Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omuriliği tamamen kopuk olanlar zamanla iyileşme durumunuzu yazar mısınız?

pasam1

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlar omuriliği tamamen kopuk olupda zamanla yıllara göre iyileşme durumununuzu yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler benim durumum t5 seviyem paraplejiyim omuriliğim tamamen kopuk kaza gecirdiğime 5 yıl oldu o zamandan dan beri herangi bir iyileşme hiç olmadı

t7 tamamen kopuk 10 ay oldu hiç ilerleme yok göğsümden aşağısı yok fakat sanki ayaklarımı oynatacakmış gibi beynimden bir ileti ayaklarıma uyşukluk gidiyo ama kıpırtı yok bi anda ayaklarıma can gelecekmiş gibi acaba bu hisler yanılgımı anlayamadım

Hiç bir iyileşme olmaz.

Tabi şu an için böyle. Önümüzdeki yıllarda bu konuda mucizevi denebilecek tedavi olanakları doğabilir.

Merhaba,
Öncelikle hepinize geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin, tüm dualar sizinle
07/08/11 pazar gecesi en yakın arkadşımın 17 yaşındaki oğluBodrumda sığ suya atlayarak boynunu kırdı, ( C4 ve C5) hemen hastaneye götürüldü, ağırlık bağlandı ve dün öğlen tesadüfen Bodrum da tatilde olan Amerikan Hastanesi prof.dr ( bu tip ameliyatlarda en iyi olduğu söyleniyor) tarafından Bodrumda ameliyatı gerçekleşti.Beyin hep açık oldu ve omuzlarını oynatabiliyor.
Ameliyat dan sonra dr ameliyatın iyi geçtiğini ve sinirlerde hiç bir kesi bulunmadığını söyledi, yaşın genç olması ve sağlıklı olmasının iyileşme sürecinde önemli olduğunu söyledi
Bir hafta Bodrumdaki hastanede kalacak sonra da Maltepe deki Rehabilitasyon Merkezi ne ( yine en iyisi olduğu söylenen)götürülecek
Bugün konuştuğumda solunumda bir problem yaşadıklarını maske takıldığını söylediler. ( Ameliyat sonrası olabilirmiş)
Sinirlerde kesi olmamasından dolayı acaba tamamen iyileşme şansı var mıdır? Bana yanıt verip bana paylaşımlarınızı yazarsanız nutlu olurum .Allahım tüm gençlerimizi tüm çocuklarımızı şerlerden ve kazalardan koru

merrhaba elettra...
oncelıklecok gecmıs olsun.omurlık yaralanması hala caresı bulunamamıs ve gelecektekı sorunlardandır.hastanıza gelınce 17 yasında olması ve sınırlerınde kesı olmaması vede soyledıgın doktorun amelıyat etmesı cok buyuk bır sans.o doktoru tanıyorum bende gecen sene bır trafık kazasında sonucu (T 12) omurılık yaralanması yasadım.bende amerıkan hastanesınde amelıyat olacaktım ama agır olan durumumdan dolayı benım bulundugum hastaneden kımıldatılmamamı ıstedı.benım sınırlerımdede kesı yok ama ezıkler var ve bır yıldır her hangı bır gelısme olmadı.bu surecın uzun bır surec oldugunu hatırlatmak ısterım ve cok kısa veya cok uzun sure sonra yuruyebılenlerın ornegınıfızık tedavı hastanelerınde goreceksınızdır.eger sınırlerınde asırı derecede ezık ve bası olmamıssa kı kesı yok zaten emın olun yakın zamanda gelısme gosterecektır emın olun ama gelısme surecı uzadıkca tamamen ıyılesmesı konusunda sıkıntılar olabılır ama bırsey soylemem uygun degıl ornek kısılerın durumlarından bılgı alarak kendınız bıle yorum getıreceksınızdır zamanla kesınlıkle...geçmıs olsun allah sıfa versın.

CAN_KUŞ;

Can-kuş ,
ilgine çok teşekkür ederim. Sana da acil şifalar diliyorum

Sayın elettra,

Omurilikte zedelenme veya kesilme olmadıysa çok ciddi şekilde iyileşme gösterecektir. Ancak bu süreç 6 ay kadar sürebilir. 1 yıldan sonra pek iyileşme olmaz.

Henüz genç olduğu için iyileşme sürece çok daha hızlı olacaktır.
Bu arada çok tehlikeli bir kaza geçirmiş. Hastaneye bile ulaşamadan hayatını kaybedebilirdi. Geçmiş olsun.

elettra;

merhaba bende sığ suya balıklama atlama sonucu c5-c6 seviyesinde omurilik felçliyim şu anki durumunuz aynı benim ilk kazayı yaptığım zamanla aynı bende sadece omuzlarımı oynatabiliyordum şimdi kendi yemeğimi yiyebilecek bilgisayar kullanabilecek kadar el ve kollarımı kullanabiliyorum ayaklarıma cihaz bağlayarak walker la kısa mesafe yürüyebiliyorum benimde 15 yaşımda bu olay başıma geldi banada gençsin düzelme olur dediler 9 yıl oldu bu kadar oldu inşallah sizinki daha iyi olur zaten ilk 6 ayda ne kadar düzeleceği belli olur geri dönecek olan hareketler ufak ufak kendini gösterir ondan sonrası fizik tedaviyle o hareketleri geliştireceksiniz 3-4 ay hastanede yatılı olarak tedavi görmesi iyi olur artık gerisini evde size öğretilen hareketleri sürekli çalışarak düzelmesini bekliyeceksiniz umudunuzu kaybetmeyin bilin ki bu onun en kötü hali bundan sonra ne kazanırsanız kârdır tamamen iyileşme bu hastalıkta çok zor ama en azından kendi işlerini yapabilecek kadar düzelse onun için çok iyi olur başkasına bağımlı yaşamak hem hasta için hemde yakınları için çok zor ilk 1 yıl sıkı çalışın ki vücudu kolları güçlensin kendini taşıyabilsin geçmiş olsun zor hastalık sabırlı olmak lazım Allah yardımcınız olsun başka sormak istedikleriniz olursa burdan veya özel mesaj yazın seve seve cevaplarım

beynınde gelen dedıgın yanılgı sende kasılma oluyormu spasıtıse bacaklarda inşallah olmaz bende kasılma çok var hareketlerını kısıtlar çok kotu bır durum senın bana gore daha yenı benım 5 yılı gectı herangı bır ılerleme olmadı hatta bende o kadar çok kasılma varki baklofen pompası taktırdım duydunmu yanı lioresal kullanıyormusun buda lioresalın sıvı hali karın boşlugunda ilaç cıhazı pompası takılıyor amelıyatla cıhaz ıcıne lıresal enjekte edıyor lar orda bele dogru bır kateter ınce belde omurılıge ılacı akıtıyor agrılar ve kasılmalar olmuyor rahat edıyorum

metepe hiç bir iyileşme olmaz deyınce umudumuzu yıtırmeyelım senın durumun nasıl bıraz kendınden bahsedersen kaç yıl oldu senın ankaradamısın bende ankardayım tanışırız

ben fethiye de ikamet ediyorum . ailece görüştüğümüz bayan arkadaş var bu 2000 li yıllarda 2 abisi ile Türkiye - Antalya ya tatile geliyor İngiltereden . arkadaş JEEP in arka koltuğunda uyuyormuş.JEEP mıcıra kaptırıyor abisi bu uyuduğu için hiçbirşey hatırlamıyor kaç takla attıkları vs. kazada iki abiside vefat ediyor. arkadaşın c4-c5 seviyesinden kırıklar meydana geliyor iliği komple akıyor.omurgasında herhangi bir sıvı kalmıyor.hani bizde kesi varsa yürüyemissin deniyorya işte o komple akıyor.. Babası ingilltere de o yıllarda bir devlet görevlisi imiş.İngiltere ye geri dönüyor tedavi için 3 yıl tedavi sonrasında İngiltere deki doktorlar bir ilerleme görmediği için babasına durumu izah ediyorlar . siz konuşurken yüzünde bir tebessüm olursa bu sizin için çok iyi bir gelişme diyorlar.arkadaş Türkiye ye dönüyor malum 1 nci kat ev vs vs.tedaviyi bırakıyorlar.bu arkadaşa İngiltere de hintli bir kadın birkaç şey yapıyor.3 yıl ingiltere 3 yıl Türkiye toplam kazadan 6 sene sonra sağ işaret parmağı oynuyor.2006 yıllarında . şu an karşınıza çıksa kesinlikle hiç kaza geçirmemiş biri ile onu ayırt edemessiniz. sapasağlam.hatta bir zamanlar dalış hocalığı dahi yaptı.benim yaşam kaynağım o . bende bir gün kalkacağım .benim t6-t7 ve t11 kırık ve daha 27 ay oldu. ümidimizi yitirmeyeceğiz . bana dediği o . teslim olmayacağız.herkese selamlar .

pasam arkadaşım,

Ben hasta değil, doktorum.

Omurilik TAM kesilerinde fizyolojik olarak fonksiyonların geri gelmesi mümkün değildir.
Sınırlı kesi veya eziklerde sağlam kalan lifler bazı görevleri üstlenebilirler.

Omuriliğinizi bir mahalleye giden telefon hatlarının kablo demeti gibi düşünün. Bunu bir yerinden keserseniz o mahalle artık telefonla konuşamaz. Kendiliğinden de o hatlar geri gelmez. Eğer bazı hatlar kesilirse, örneğin sizin evin hattı kesilmişse ama komşunun ki çalışıyorsa kısmen telefondan yararlanabilirsiniz. Ama tüm hatlar kesilmişse hiç bir şekilde telefonla görüşemezsiniz.

Ama teknolojiden ümit kesilmez. Nasıl ki kablosuz telefonlar çıktı, teknoloji ve tıbbi yöntemler inanıyorum ki çok da uzak olmayan bir gelecekte bu soruna bir çözüm üretecektir. Şu anki teknoloji ne yazık ki milyonlaca sinir lifinin kopması durumunda bunları tekrar birbirine bağlayamıyor. Ancak bu imkansız bir olay değil, sadece zamana bağlı bir zorluktur. Umudunuzu kaybetmeyin. Kişisel olarak 20 yıla kalmadan mucizevi çözümleri teker teker göreceğimize inanıyorum. Bunun ne kadar erken olacağını zaman gösterecek. Şu anda dahi pek çok ümit verici çalışmalar var.

metepe Hocam günaydın,
Verdiğiniz telefon hatları örneği çok açıklayıcı , ben de aynı şekilde düşünmüştüm. Ama eğer kesi yoksa sadece ezilme ve zedelenme varsa? Sinirler kendini toparlayamaz mı? Yani telefon hatları biraz cızırtılı bile olsa karşı tarafla iletişimimizi sağlayamazlar mı?
(Bu arada hasta 17 yaşında ,güçlü yapılı , sportif, erkek, sığ suya atlama sonucu C4 ve C5 kırıldı. Amerikan Has. prof dr. tarafından 2 gün önce Bodrum da ameliyat edildi. Bir hafta sonra da Darüşşafaka ya rehabilitasyona gidecek).

Biliyorum hep aynı şeyler soruluyor ve hep mucizevi kelimeler bekleniyor sizlerden. İlginize şimdiden teşekkürler, Allah hepimizi korusun şifa ve sbır versin

Ben bu durumu birçok hocayla konuştum tam kesiyi ameliyat yapan dr dan başkası net olarak göremiyor.Yada mr lerde kesi olarak gözükmeyen omurilige gene kesi yoktur tanısı konulamaz çünkü mr de omuriliğin sadece dış yüzeyini gösteriyor dış tarafta hiçbir tahribat yokmuş gibi görünsedeiçindeki kılcal damarlar tahribat görmüş olabiliyor.Benim ameliyatımı yapan dr omuriliğimde hiçbir tahribat olmadığını ve yaşımın genç olması bedeniyle ayağa kalkma ihtimalimin yüksek olduğunu söylemişti ama gözle görülür bir ilerleme olmadı hala sandalyedeyim öte yandan omurilik kopması teşhisi konulup ve yaşı ilerlemiş birçok hastanın ayaga kalktığını yada birçok vücut fonksyonunun geri geldiğini gördüm.
O yüzden kopuk varmı yok mu durumunaa çok takılma hasta elinden geldiği kadar fizik tedavi ve rehabilitasyon görsün eger ilerleme olacaksa bu tedavi iyileşmeyi hızlandırır
Tsk da yatarken benle aynı dönemde bir genç boyun kırığı ve tam kesi teşhisiyle gelmişti hiç umutları yoktu ama inanılmaz derecede ilerleme oldu ve cocuk 5 aya sonra hiçbir proteze vs ihtiyaç duymadan yürüyebildi.
Geçmiş olsun

mbozbas;

mustafa bey sizin omuriliği tamamen aktı dediğiniz durum omurilik BOS sıvısıdır... omuriliğin akması gibi bir durum söz konusu olamaz...omurilik sonuç olarak sıvı halde olmadığı için tam kesi bile olsa vücutdan dışarı çıkamaz...aslında bu tür kazalarda omurilik BOS sıvısının vücuttan boşaltılmasının omurilik için koruyucu olduğuna dair tıp dergilerinde birçok makale okumuştum...bence arkadaşınızı şansıda BOS sıvısının vücutdan kaza sonrası kendi kendine boşalması olmuş...

BOS sıvısı hakkında kısa ve açıklayıcı makaleyi aşağıda linkte okuyabilirsiniz;

BEYN OMURLK SIVISI

benimkide kopuk çok ilerleme oldu şuanda uçuyorum iman gücüyle:D

zor işler bunlar:)) Alah buyuk sabır versın

gecmıs olsun

gorbi20

babam 4 ay önce agactan düştü t7 kökü kopmuş doktorlar yürüyemez dedi spinal kord hasar görmüş gerçekten yürümesi imkansız mı tıpta bununla ılgılı bı tedavı yokmu

Şuanda türkiyede uygulanacak bir tedavi yok ben 17 yıldır bekliyorum bir tedavi çıksa diye Allah yardımcınız olsun en başta çok zor geliyor ama zaman her şeyin ilacı insan alışıyor.

malesef günümüzün tıp gelişmeleri bu konuda yeterli değil 6 yıl oldu benim (PARSAM)kardeşimin dediği gibi zaman her şeyin ilacı insan oğlu herşeye çabucak alışıyor rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Gercekten çok zor babam 59 yaşında annem bebek gıbı altını degıstırıyor bu çok zor bır durum psıkolojımız mahvoldu yatak yaralarıda var onun ıcın ne önerirsiniz biri baya açılmış durumda ve derin.bı krem var kullanıyoruz ama pek degısım yok Allahım sen bızlere yardım et yarabbim cümle hastalara şifa ver bununda bir tedavısı olmasını nasıp eyle

istanbulistihbarat

Mevlam şifalar versin kardeşim, yatak yaralarına çok dikkat edin. yürümesinden önce siz yatak yaralarına bir çözüm bulun, en kısa zamanda hatta hiç beklemeden bir plastik cerrahi servisine götürün, tedaviden sonra yatakta sık sık pozisyonunu değiştirin bu süre en fazla iki saati geçmesin. Allah'a emanet olun.

istanbulistihbarat

Fizik tedaviye muhakkak götürün ya da siz evde gereken egzersizleri yapın, yara için de arkadaşımızın dediği gibi plastik cerrahiye goturun. Benim de sol kalçamda yara oluşmuştu altı ameliyattan sonra iyileşti ve yaklaşık üç yıl mücadele ettim. Aylarca hastanede yattım, antibiyotik tedavisi gördüm, fizik tedavide yattım en son o zmn yaradan hafif gelen akıntı da kesildi ve yara tamamen iyileşti. Fizik tedavi uyguladığınız zaman yarada da iyileşme görülecektir inşaAllah. Allah hayırlı şifa versin

T 8 tam kesi 33 yıl oldu spasite var lioresal 2X 1 kullanıyorum hiç gelişme olmadı iyileşme umudunu yitirme ..

bıraz yardımınıza ıhtıyacım var şuan sonda kullanıyoruz sızde sonda mı kullanıyosunuz mesela sızlerdemı buyuk ve kucuk abdestınızı hıssetmıyosunuz bana neler yapmamız hakkında bılgı verırmısınız babamın durum gogus altından ıtıbaren hıs yok sız bu duruma gore neler yapmalıyım nelere dıkkat etmeyelım yanı nasıl yaşamaya alısacagız yardımcı olursanız sevınırım Allah razı olsun

istanbulistihbarat

Kazanın ilk bir yılı yoğun şekilde fizik tedavi gördüm. Daha sonra ki yıllarda bazı egzersizleri kendim yapmaya başladım. Ve halen yapıyorum.Hastanızı bir rehabilitasyon hastanesine götürün, orada size bu şekilde yaşamayı öğreteceklerdir. Mevlam şifalar versin.

anadolu yakasında nereyı onerebılırsınız rehabılıtasyon ıcın yatılı olmak sartıyla tabı

Öncelikle geçmiş olsun.Yatak yarası oluşmaması için havalı yatak şart.sonda devamlı kullandığı için, tıkanma ve enfeksiyonlara dikkat edin.Bu tür rahatsızlıklarda ,tuvaletıni hissetmeszin.Sinirde kopma varsa fizik tedavinin iyileşme yönünde faydalı olacağını sanmıyorum.Ev ortamı şu an için babanız için daha iyi.Hastanelerin durumu belli refakatci per perişan olur hastanede.Siz yinede doktor ne derse onu yapın.

Moral çok önemli. Manevi destekle her şey daha kolay olur, ben Kuran ın çok faydasını gördüm. Kuran tam bir şifa kaynağıdır.

Bu dünyada kaybettiklerimiz imtihan için, sabırla bu imtihandan başarılı çıkarsak daha güzel bir hayat bizi bekliyor...

Üst Alt