Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik ameliyatı sonrası mesane ve bağırsak felci oluştu. Düzelir mi?

guluzar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 2010 nısan ayında omırılı l1l2 bolgesınden amelıyat oldum ve amelıyat sonucu ıdrar ve buyuk abdes yapamama sorunum var. bu soun hala gecmedı sızce gecermı.

mehmet bey bu onu hakında bıbılgınız varmı.varsa yardımcı olurmusunuz

gülizar hanım bende 1997 yılında omurilikten tümör aldılar yalnız benim ameliyat bölge baya bir fazlaca T11 T12 L1 L2 L3 L4 L5 kadar aynı skınıt bu ameliyatı olan herkesde oluyor biraz şans biraz sabır ve en çok size tavsiyem egzersiz yapmanız büyük tuvaletleri günlük aynı saate alışkanlık haline getirmeniz nörojen mesane ile alakalı ise ürodinami testi yaptırın ona göre doktor karar verecektir tak kullanımı yaptırabilirler onun haricinde bol su için şimdilik bu kadar ....

Bio;
tavsıyelerınız ıcın cok tesekkur edıyorum.bende yenı bılgıler edındıkce sızınle bılgı alısverısınde bulunucam ınsallah

geçmiş olsun...

sızın sıkıntılarınız hala devam edıyormu mera ettım.bır degısıklık varmı

değişiklik yok ama böyle yaşamayada alıştım diyebilirim ...

Bu durum düzelmez ama siz zamanla bedeninizi daha iyi tanıyıp, tuvalete çıkış zamanlarınızı daha doğru idare ettiğinizde, gündelik yaşamınız aksamadan devam eder... Düzenli tuvalet alışkanlığı ve düzenli mesane boşaltımı (TAK yapıyor musunuz?) çok önemlidir.

Öncelikle gecmiş olsun, bende omurilik ameliyatı sonrası ilk bir sene bu sorunları yaşadım.Hiç bir şey kendiliğinden geçmez.Mesane için tak boşalt sondamı kullanıyorsunuz daimimi ,mesane sorunlarında ,kultur tahlili takibi şart, idrarda bakteri enfeksiyon ve taş riski her zaman vardır, bunlar hem mesane yanmalarını artırır hemde bağırsak tembelliğini artırır. Kabızlık olmazsa idrar atımı da rahatlayacaktır.
Bunlar birbirine bağlantılıdır.
Bu tur ameliyatlardan sonra nörojen mesane oluşur buyuk olasılıkla, bende idrar sıkışırdı fakat dışarı atamazdım, bazıları da idrarı tutamaz.
Kabız kalmamak için bol su ve sebze ağırlıklı beslenmeli, karın bölgesine yönelik mekık tarzı egsersizler faydalıdır.
İyi bir uzmana danışıp, neler yapılabilinir hangi ilaçlar kullanılabilir bilgi alınmalıdır.

Aramıza hoş geldin diyorum, forumu iyi araştır ,burda yaşanmışlıkları gözardı etme araştır.

ben 3 senedır bu problemı yasıyorum .sızde 1 sene sonunda degısıklık oldumu ve nasıl oldu bu degısıklık.bentak ulanmıyorum hastahaneye gıtıgımde bosaltımı yapabıldıgımı soyledıler.ama ben bosaldımı ıdrar hısıs gelere deıl.karın kaslarını kulanarak yapıyorum.benım enbuyuk problemım buyuk abdesle ılgılı yemem ıcmeme cok dıat edıyorum.ama hıcbır sekılde bır fayda etmıyor.ıcerden gelen cok cıddı bır acı var.sureklı lavman ulanmak zorunda kalıyorum ve lavmanda etı etmemeye basladı bu aralar.

Gülizar hanım merhaba.. Şikayetleriniz devam ediyor mu acaba.. Ben de yılbaşında mesane felci oldum İdrar ve büyük abdesti yapamıyorum. Tak Sondayla ve lağmanla yapabiliyorum. Çok zor bir hayat.. Allah yardımcımız olsun. Lağman etki etmiyor bazen.. Siz naptınız merak ettim.. Umarım geçmiştir

biraz ılerlemeler var ama tamammen gecmedı.ben facede kemal millar var onu takip edıyrum onun bazı tavsıyelerı var onları uyguluyorum sızede tavsıye ederım.bırde bana keci sutuyle pınarın sutu ıyı geldı buyuk abdes ıcın.bol bol dua edın allah yardım etsın

Bağırsak felci

guluzar

gülizar hanım, benim sıkıntım çok büyük, sütte içsem ne yaparsam yapayım fayda etmiyor, sadece ilaç ve lavmanla yapabiliyorum. ege üniversitesine gittim, bu salı gene gideceğim, doktor kesinlikle ameliyat olmayın bu günlerinizi çok ararsınız dedi ilaçla tedavi etmeye başladı, ama ilaçta bir işe yaramadı. çok ağır ilaçlarım, fleet soda ve lavman kullanıyorum bıktım artık birbuçuk yıl oldu neredeyse, size doktor ne dedi, zamanla düzelirmiymiş, kesin konuşmuyorlar benim için, ameliyat olmanızı tavsiye eden oldu mu ne yapılabilirmiş, dokuz eylülde bana arkadan kanal çıkartalım s ondayla yapın demişlerdi ben kabul etmemiştim, nasıl bir hastalık bu anlamadım , sanırım sizinle aynı durumdayız. çok zor Allah kolaylık versin. benim adım Yeşim bu arada. bende bayanım.

mırmırmır34

Merhabalar bahsettiğiniz sorunları omurilik felci nedeniyle ben de yaşadım. Özellikle kabızlık konusu gerçekten hayatı zehir edebiliyor. Bununla ilgili denemediğim yol kalmamıştı. Süt kayısı bitki çayları vs.. Hatta kabızlık giderici şuruplar.. Hiçbiri işe yaramadı.. Daha sonra eczacı bir ilaç tavsiye etti bitkisel olduğunu söyledi. Bir de onu deniyeyim dedim. Dulcolax isimli bir ilaç. Tıpkı balık yağı hapları gibi kapsül şeklinde minicik haplar.. En fazla 4 tane almamı bir kerede daha fazla almamamı söylemişti. Ben iki tane alıyorum bir seferde.. Yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum.. Bir kaç günde bir gece yatmadan 2 tane alıyorum ve sabah rahatlıkla lavman dahi kullanmama gerek kalmadan hallediyorum. Güzel tarafı müsil gbi bir etkisi de yok zaten bir kaç kullanımdan sonra dozunu kendi bünyenize göre ayarlayabileceğinizi düşünüyorum. 1 tane 2 tane 3 tane ya da 4 tane.. Ayrıca bitki çaylarında olduğu gibi alışkanlık yapma ve etkisizleşme gibi bir sorun da yok. İnanın ilk aldığım günden beri eczacıma dua ediyorum. Çünkü lavman kullanımı gerçekten çok ama çok zorlayıcı bir durum.. En azından bir deneyin umarım sizlerin de sorununu çözer bu ilaç..

Sent from my iPhone using Tapatalk

garnet

Garnet Said cok tesekkur ederim . Mutlaka deneyeceğim çok büyük geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun

arkadaşım bende yıllardır mucadele ediyorum ameliyat olmayı düşünmedim yaklaşık 6 yıl oldu .Bana öyle birşey önerende olmadı zaten arkadşın önerdiği ilaç umarım iyi gelir bende deniycem.assında benim en buyuk sorunum makattaki ağrı diğerleri birşekilde halloluyorda o ağrı hayatımı çekilmez kılıyor.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun

Merhaba bende bu sene ameliyat oldum tethered cord dan dolayi idraririmi hissediyorum fakat yapamiyorumntak kullaniyorum ameliyattan once tak siz da yapiyodum ama ameliyattan sobra taksiz yapamiyorum

ayrica gaita problemimde var sizin gibi :( 1 hafta oldu ameliyat olali moralim cok bozuk bu şekilde nasil yaşiycaz??

kendimizi daha iyi tanıyarak yaşayacağız.
ben pınar süt ve dulcolax önerilerini dikkate alıyorum. sütü denemesi en kolayı fakat daha geniş öneri var mı mesela sabah aç akşam tok gibi. mesela sütü içtikten kaç saat sonra tuvalete çıkım oluyor o gün dışarı çıkılabilirmi. yolda başımıza bir kaza gelmesin. malum zaten morali mum ile arıyoruz :) dulcolax içinde deneyerek bulmak gerekiyor ama daha aydınlatıcı olunursa daha çok faydalanırız. teşekkürler. geçmiş olsun. hayırlı bayramlar.

birde makattaki bu sıkışıklık bence kalın bağırsağın ve ince bağırsaktaki sarkmalardan dolayı olmalı. hep bir ıkınma hissi var mesela bende. her zaman bir gaz çıkartma isteği gibi. ne oluyor makatın çıkım noktasına doğru itikleniyor ve iyice daralıyor kanal kabızlıkta eklenince bu bahsettiğimiz ağrı hep bir şeyler var hissi oluşuyor. tabi bu benim hissettiğim ve tecrübem. kendime hep şunu söylüyorum ıkınma yapma zorlama ama mümkün olmadı bugüne kadar. arayışım bu yüzden.

inceledim süt deneyiminden vazgeçtim ama alternatif olarak zentinyağını aç karnına sabah ve akşam almaya karar verdim deneyimimi paylaşacağım.

dün akşam bir yemek kaşığı ve bu sabah da bir yemek kaşığı zeytin yağı içtim. sonuçları anlatacağım.

Benim önerim yaz-kış bol ılık su.Herkeze geçmiş olsun.

biraz rahatlama var fakat beklentilerimi tam karşılamadı. tabi erken konuşuyorum farkındayım bu gece ve yarın sabah da bir kaşık yağ içeceğim. hemen pes etmek yok.

sindirime faydası olduğu kesin zeytin yağının. yemek kaşığından arttırdım dozu iki yemek kaşığı yaptım. sabah aç akşam yemekten 1 saat önce aç kullanamaya 1 gün ara verip sabah akşam devam edeceğim. şu anda memnuniyetim artmaya başladı. her hangi bir sancı yada ishal durumu yok.

bu aralar bir halsizlik bir halsizlik bir halsizlik sorma. toplasan 10 kere içtim diyebilirim. etkisi olabilir mi diye düşünüyorum. sonuçta mide en çok efor sarf eden organ.

evet arkadaşlar zeytin yağı denemeleri fena değildi fakat bu arada patlıcanın yeşil sapını kaynatıp kendi kendine soğutup sabah ve akşam yatmadan önce içtim 6 gün devam ettim.

sindirim sistemini inanılmaz rahatlattı meğer karnım yokmuş dedim o günlerde bittikten 2 gün sonra yine başladı şişkinlik. patlıcan sapına devam kararı aldım.

Üst Alt