi ilerleme olsaydi zaten olurdu. Yüzme gerçekten herşey için faydsli bir spor.

Üst Alt