Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omuriliğe fiksatör takılması ne işe yarar?

Zahra

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Beni bir sey ilgilendirdi, omurliye fiksatr koyuyorlar. Bunun koyulmasinda maksat ne? Fiksatr koyulunca mumkun mu ki, bel tutsun. Yani beli tutmayan hastaya bi yardimcisi var mi yoksa sadece agir travmalarda mi koyuluyor. cevaplandirirsaniz cok sevinirim. Arkadaslar hepinize sifalar diliyorum Allahdan. Onceden tesekkurler.

fiksatr ne demek? Yazılışı farklı olmalı. Ne işe yarar bu?

muhtemelen internal fixasyon(fiksasyon)dan bahsediliyor.. halk arasında platin koymak yani.. ama benim bildiğim zaten 98-99dan beri platin yerine titanyum rotlar kullanılıyor.. eger soru bu ise omurganın stabil-sabit durması, dogru kaynaması ve düz/dik oturabilmek amaclı benim bildiğim nacizane..

sanırım arkadaşımız ''harrington rotları'' veya ''trans pediküler fiksatör'' gibi birbiri ile bağlantısı kopan vertebra kemiklerini birbirine bağlayarak, omurga bütünlüğünü sağlayan durumu soruyor. yani birçok of'luya yapılan bir durum. tabii bu durum omuriliği değil omurgayı düzeltir. cahide topsakalın da yaptığı bu...bizlerde omurga düzeltildi de içindeki kanalda bulunan omurilik düzeltilemiyor. sorunumuz bu.....:)

Selam

Evet arkadasimizin dediyi gibi platin yani omuriliyi duzeltiyor. Ama ben merak etdim eyer bu omurliye koyulursa bel tutuyor mu? yani platin koyuldukdan sonra beli tutmayam OF hastanin beli tutar mi. Tesekkur ederim bilgileriniz icin. Allah razi olsun

Sayın Zahra;

İsmayil in yukrıdaki cevabı aslında sorduğun soruyu cevaplıyor kanımca.

Üst Alt