Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omuriliğe takılan platin spor yapmamıza engel olur mu? Platin zamanla..?

greeneyesavs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam....

ben geçirdiğim trafik kazası sonucu c6 c7 dislokasyon (kırılma) yaşadım. takılan platin ile yaşıyorum. allahıma binlerce şükür ne bir güç kaybı ne de bir felç durumum olmadı..
benim öğrenmek istediğim şey; body building-vücut geliştirme yapmak istiyorum ama boynum bu spora engel teşkil eder mi?

bir sorum daha var; bu platinler boynumuzda ömür boyu durur mu yoksa vücut zamanla uzun vadede bu platinleri eritiyor ya vücuttan atılıyor mu?

allahım herkese acil şifalar versin..

Aleyküm selam ve rahmetullah

Tv de Amerikalı bi kovboy vardı.Adam kolunu kırmış, kaburgasını, kafatasını kırmış platinleri vardı.Buna rağmen hala boğaya binmiş gösteri yapıyordu.Sizinki de biraz ona benziyor.Platin eriyip, kaybolmaz.Anormal bir durum olmadığı sürece de vücuda zarar vermez.Vücuda zararı yoksa çıkarılmaz.Aşırı yükleme yaparsanız kendi sağlam kemiklerinizi bile kırabilirsiniz, ihtiyatlı olmakta yarar var.

Mutlaka iyi bir doktora danışın.Hayatınızı riske atmayın derim...

Benim omuriligimde 2 tane platin var. 4 sene tekerlekli sandalye basketbolu oynadım. Yüzme ve tenis hala devam. Hiçbir sorun yok 15 yıl oldu bu arada. Rahat ol platinleri dert etme. Paran biterse satarsın :) tanesi 30.000 lira:)

Ameliyatı yapan doktorunuzdan görüş almadan kesinlikle ağır spor yapmayın.

benim doktorum şınav çekmemi yasakladı belle ilgili tüm aktiviteden uzak durmamı istedi

Üst Alt