Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omuriliğinde tam kesi olan arkadaşlar, bacaklarınızı nasıl hissediyorsunuz? [Soru]

• Konbuyu başlatan emly7
  • Başlangıç tarihi
E

emly7

merhaba
benim soracağım soru şu... Acaba tam kesi olmuş arkadaşlar bacaklarını nasıl hissediyorlar? yada hiç yokmuş gibi mi hissediyorlar?
benim T7-T8 seviyemden %40 oranında kesi var. bacaklarımda ise nasıl söylim, sanki sürekli birseyler dolaşıyor ve de bir sargı beziyle sarılıp sıkıştırılmıs gibi bir his var.
acaba sizlerin hissettiği şeyler neler?

inzibat

Senin bahsettiğin olayın adı "phantom his" diye geçiyor bildiğim kadarıyla. Aslında duyuların sinirler ve sinir sistemine bağlı olduğunu düşünecek olursak hiç şaşırılacak birşey değil. Üstelik bu uzuv kayıplarında çok sık rastlanan bir durum, fix olarak ampute'lerin güdük akıntılarından sonra ikinci şikayetlerinden.

bacaklarda his

[merhaba

benimde T6 tam kesi bacaklarımda ağrı.yanma.sanki sıkılıyormuş patlayacakmış gibi gerilmeler oluyor.ayrıca çok duyarlılar biri dokunduğunda veya birşey batırıldığında resmen kendini çekiyor karşıdan bakan kesinlikle benim çekmediğime inanmıyor ama nerde hepsi refleks acı sıcak soğuk temas herşeye duyarlı .

Benim bacaklarıma dair anlatabileceğim hiç bir his yok doğrusu. Yani ne acı ne başka bir şey... Arada bir yanma hissederim, ama onu da fark etmem bile. UMursamam...

slm

merhabalar,
benim T4 tam kesi. benim de sürekli karıncalanma, sanki elektrik akımı veriliyormuş gibi şeyler hissediyorum. aslına bakılırsa karıncalanma gibi şeyler hissetmemiz duyu sinirlerinin kesik olduğunun göstergesidir. yoksa felçli taraflardan bir mesaj gelmemektedir.

ben kesik bölgemi unuttum,buna da şaşmak lazım.napim kaç yıl oldu.bende de hassas,aman aman.ama kısmı felç,kumda yürü suda yürü pek fark yok.reflex niye oluyor ya,ani sevinç üzüntüde.gıcık oluyorum bazen.korkuda da olur,o yüzden kaldırım inemiyordum insanlara "bana yardııııım ...." derdim.sonra 6 ay yurtdışında tedavi,güven geldi sümela manastırına çıktım.artık ne zaman yüksek kaldırım veya merdiven gelse(gelme mi gelme mi,ohoho....) derim ki küçük korkak beynime: "korkma kız,sen bugüne bugün Sümela Manastırına çıkmış birisin,heeeeeyt"

Üst Alt