Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omuriliğin oksijensiz kalması sonucu oluşan hasar ve iyileşme süreci..?

dayset

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
ben geçirdiğim bir ameliyat sonrasında omuriliğin yeterince oksijen alamamasından ötürü felç oldum. ameliyat sonrası t9 parapleji asia b iken şu an t10'dayım. fizik tedaviye devam ediyorum. bacaklarımda duyu gelmiş durumda, bacağımı kendime doğru çekmek dışında birçok hareketi minimal düzeydede olsa gerçekleştiriyorum. shell ile paralel barda adımlar atıyorum. sizce yürüme ihtimalim var mı? bu konuda benim gibi olan ya da çevresinden bilgi edinen varsa bana yardımcı olabilirmi? bu arada gaita kontrolüm var ama mesane kontorolüm yok.6 saatte bir TAK yapıyorum.

Önemli geri kazanımlar olduğuna göre, bundan sonra daha da iyi hale geleceğinizi düşünüyorum. Bol bol fizik tedavi ve yürüyüş yapmalısınız. Bütün kaslarınızı olabildiğince kullanmaya çaba sarf edin.
Ne kadar oldu felç olalı?

merhabalar.
sizinle hemen hemen aynı rahatsızlığı bende yaşıyorum.20 ocak 2009'ta aort koartasyonu sebebi ile ameliyat oldum.omuriliğin yetersiz oksijen beslenmesi sebebiyle ameliyat sonrası felç oldum.t9'dan t10 parapleji asia b seviyesine geldim.bacaklarımda his ve duyular geldi.minimal seviyede kas hareketlerim var.ancak bacaklarımı çekemiyorum.ayak parmaklarımı çok az hareket ettirebiliyordum ama kısa süre önce bu hareketler kayboldu.fizik tedaviyi en başından beri yapıyorum.shell ile paralel barda yürüyorum.gaita kontrolüm var ama mesane kontrolüm hiç yok ve 6 saatte bir tak yapıyorum.bizim durumumuzda olanlar var ise lütfen görüşelim.yürüme ihtimalimizi ve diğer gelişmeleri paylaşalım.

Üst Alt