Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik daralması ve sırt fıtığı ve obezite için oran yüzde kaç oran alırım?

redeye

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar 2006 ve 2007 yılında olmak üzere 2 adet ameliyat geçirdim. şikayetlerim yürümede bozulma ve ağrıydı... ameliyat sonucuna baktığımda sırt fıtığı ve omurilik daralması sonucu sanırım 6 platin takıldığı yazıyor şu an için yürüyüşümde gözle görülen bir bozukluk yok gibi fakat bacağımda yoğun bir yanma ve ağrılarım maalesef devam ediyor...bunun dışında bel fıtıklarım ve menisküsüm mevcut. doktorun tavsiyesi kesinlikle öne doğru eğilmemem ağır kaldırmamam ve dikkatli bir yaşam tarzı sürmem. ekstra olarak boyum 179 180 civarı ve kilom 157 civarı bu hastalık yüzünden spor yapamadığımdan dolayı aşırı kilo aldım ve askerlikten de muaf oldum kilodan dolayı. lisans mezunuyum ve tahmin edeceğiniz üzere iş arıyorum memur olmak istiyorum çünkü bu halimle her işi yapmam pek olanaklı değil masa başı çalışmam gerekiyor.. engelli kpss ye girmek için yüzde 40 engelli raporu alınması gerektiğini öğrendim ve devlet hastanesine, işe girmek için engelli raporu istiyorum diye bir dilekçe verdim 21 kasımda 7 tane doktor gezip heyete gireceğim söylendi... atladığım nokta olmadıysa hikayemi anlattım sanırım, bu rahatsızlıklarımdan dolayı yüzde kaç rapor alırım acaba ve raporum sürekli mi yoksa belli bir tarihe kadar geçerli mi çıkar okuduğunuz ve yanıtlarınız için çok teşekkür ederim umarım herkes sağlığına kavuşur ve kaliteli bir yaşam sürer.....

birde şunu ekleyeyim değerli arkadaşlar ve büyüklerim, örneğin yüzde 50 rapor aldım hastaneden bu kati rapor mudur acaba yani engelli kpss başvurusunda bunu düşürecek aşşağı çekecek vs bir yer var mı raporların oranında düşürme oluyor diye çok mesaj var bu düşme olayı benim durumumu da etkileyecek bir şey mi tekrar teşekkürler

Obezite için alınabilecek oranlar;
Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar):% 20
Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50kg/m2 üstü olanlar):% 30
Vücut Kitle Endeksi Hesaplama - HESAPLAMA.NET

____

Daralma ve fıtıktan şu tabloya göre oran verilir bence, ama ne kadar oran alabileceğinizi doktoruza danışın, çünkü sizdeki bıraktığı kısıtlılıklara göre verilir oran bunlardan:

Lomber omurga (Bel) sakatlığından alınabilecek oranlar şöyle;

1: Klinik bulgu, nörolojikkayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur:% 0

2: Öykü ve muayenebulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adalespazmıvardır, omurga hareketliliği asimetrik olarak azalmıştır veya radikülerağrı var ancak objektif bulgu yoktur; yapısal bütünlükte bozulma yoktur veyaHastada klinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynıseviyede ve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi iledüzelmiştir veya
Kırıklar: (1) birvertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterioreleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veyatransvers proses kırığı:% 8

3: Belirginradikülopati bulguları vardır, dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, reflekskaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır, bulgular elektrodiagnostiktestler ile gösterilmiştir Veya Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu, görüntülemeteknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta diskhernisi veyacerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya Kırıklar: (1) bir vertebracisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalı etkileyen posterioreleman kırığı. Her iki durumda da kırık yapısal bütünlüğü bozmadan iyileşir:%13

4: Hareketsegmentinin bütünlüğünde bozulma olması; fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2komşu vertebrada öne-arkaya 5mm’den fazla hareket olması veya tutulan hareketsegmentinde bitişik hareket segmentine göre 11 dereceden daha fazla açısalhareket olması. Lumbosakral eklemin yapısal bütünlüğünde L4-5’de 15 dereceden fazla açısal hareketolması ile tanımlanan kayıp olması. Kas spazmı ve ağrı mevcuttur. VeyaKırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın bir vertebrada %50’den fazlakompresyon (2)nörolojik motor bozukluk olmaksızın fraktur veya dislokasyonlabirlikte çok seviyeli omurga segment yapısal bozukluğu:% 23

5: Kategori III veIV’ünkriterlerini karşılar, hem radikülopati hem hareket segmentinin bütünlüğündebozulma vardır; kategori III’deki gibi alt ekstremitelerde atrofiveyadermatomal dağılım ile uyumlu refleks kaybı, ağrı ve/veya duyu değişiklikleriveya elektronöromyografik bulgular ve kategori IV’deki gibi hareket segmentininbütünlüğünde bozulma Veya Kırıklar: (1) tek taraflı nörolojik bulgu ilebirlikte bir vertebra gövdesinde % 50’den fazla kompresyon:% 25

___
Tüm oranlar Balthazard Formülü ile toplanır.

cevap için çok teşekkür ederim bu listeye göre kafamda bir oran oluşturdum daha önce bende, kilodan en az yüzde 20 oran alıyorum zaten o direk teşhis konulabilecek tek oran. ama olay omurilik ameliyatlarında bitiyor maksimum yüzde 25 alınması biraz az olmuş bence çünkü çok çok ağır ameliyatlar ve sonrası çok sıkıntılı 7 8 senedir sürekli ağrım ve hareket kısıtım var benim aslında anlamaya çalıştığım şey doktorlar öne doğru eğilme ağır kaldırma vs vs diye onlarca şart koşarken benim hangi gruba dahil olabileceğim yani sonuç olarak bana öne eğil dese benim vücut kabiliyetim öne eğilecek düzeyde veya 20 kg al taşı dese tabiki kaldıracak güce sahibim fakat hayat akışında bu hareketleri yapmam oldukça sakıncalı ve benim sağlığımı ciddi durumda tehlikeye sokan şeyler kafam bu noktada karışıyor.... ve kilo tedavisi olan bir rahatsızlık fakat bu platinler ve sıkıntım ömür boyu benimle kalacak bu durumda toplamda yüzde 40 50 oran alsam bile bu oran neye göre sürekli ve süreli diye ayrılacak cevaplar için tekrar teşekkür ederim :)

Ben bel fıtığından ayrı olarak, omurilik daralması, yaşadığınız kısıtlamalar vs. için küçükte olsa oran alacağınızı düşünüyorum. örneğin yürümede bozukluk devam ediyorsa bunun için bile verilebilir belki... Dediğim gibi sizdeki kısıtlamalara bağlı bişey bu...
Ayrıca raporun süreli-süresiz olacağını biz bilemiyoruz, ancak rapor aldığınızda görebilirsiniz bunu. Yalnız obezite olduğu için süreli olma ihtimali var kilo verme ihtimalinize karşın...

şimdi bir soru işareti daha oluştu kafamda verdiğiniz cevap ile,benim bel fıtıklarım var bu ayrı bir hastalık ,omurilik daralmasına bağlı platin takılması var bu ayrı bir hastalık ve sırt fıtığı son olarak bu ayrı bir hastalık olarak mı işlem görecek yani bel fıtığı için yüzde 8 omurilikte daralma için yüzde 25 gibi olup toplanacak mı acaba bu şekilde yüksek bir oran çıkar çünkü, yoksa hepsi tek bir hastalık olarak mı değerlendirilecek... birde söylemeyi unuttum ameliyat esnasında kaburgalarımdan 1 veya 2 sini almışlar buna iş gücü kaybı oranı veriliyor mu cevaplarınız için çok teşekkürler cidden böyle bir site bulduğum için çok mutlu oldum :)

İşte tamda o noktada bende emin olamıyorum, kaburga içinde bilmiyorum. Çok detaylı bir soru, yaşayıp tecrübe etmeden net cevabı buradan alamazsınız, tecrübesi olan arkadaşlarımız varsa yardımcı olacaklardır mutlaka, en azından ayrı mı aynı mı değerlendirildiği konusunda... Ama siz de tecrübe ettikten sonra bu soruların cevabını bize vermeyi unutmayın... :)

aynen işlemler biter bitmez detaylı bir şekilde paylaşımda bulunacağım :)

aynı bölgedeki birden çok hastalığın özür oranı hesabı...

merhaba arkadaşlar 21 kasımda hastaneye gidip rapor alacağım fakat şu konuda bilgi bulamadım trafik kazası ve ağır kaldırmaktan dolayı yürümede zorlanmaya başladım ,sırt fıtığı ve omurilik daralması teşhisiyle 2006 ve 2007 yılında ameliyat oldum ve t10 11 12 arasında platin kemik vs uygulaması var aynı zamanda bel fıtıklarım mevcut... şimdi ben hastaneye gittiğimde bel fıtığından ayrı -omurilik daralmasından ayrı- sırt fıtığından ayrı bir oran alma hakkım var mı yoksa ortak bir oran mı çıkıyor ayrıca buna bağlı olarak yürüyüşümde bozulma bacağımda yanma karıncalanma his kaybı gibi durumlar var sonuçları için ayrı hastalıklar olarak mı rapor almalıyım engelli kpss ye gireceğim için alıyorum raporu tam bilgi ile gidip yanlış yapmak istemiyorum çünkü bu arada obeziteye bağlı olarak yüzde 20 veya 30 oran alacağım üstüne bu durumda sürekli mi olur alınacak rapor yoksa süreli mi cevaplarınız için çok çok teşekkürler herkese sağlıklı mutlu günler dilerim.

Obeziteden oran verilirken sadece boy ve kiloya yani kitle endeksine mi bakiliyor ve hangi brans bakiyor

mkavgaci;

Evet, boy ve kilonuz ile vücut kitle indeksiniz hesaplanarak oran verilir.. Dahiliye (İç Hastalıkları) bölümüne gidilir..

tekrar merhaba değerli arkadaşlar

ayın 21 inde hastaneye gidip doktorları gezdim, fakat gerek acemilik gerekse doktorların oranları ciddi anlamda kısarak vermesi ve benim ilk girdiğim doktorda kendimi düzgün ifade edemem neticesinde çok istediğim bir sonuç alamasam da ve 9 saatlik bir uğraş ile bugün raporumu elime almış bulunuyorum....
morbid obezite yüzde 30---
hiper tansiyon yüzde 10----[ tansiyonum 22 ye 11 çıkmasına rağmen ve normalde en az 20 oran hak etmeme rağmen ]
omurilikte kırık yüzde 10
ve duyu kaybı yüzde 5 [ bu konuya girmiyorum bile çünkü normalde bu konuda oldukça yüksek oran almam gerekiyormuş fakat bu şekilde yorum oldu ]
toplamda yüzde 43 ve 2 yıl süreli bir rapor aldım.....

benim acemiliğimden mi bilmem ama doktorların nedense şu hastalık var demesine rağmen sağlam yazmış olması biraz iç acıtıcı bir durum açıkçası anlatsam sayfalar sürer inanın o yüzden hakkınızı iyi arayın lütfen..... en büyük tavsiyem bu arkadaşlar....

ufak bir ekleme soru daha 2006 yılında aldığım b sınıfı ehliyetim mevcut,,, benim h sınıfı ehliyet alarak indirimli araç alma hakkım da var mı acaba teşşekürler..

Süreli olan engelli raporum, sürekli olarak değiştirilebilir mi?

öncelikle merhabalar değerli arkadaşlarım. 21 kasım 2013 tarihinde ,obezite %30,hiper tansiyon %10 , th10-12 kırığı %10 ,ve %5 hipoestezi olmak üzere %43 oranlı ve 2 yıl süreli engelli raporu aldım.
23 aralık 2014 tarihinde ise aynı hastaneye gittim amacım sürekli ibareli yeni bir rapor almaktı fakat sonuç şu şekilde çıktı

beyin cerrahi polk : opere th11, th12 , l1 M:hipoestezi %20 ağrı uyuşma motor kayıp tb 1,7 %12 , %5 karşısına bu oranlar hesaplanarak %17 yazılmış......

dahiliye: hiper tansiyon %10 obezite %30 verilmiş ve hesap kısmına %37 yazılmış

fizik tedavi: trafik kazası bele yönelik operasyon beyin cer görüşü uygundur, parestezi olup tb 1.8 ve
tb1.10 göre l4 %2 l5 %1 verilmiş ve hesap kısmına %3 yazılmış

en sonunda bu oranlar %49 olarak hesaplanmış ve yine bana 2 yıl süreli verildi bu rapor..........

şimdi merak ettiklerim bu hesaplama da bana sıkıntı var gibi geldi eksik hesaplama olduğunu düşünüyorum doğrumudur.
bu rapor da 2 yıl süreli verildi itiraz ederek süresize çevirme hakkım var mıdır.
hiç bekleme yapmadan başka bir hastaneye gitsem yeni rapor çıkarma hakkım var mıdır.
yeni rapor çıkınca eski raporlar kullanılmaz duruma mı gelmektedir.
arkasındaki raporun kullanım amaçları kısmına ötv ve mtv indirimi yazılmış fakat benim b sınıfı ehliyetim var bu indirim hakkında bu raporla yararlanmam mümkün müdür ve nasıldır cevap vereceklere çok çok teşekkürler saygılar.....

vergiğiniz oranlara göre nöroloji yanlış yapmış gibi görünüyor
verlien oranlar balthazara göre %33 yapıyor onlar 17 vermiş

Ayrıca süre kısmına gelirsek,obezite işin içine girdiği için süresiz rapor alman biraz zor gibi bence

cevabınız için çok teşekkür ederim kiloyu hiç işin içine karıştırmasam bile bu oranlara göre toplam %40 a ulaşıyorum beyin cerrahi balthazara göre 33 olursa.... çünkü hiper tansiyon 10 ve fizik 3 eklenecek daha üstüne.... bu yanlış hesaplamayı nasıl düzelttirebilirim acaba ? kurulun raporun üstüne bu şekilde yazıp sonradan esaplamaya eklememe gibi bir hakkı bulunuyor mu acaba? 12 ve 5 i hesapladıklarını %20 yi göz önünde bulundurmadıklarını düşünsem bile 16,4 yapıyor bu sefer 17 olmuyor.

Dediğiniz gibi obezite dahil olmasada tam olarak %40 alabiliyorsunuz
Ama burda yazdığınız oranlara göre
Onuda tekrarlamakta fayda var :)

tek isteğim sürekli bir rapor alıp artık uğraşmamak hesaplama hatasını acaba doktorlar mı yaptı yoksa memurlar mı ve düzeltme yetkisi kimde acaba hakkım varsa birde başka hastaneye vakit kaybetmeden gitmek istiyorum çok karışık ve ucu açık konular gibi geliyor bana :) en iyisi askeri hastaneye gitmek sanırım rapor için askerden süresiz muaf ettiklerine göre kilodan da süresiz vermeleri lazım aslında...

il sağlık müdürlüğüne bi itirazda bulunun bakalım

vergi indirimi için başvuracağım pazartesi günü vergi dairesi oranı hesaplarken yanlışlığı fark edip düzeltme yaparsa veya süreli rapora süresiz bir vergi indirimi verirse bu rapor için çok uğraşmaya gerek kalmıyor, ama yinede pazartesi önce kurula danışıp sonra elimdeki raporun süresi bitmeden başka hastanelere de gidebiliyorsam birde askeri hastaneyi denemeyi düşünüyorum.

sayın kelebek ben ince ve kalınbagırsak çürümesi sebebiyle brit ileus ameliyatı oldum...1.5 metre çürümüş uçuça kesilerek anestemos yapıldı...özür oranı kaç olur sadece bundan...

sayın earibagi ben ince ve kalınbagırsak çürümesi sebebiyle brit ileus ameliyatı oldum...1.5 metre çürümüş uçuça kesilerek anestemos yapıldı...özür oranı kaç olur sadece bundan..

Üst Alt