Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omuriliğe takılan platinlerden dolayı sedimantasyon yükselmesi, platinin çıkartılması

oparatör

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar
ben 2003 yılında işkazası geçirdim. buna bağlı alarak engellli oldum. omuriliğimde platin vardı. daha sonra çıkartıldı. ama tam kırılma olan yardeki kelepçe kaldı. biraz eğri gibi duruyo ama bana hiç bir zararı yok
doktorum duruşunu beğenmiyorum diyo ama bendeki gelişimi görünce seviniyo
ançak 7 yılda 3 defa sedimanatasyonum yükseldi
bunn platnden oldugunu düşünüyoruz antıbiyotk kulllannca düşüyo ama bu seferki hala düşmedi bu durum beni üzüyo doktorum o kelepçenn oradan alınmasın çok riskli polduğunu söylüyo
ne yapacağımı bilmiyorum fikri olan varsa yazsın bütün kardeşlerime selamlar

sedimantasyon la crp yide ölçüldümü

çok geçmiş olsun risk nedeni geç müdahale den kaynaklı bence antibiyotik biyere kadar vucutta bağışıklık kazanırsa sonrası zor olur umarım biran önce sağlığınıza kavuşursunuz

Bence de alınması gereksiz bir risk olabilir... Sedimantasyonun o kelepçelerden olduğundan emin misiniz? Ne bilim, üretral ya da başka bir nedene bağlı enfeksiyondan kaynaklı olabilir mi?

çok geçmiş olsun platinin olduğu yüzeyde kızarıklık ve ısı yüksekliği ateş olursa sebep paltin olabilir bunlarada dikkat etmek gerekir

omuriliğe takılı olan platinin çıkartılması

slm arkadaşlar ben 2003 yılında geçirdiğim iş kazası sonucu engelli oldum buna bağlı olarak omuriliğime plain takıldı çok azda olsa cihaz yardımıyla yürüyebiliyorum . ama belimdeki platin 2 defa enfeksiyon yaptı bende. şimdi yine aynı enfeksiyon düşmedi
doktorum platnn buradan alınmasınnn çok riskli olabileceğini söylüyo kendi ihtiyacımı sondasız görebiliyorum amaliyattan sonra bazı şeyleri kaybedebilirsin diyo
ne yapacağımı bilemez durumdayım çok kötü bi ruh hali içindeyim

arkadaşlar eğer benm gibi daha önce böyle bir tecrübe yaşamış arkadaşlar varsa
bizimle paylaşırlarsa sevinirim

şimdiden teşekkürler allaha emanet olun:confused::confused:

Anladığım kadarıyla doktor gözetimindesiniz.Platin türü değil ama ben de ilik nakli oldum.Doktoruma risk nedir dedim.4 hastadan birini kaybediyoruz dedi.Tabi bu nakil sırasında, sonrasında da kayıplar oluyor.Yaptırmazsam ne olur dedim.Kemiklerin kırılabilir dedi.Yaptırmayı seçtim.Bence iyi doktorların görüşlerini al ve doğru olanı seç.Burada özellikle iyi doktorların görüşleri çok önemli...Yaptırırsan ve yaptırmazsan ne olur, artı ve eksileri yaz ve ona göre bir karar ver.

Yüce Allah yardımcın olsun...

Meydana gelen enfeksiyonun platinden olduğu kesinse ve enfeksiyon günlük yaşamınızı sürdürmenize mutlak mani oluyorsa, yani, bu halde gündelik yaşamınızı sürdüremiyorsanız, bazı riskleri göze almak koşuluyla bu ameliyatı olup platini çıkarttırabilirsiniz... Ama bilin ki bu kararı sizden başka kimse veremez. Başkaları -buna doktorlar da dahil- ne dese boş.
Önerim, öncelikle yeni tarihli bir MR çektirip İstanbul'da Azmi Hamzaoğlu'na görünün ve onun görüşünü alın. Eğer ameliyata karar verirseniz ve bütçeniz elverirse, ona ameliyat olun derim...

18 yıl önce platin taktım........

omurilikteki platinin vücuda zararı var mı.... 18 yıl oldu hiç doktora göstermedim nedir ne yapıyor iyi mi kötü mü bilmiyorum. problem olur mu.. yada o platin çıkacak mı vücutta...

burada bir çok insan sağlık konusunda baya tecrubeli... bilgilerinize arz olunuz...

ha bir de. bende idrar ve gaita inkontinansı var... bez kullanmıyorum ama gaz problemim oluyor... bildiğiniz materyal önlem var mı... insan içine çıkamıyorum yahuuu.

operator, neye karar verdiniz? Son durumunuz nedir acaba?

naciselamet,
Platin enfeksiyon vb.soruna yol açmıyorsa, vücutta kalmasının hiç bir sakıncası yok...
Gaz sorununa dair bir bilgim yok. Bu konuda ayrı bir başlık açarsanız daha görünür olur ve tecrübeli arkadaşlar görüş yazabilir...

bülent abi kusura bakma biraz geç cevap yazıyorum .amaliyat olmadım şuanki durumum gayet iyi allaha şükür kendi ihtiyaçlarımı görebiliyorum halkeğitim kurslarına katılıyorum devrek liyim devrek bastonu yapıyorum bu şekilde hayatımı idame ettirmeye çalışıyorum abi allaha emanet ol

8 ay önce trafik kazası geçirdim ve omuriliğim parçalandı. parçalanan kemikleri çıkartıp platin ve vida takıldı. % 98 felç denildi benim için ama çok şükür yürümeye başladım destekli bile olsa yürüyorum.

ancak 7 aydır sedimantasyonum yüksek çıkıyor ve antibiyotik kullanmama rağmen düşmüyor. hala antibiyotiklere devam ediyorum. enfeksiyon hastalıkları antibiyotiği kesmenin sakıncalı olduğunu söylüyor bazı doktorlar ameliyat ol platinleri çıkar bazıları çok iyi gelişiyorsun yapmana gerek yok diyor .

hala hastahanede yatıyorum mr ve bt sürekli temiz çıkıyor

bi bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden tşk ederim

Benzer deneyimi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyoruz..?

Üst Alt