Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik ameliyatı sonrası Sağ Kalça bölgemde uyuşukluk geçmiyor..?

canacan

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Omurilik ameliyatı sonrası sağ kalçamda başlayıp diz kapağına kadar olan bölgede uyuşukluk ve güç kaybı oluştu. Doktor geçer dedi ama 1,5 yıl oldu hala geçmedi. Böyle bir sorun yaşayan arkadaşımız var mı? Nasıl geçer bu uyuşukluk?

Ameliyattan sonra başlaması normal birbuçuk sene sonra geçmemesi normal değil.

Merhaba geçmiş olsun. Bende 6 yıl önce ilk ameliyat olmak üzere dört defa omurilikten ameliyat oldum benimde sol tarafım koltuk altından başlayıp ayak parmaklarıma kadar uyuşuk ve güçsüz. ayrıca özellikle ayağımın daha çok üst tarafında çok şiddetli his kaybı var. Doktor banada zamanla geçer dedi ama kitle omuriliğin içinde olduğu için tamamini alamıyor ve kötüleşme olduğunda müdahale edip birazını alıyor. Sizinkide tam olarak nasil basladi tamamini aldilar mi?

Koltuk altinda uyusma olduguna gore boyun kismindanmi oldunuz gecmis olsun.omurilikten tumor alinir neden alinamiyor %3 gibi kalan parcalarda işín tedavisi ile baskilaniyor.tumorun cinside onemli tekrarlamada.

arpenik20

Benimki tümör değil omuriliğe cerrahi operasyon yapıldı. Ameliyatın ertesi günü sağ kalçamda zayıflık hissislik oluştu tabi ayağımda da güç kaybı meydana geldi. Bel fıtığı ameliyatı olan arkadaşlar ameliyat sonrası uyuşmaların normal olduğunu 6 ayda geçeceğini söylediler doktorumda geçer merak etme dedi ama geçmedi. Sinir sıkışması denen bir rahatsızlık var acaba bu geçmemesinin nedeni bu hastalık mıdır diye merak ettim. Lakin bu uyuşukluk geçmedikçe yürüyebileceğimi zannetmiyorum

Sinir sıkışması dolayisiyla baski yapiyor omuriliğe. Fizik tedavi gördünüz mü hiç? Faydası olabilir görürseniz

Ayaktaki gücsuzleşme .uyuşma artarak devam ediyorsa, ayak bileklerinde güç kaybı başlamışsa acil iyi bir beyin cerrahisi doktoruna görün.Hasar gören sinirler geri dönüşü olmayan hasarlara yol acar.Eğer ameliyatta baskı kaldırılmışsa en fazla 6 ayda fizik tedavi ile düzelmesi lazım.1.5 yıl uzun süre demekkı omurilikte hala baskı var.bu operasyona bağlı bölgede yara kabuklanmasıda baskı yapabilir.mr da ne görünüyor.

1,5 yıl uzun süre, gerekli tetkikler yapılıp müdahale edilebilecek duurmdaysa müdahale edilebilir. Allah şifa versin...

Fizik tedavi doktoruna randevu aldım GSS prim borcum çıktı muayene olamadım. Dönüşte Aile hekimine gittim ona bir sorayım dedim. O da önce Beyin Cerrahına git tekrar ameliyat olman gerekebilir, omurilikte baskı var muhtemelen dedi. Durum bu.

selamlar benımde 6 kırıgım var 4 ay oldu yaklasık yatarken sag tarafa dogru uzanınca sorun olmuyor ama sol tarafım agrıyor ve sol kol serce parmagımda uyusukluk vardı asırı derece suan yok denılecek kadar az kaldı ve sol ayagımın dız kapagının ustune dırsegımn ıle bastırınca uyusuyor bırden bıre sızce neden daha erken mı neler yapmalıyım bu surec ıcersınde yasım 16

canacan

Fizik tedavinin mutlaka bir faydası olur. Eğer sizi gündelik yaşamda çok çok çok etkileyen ve fizik tedavi ile geçmeyen bir bir durum olursa, MR sonucuna göre doktor yeni bir ameliyat düşünebilir.

psyco33
Sizin için de fizik tedavi ilk akla gelen şey.

Üst Alt