Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurgadaki platinler gündelik yaşamda nelere engel olur?

ysmn...

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba
6 ay önce yüksekten düşme sonucu omurgamda,sağ ayak bileğimde ve sol ayak topuğumda kırıklar oluştu.kesin felç gözüyle bakılıyordu.omurgama 12 tane platin takıldı.ameliyatın sonrasında ayak baş parmaklarımı oynatabildim.şuan hafif aksayarakta (ayak kırıklarımdan kaynaklanıyor)olsa yürüyebiliyorum.bu platinle benim hayatımı nasıl etkiler?çünkü henüz 25 yaşındayım.sol ayağımın şişi hala inmedi ve 3 parmağım bükük kaldı.daha sonradan geçermi?bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.teşekkürler

Deneyimli arkadaşlar görüşlerini yazarsa çok iyi olur...

Ama benim bildiğim, ağır spor yapmadığın, sırtına çok yük bindirip aşırı yorulmadığın sürece neredeyse hiç bir etkisi olmaz platinlerin. Zaten zorladığın zaman kendini belli eder, "ağır ol" der bi şekilde.

cvp verdiğin için teşekkür ederim..ama gerçekten bunları yaşayan insanlar varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim...

sadece bazı havalarda back pain adı verilen sırt ağrısı.. bazı havalarda ve bazen çok hoplayıp tuvalette falan zorlanınca..eskiden bi doktor demişti ki "zaten omurga kaynadıktan sonra istesende kolay kolay o rotları yerinden oynatamazsın"

aynı dert bende var ben çok zolanıyorum bende 4 vidalı 2 tanede omurga yerinde takoz görevi yasyıyor soguk hgavalarda sancıdan kafayı yiyrcek gibi oluyorum fazlayüriyemiyom ayakta duramuyorum sabit 15 dakika kadar sonuçta yarım insan oluyorsun

geçmiş olsun platinler günlük yaşamınzda size bi zararı veya faydası olmaz :) ama yinede çok dikatli olmalısınız platinler yerinden oynar kayar çıkarsa bu sorun olur tekrardan amelyatlı müdahale gerekir çok apır kaldırma ani hareketlerde bulunma bunların dışanda varlığını hisetmezsin bile şişliğinde iner benimde sırtımda 7 platin var ilk 3 5 ay kadar ayaklarımda şişlik vardı ama artık yok zamanla kendini bulur ayaklarını elinden geldiğince vucudundan yukarıda tutmaya bak tekrardan geçmiş olsun

geçmiş olsun 20 seneden fazladır omurgamdaki platinle yaşıyorum geçirdiğim kazdan sonra ayaklarımı oynatamıyorumdum ama hissede biliyordum güngeçtikçe oynatmaya başladım tutunarak yürümye felan sonrasında aksayark yürümeye başladım halende öyleyim platinin bana hiçbir zararı yok sadece dikkat edeceksin ağır kaldırma sporla uğraşmak istersen belini zorlamayacak sporlar yapmaya çalış yatış pozisyonuna dikkat et ter yatma sorun yok yani ağrı felan yok bende.

geçmiş olsun bendede 8 civatalı platin var neye yarıyorsa hemen platin takılıyorrr hep engeli eğilip kalktığımda küt küt ses geliyor belimden bu yıl çıkartacam zararından başka birşeyi yok şuandaaa bende. imkanınız varsa kemik kaynadığı zaman çıkartın....salaklık ettim bukadar yıl bıraktımmm :(((( çok pişmanımmm oturunca desteksiz çok kötü sancı yapıyorrrrrr dayanılmaz sancıııı

bende 8 civatalı platin var sert bir yere yaslandığımda çok canımı yakıyor 1-2 saat oturduktan sonra belim aşırı ağrıyor sırt üstü yastıksız uzanınca çat çut sesler geliyor rahatlıyorum gün boyu aynı tekrar doktorum omurgamda 32 kırık olduğu için en az 5 yıl platinlerinle yaşayacaksın diyor of offffff

Bende yüksekten düşmüştüm baya yüksekten sonucunda platin takıldı çok şükür bende ağrı felan yok

Üst Alt