Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik eğriliği (skolyoz) tedavisi mümkün mü?

SITKI35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Trafik kazası sonucu t2 seviye omurilik yaralanması nedeni ile tekerlekli sandalyede yaşamıma devam ediyorum. Omurilik eğriliği yani bilinen adı skolyoz hastalığının tedavisi var mı?

Omurgam da eğrilme var, ameliyat, korse vb. Tedavileri mevcut mudur? Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım abilerim ablalarım aydınlatırsa çok sevinirim.

maalesef bu konuda bilgi sahibi değilim efendim

ortopedi doktoruna gidiniz, size bu konuda size bilgi verecektir. ameliyatlık bir durumsa durumunuz sizi yönlendirecektir.

ben 24 yaşındayken 110 drece skolyozum vardı amelşyat oldum yarıya düştü yaş ne kadar erken olursanız o kadar çok az düşer

sıtkı35 evet bu hastalığın tedavisi var eğriliğe göre korse yada cerrahi olarak tedavi ediliyor ortopedi doktoruna randevu almanı tavsiye ediyorum geçmiş olsun

Öncelikle iyi bir ortopedi doktoruyla görüşmenizi tavsiye ederim. Skolyoz tedavisi fizik tedaviyle tamamen iyileşebilmektedir. 55 derecenin altındaysa direkt fizik tedavi denenmelidir.

55 derecenin üstündeyse ve rotasyon eşlik etmiyorsa yine fizik tedavi denenmelidir eğer sonuç alınmazsa ameliyat olunmalıdır. Eğer derecenizi bilmiyorsanız bana sırtınızın ve belinizin fotoğrafını atarsanız kaba taslak bir yorum yapabilirim. Geçmiş olsun.

Merhaba benim skolyoz derecem 65 ve ben iki tane korse kullandım.Ben skolyozumun olduğunu anladığımda 40 dereceydi.Ben sma3 hastasıyım.Allah şifa bekleyen herkese şifa versin geçmiş olsun iyi günler dilerim.

Ben Bir sene önce ameliyat oldum Ankara'da Muharrem Yazıcı var.Ona ameliyat oldum şimdi kontörler gitcem 22 aralıkta

Üst Alt