Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik ameliyatı oldum 1 yıldan sonra tekrar ağrılarım olmaya başladı.

Azad karadag

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. 1.5 yıldır yurt dışında yaşıyorum ve Bundan yaklaşık bir yıl önce omurilik tümörü ameliyatı oldum. Ameliyattan önce çok fazla ağrılarım oluyordu sağ ayakta uyuşma olmaya başlamıştı ve hareket edemiyordum, ameliyatımı yapan doktor bölüm başkanı olduğu için doktor değil asistanlarıyla sürekli görüşüyordum ve asistanları acil ameliyat olmazsam felç kalacağımı söylediği için hemen ameliyat oldum ve gerçekten çok başarılı bir ameliyat oldum. ameliyattan bir hafta sonra ayaklandım, geçen süre boyunca ufak ağrılar hariç gayet iyi ve sorunsuz yaşıyordum. Ameliyattan sonra Sadece Sağ ayağımda sola göre hafif uyuşukluk kaldı. Sonrasında çalışmaya başladım ameliyattan 5 ay sonra öyle ağır olmasada bazen 20-30 kilo civarlarında ağırlıklar kaldırıyordum, son bir aydır ağrılarım giderek çoğalmaya başladı. Ama ağrılarım ameliyat yerimin sol tarafı ve sol bacağım ayırmaya başladı ve eğilip kalkınca ameliyat yerinin sol tarafında büyük bi ağrı oluyor, uzandığımda daha iyiyim ama tam olarak ağrısı geçmiyor ve devam ediyor şiddetli olmasada. Acaba tekrarladı mı yoksa ağırlık kaldırdım diye belimdeki platinler mi eğildi bilmiyorum, platin dediğimiz şey bildiğim kadarıyla halk arasında ne kadar platin denilsede aslında platin değil titanyummuş ve titanyum öyle kolay eğilip bükülür mü ? burada doktora görünmek öyle kolay değil kendi doktorumu ameliyat sonra bir kere telefonla görüştükten sonra daha da göremedim ve görüşmekte çok zor 1 aydır mail atmamıza rağmen geri dönüş için bekliyoruz, doktor bana ne kadar ağırlık kaldırmam gerekiyor yada kaldırmamam gerekiyor diye bişeyde söylemedi. MR içinde MR çekmiyorlar onun içinde randevu vereceklermiş ve onuda bekliyoruz. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa gerçekten sevinirim. Teşekkürler…

Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Senin kesinlikle ağır kaldırmaman gerekiyor, maksimum 5-10 kilo ama o da sadece mecbur olduğun zamanlarda. Öyle gün içinde defalarca bunu yapmanı gerektiren bir iş varsa ya doktorunla konuşup ağır kaldırması sakıncalıdır tarzı bir rapor almalısın ya da işini değiştirmelisin. Özellikle ilk birkaç yıl kesinlikle ağırlıktan uzak durman gerekiyor. Bir diğer konu da ben bunlara dikkat etmeme rağmen ilk yıl inanılmaz ağrı atakları yaşadım. Özellikle kalçamın sol tarafına sanki bıçak saplanır gibi ağrı giriyordu, hareket ettirmiyordu. Ama sonra kendiliğinden geçti, şükür 10 senedir herhangi bir şikayetim yok.

Merhabalar sizede geçmiş olsun. Bu ağır kaldırma konusunda aylardır çalışamadığım için artık geçinmek için mecbur çalışıyordum ama artık yine çalışamaz haldeyim, peki bu ağır kaldırma olayı ne zamana kadar devam edecek bunun bir süresi var mı yoksa hayat boyuncamı kaldırmamam gerekiyor? Cevap verip bilgilendirdiğiniz için teşekkürler..

Bu tür ameliyatlarda oturma, kalkış pozisyonları da önemli. Ani hareketlerden ve sizi zorlayacak ağır yüklerden kaçınmanız gerekli. Zaman dediğiniz süreç daha çok rahatsızlığınızın durumuyla bağlantılı.Dr.gittiginizde ağır işte çalıştığınızı mutlaka belirtin.

Teşekkür ederim. Benim doktorumun söylediklerini aktarmam gerekirse: Ömür boyu dikkat etmen gerekiyor ama özellikle ilk birkaç sene çok önemli. Hatta fazla kilo almamamı bile önermişti. Doktorunuzdan ağır işlerde çalışması sakıncalıdır tarzı bir rapor alabilirseniz çok faydası olur sizin açınızdan. En önemli şey sağlık.

Teşekkürler. Peki bunun tekrarlama olasılığı oluyor ama bu kadar erken bir tarihte tekrarlama olur mu acaba? Çünkü tekrarlaması bile ortalama 10 yılı buluyor bildiğim kadarıyla.

Aşırı zorlanmaya bağlı tekrarlama olasılığı mevcut ama eskiden olduğu kadar ağrılı olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta platinler omurganın belli bir açıda kalmasına yardımcı oluyor. Yine de konuyla ilgili bir doktora danışmanızı tavsiye ederim. Hem iş konusunda raporu da değerlendirmiş olursunuz.

Üst Alt