Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik daralması ve hemojini için rapor alabilir miyim?

haliloz

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Omurilik daralması ve hemojini denilen bir hastalığım var şu 'an koltuk değneği ile zor yürüyorum ameliyat masasından geri geldim masada kalırsın dediler bunun için rapor alinabilirmi kendi işlerimi zor yapıyorum sol elim i kullanamıyorum ve ağrılarım felâket 1 ile 10 arası ağrı puanlaması 'da 8 derim ağrılarıma önceden %85 sürekli raporum var

Omurilik siniri daralması söz konusu. Deneyimlerinizi yazar mısınız?

6 Ay önce şiddetli agrı ile uyandım doktor omurilik siniri etrafında daralma oldugunu sinire baskı oluştugunu ameliyat şart dedi.Ameliyat için masaya alınmışım anestezi masadan kalmaz diyerek ameliyatı iptal etmiş . fizik doktoruna gittim . Felç riskin büyük diyerek hastaneye yatırmadı . şu an hiç aralıksız çok kötü agrılarım var koltuk deynekleri ile yürüyorum evimde tek kalıyorum bana bakım için rapor verilirmi .En azından sobamı yakabilecek biri olsa çok iyi olacak Birde ameliyat olamassam tamamen felç kalma riskim olurmu

@haliloz

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Yanlış anlamadıysam hemanjiomdan bahsediyorsunuz. Hemanjiyoma halk dilinde damar yumağı denir. Omurilikteki bu şekildeki damar yumağı şiştikçe omuriliği yana iter, kanal daralması denilen işte bu durumdur. Omurilik yana itildikçe hasar görür ve beyinden sinyal geçişi zorlandığı için felç kalınabilir.

Ağrı yapıyorsa, artık yürümekte zorlanıyorsanız ameliyat olmanız gerekiyor.

Hastanede tanıdiklarımdan birine açık ameliyat yapmışlardı, bir diğerine de kasıktan girilerek kapalı ameliyat yapmışlardı. Tabii ki hemanjiyomun durumuna bağlı olabilir hangi ameliyat şekline karar verileceği.

Bence fazla zaman kaybetmeden omurilikte ameliyat konusunda uzman bir hekime muayene olmalı ve onun önerilerine göre ameliyat olmalısınız.

%85 sürekli raporunuzda Ağır engelli veya Tam Bağımlı kısmı işaretli mi? İşaretliyse ve gelir durumunuz da hanedeki kişi başı 1402,65 tl.yi geçmiyorsa (yalnız oturuyorsanız siz ve bakiciniz 2 kişi sayılırsınız), bir akrabanızın sizinle oturması ve size bakıcılık yapması şartıyla evde bakim maaşına başvurabilirsiniz.

Raporunuzda Ağır engelli işaretli değilse ve hastaliginizda kötüleşme olduysa yeni rapor için başvurun.

Ama öncelik kesinlikle tedavi (ameliyat) olmanızda.

Ameliyat olmayı bende isterim felç kalmak istemem lakin ölmek de istemem ameliyat benim için baya riskli denildi. Masadan geri gönderdiler. Risk çok fazla denildi. Bende Bilmiyorum artık ne yapacagım ne olacaksa olsun diyorum

Engelli rapor oranı yükseltmek

Engelli rapor oranım %85 bu 2015 yılının bu zaman sürecinde belimde bel fıtıgına baglı omurilik sıkışması başladı buda yürümeme iş yapmama baya zararı var aneztezi ameliyat olmama izin vermiyor masada kalırmışım şimdi bu hastalıklarla yeniden rapor alsam iyi olurmu yoksa fazla kurcalamak iyi olmaz diyerek kaldıgım yerden devammlı edeyim tüm yardımlardan faydalanıyorum SYD müdürlügü rapor olmasada belimdeki rahatsızlıgı biliyor. Her Türlü yardımı yapıyor. Bir işe başlamadan (İki Akıllıya Bir Deliye Sor) Kendi adıma diyom yanlış anlamayın Atalarımız demiş Sizce ne yapmalıyım !

Her türlü haktan faydalanabiliyorsan neden raporu yükseltmek istiyorsun?

Faydası olurmu dedim ilerde akülü sandalye lazım olacak bu gidişle orda faydası olurmu diye düşündüm

Ankara bilken sehir hastanesi giyas alberk bu hocayı bul

10 homoji vardı yani iyi huylu tümör ben oldum şuanda iyiyim

Üst Alt