Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik ameliyatı sonucu ayaklarımda güç kaybı oluştu. Malulen emekli olabilir miyim

• Konbuyu başlatan rıza
  • Başlangıç tarihi
R

rıza

arkadaslar
7 ay önce omurilikten ameliyat oldum. sonrasında ayaklarımda güc kaybı olustu .destekli olarak yuruyebiliyorum.
özürlü raporu icin henüz basvurmadım. 11 yıldır sgk lıyım. altı aydır istirahatlıyım..
malulen emekli olabilir miyim? basvuru nasıl yapabilirim?

En az %60 işgücü kaybına sahip rapor alabilirseniz ve 1800 gün de priminiz varsa malulen emekli olabilirsiniz.

malulen emeklilik

tesekkurler
iyilesme olabilmesi acısından bu tur durumlarda bır gozetim suresi var mı acaba..hastalıgın kalıcı olup olmadıgının anlasılması acısından..

Ben daha önce bağkurdan malülen emekli oldum.Emekli olduktan sonra herhangi bir gözetim olmadı.Gaziantepte ikamet ettiğm içim Gaziantepteki devlet hastenisinden rapor aldım.Raporumun Ankarada onaylanması gerekiyor.Sonradan çalışmak için kendi isteğimle sigortalı oldum.
Başvurun kabul edilirse kalan primini yatırıyorsun.Raporun kabul edilmesi için hastalığın kalıcı olması gerek.

malulen emeklilik

benim demek istedigim emekli etmeden once hastayı belli bir sure hastalıgın gidisatı ile ilgili gozetim alltında tutarlar mı?dur bakalım bir üc ay daha bekleyelim sonra gel diyebilirler mi?tesekkurler..

Yok, öyle bir süre bekletmezler. Ama bir yıl sonraya kontrol muayenesi şerhi koyabilirler. Emekli edilirseniz, zamanı geldiğinde kontrol muayenesine gidersiniz. Eğer işgücü kaybına yol açan sakatlığınızda bir iyileşme yoksa, emeklilik devam ettirilir. Yok, iyileşme varsa, o zaman emeklilik iptal edilir.

Malulen emekli olabilmeniz için omurilik hasarının sizde bıraktığı sekele bakılır:
1- PARAPLEJİ, DİPLEJİ, TETRAPLEJİ ve AĞIR PAREZİLER:
Vasküler, enfeksiyöz, travmatik, toksik, tümöral veya benzeri nedenlerle oluşan omurilik hasarı sonucu meydana gelen pleji ve pareziler veya bunlara bağlı oluşan anal inkontinans veya daimi sonda kullanmayı gerektiren idrar inkontinansı

arkadaslar 11 yıllık sgklıyım. omurılik ameliyatından (epondimom) dolayı yedi aydır istirahatlıyım.. emeklilik icin baglı bulundugum sgk mud.ne basvuruda bulunacam.. ozurlu raporum yok. raporu alarak mı basvurayım yoksa onlar mı sevketsınler?
übasvuru icin yanımda ne gibi evraklar olması gerekecek..

tesekkurler..

Malulen emeklilik için sgk müdürlüğünün sevki şart.

Ayrıca:

1- Durumunuzun maluliyeti gerektirdiğinden eminseniz, işten ayrılıp malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler, hastane raporu kuruma gönderir, kurum bölge saklık kurulu'na, ve kurul maluliyetinizi onaylarsa emekliliğiniz gerçekleştirilir. Maaşınız rapor kuruma ulaştığı andan itibaren birikmeye başlar

2- Durumunuzun malulen emekliliği gerektirip gerektirmediğinden emin değilseniz, işten ayrılmadan işgücünüzü maluliyet oranında kaybedip kaybetmediğinizin tespit edilmesi için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk edecekler vs.vs.vs. Süreç sonunda kurum kayıtlarına maluliyetinize dair bilgi düşülecek. Ve siz bu bilgiyi öğrendiğinizde istediğiniz zaman malulen emeklilik için başvuru yapabilir hale geleceksiniz. Malulen emekli olmak istediğinizde tek yapmanız gereken şey işten ayrılmak ve kuruma malulen emeklilik için başvuru yapmak olacak. Maluliyetinizi zaten tespit ettirmiş olduğunuz için yeniden raporla felan uğraşmayacaksınız. Kurum hemen sizi emekli edecek. Örnek dilekçe:

ilk işe giriş saglık raporu

Malulen emeklilik basvurusunda ilk ise giris saglık raporu isteniyor..ama ben işe girerken sıradan ,fotografsız ,saglık ocagından alınmıs bir rapor vermiştim..tek kase tek imza..boyle bir rapor isimizi gorur mu?

ona ek olarak, omurilik yaralanmasına neden olan 7 ay önceki ameliyata dair epikriz ve tanı belgelerini de ver. İşini görecektir... Askerlik yapmışsan, ona dair belge de iş görür.

Üst Alt