Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurgamdaki platinlerle ilgili sağlık raporu nasıl alabilirim?

mincikci

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
2018 yılında Skolyoz ameliyatı olmuştum. Omurgama boynumdan belime kadar platin çubuk ve vidalar takıldı. Fakat ameliyatı özel hastanede olduğum için bu durumla alakalı herhangi bir raporum yok. Ben de omurgamdaki platinler ile alakalı resmi sağlık raporu almak istiyorum gelecekte işe girişlerde ve askerlik işlemlerinde bana kolaylık olması için. Bunu nasıl yapabilirim bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler.

engelli raporu almanızda sıkıntı çıkar, vermeyebilirler yüksek olasılıkla. Ama çalışma hayatına yönelik ağır işlerde çalışamaz raporu alacaksanız o olabilir

@dreamfail,
Tavsiyeniz için teşekkürler, bu ağır işlerde çalışamaz raporu almak için illaki iş yerinin talebi mi gerekiyor yoksa bireysel başvuru ile de alınabiliyor mu bu konuda bir bilginiz var mı acaba?

@mincikci,
Al epikrizini. Sağlık kurulu için randevu al. Başvurunu yap. Zaten vidalar ve diğer platinlerden anlaşılır...

@dreamfail,
Niye sıkıntı çıkıyor? Bu ameliyatın epikriz raporu Yok mu? Sonra röntgende de ortaya çıkar...

Ameliyat olduğunuz hastaneden de bu raporu alabilirsiniz hangi hastanede oldunuz? Eğer vermezlerse arkadaşın dediği gibi epikrizle sağlık kurulu raporları düzenleyen herhangi bir hastaneden randevu alıp raporunuzu çıkartabilirsiniz hem engel oranınız belli olur hem de raporda çalışabileceğiniz kısıtlamalar belli olur

Tavsiyeleriniz için teşekkürler ancak benim elimde epikriz raporu yok, e-nabız sisteminde de gözükmüyor bu raporu almak istememin sebebi de o. Ancak dediğiniz gibi röntgen çekildiğinde bariz gözüküyor zaten platin ve vidalar. Elimde hem ameliyat öncesi hem sonrası çekilmiş röntgen görüntüleri de var. Yine de epikriz raporu gerekir mi sağlık raporu alabilmem için?

@gannicus,

Direkt ameliyatı olduğum hasteneye gidip sağlık raporu almam için epikriz gerekiyor dersem özel hastane de olsa bunu temin edebilir miyim?

@mincikci,
Epikriz raporunu zaten Ameliyat olduğun hastane dışında başka yerden alamazsın. Varsa tabiki verirler..

Yigenim skolgoz ameliyatı oldu %40 engel raporu aldı.
Özelden ameliyatta olsan sistemde gözüküyor zaten bayramdan sonra devlet hastanesine heyet raporuna gidin ordan size şu şuraya gitmen gerek şu evrakları lazım diye isteyecek daha sağlıklı bilgileri almış olursunuz ona göre hareket edersiniz

@Ririgirl,
Tavsiyeniz için teşekkür ederim ben sırf skolyoz ameliyatı ile %40 özür oranına ulaşamayacağımı düşündüğüm için engelli raporu almayı düşünmemiştim ancak alabiliyorsam engelli raporu almayı da düşünebilirim. Yeğeniniz sırf ameliyattan mı %40 orana ulaştı acaba?

@mincikci,

Onun sırtı yamuktu düzelttiler ameliyatla platin takildi çok zor süeçti engel oranı verdi tek bir sey calısamaz agır yükleri tasıması yasak. Ona verdiyse sana da verir diye düsünüyorum gidince öğrenirsiniz şimdiki sistemi hala gecerliyse alabilirsiniz

Üst Alt