Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci için hangi fizik tedavi hastanesini önerirsiniz? [Soru]

erhan112

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR ANNEM KAZA GEÇİRELİ 1.5 AY OLDU T11-SEVİYESİNDEN SİNİRLERE BASI SONUCU FELÇ OLDU.
SORUM : FİZK TEDAVİ İÇİN ARKADAŞLAR 2 TANE KAMU HASTANESİNİ ÖNERMİŞLER ANKARA FİZİK TEDAVİ HASTANESİ VE İSTANBULDA 70 .YIL HASTANESİ BU 2 HASTANİN FARKI NE REFAKATÇİYLE BERABER KALMA DURUIMUN DA HANGİSİ DAHA İYİ

omurilik

gecmiş olsun.erhan bende 70.yılda tedavi gördüm bana göre iyiydi ankarayı bilmem.

hmm.. ankara ftr de her katta özel odalar var,2 hastalık odalar var bi de 4 yataklı odalar var isteğine göre yatış sırasına alınırsınız,hangi hastane en iyidir diye bişey yok kendi doktorun kendinsin bu hastalıkta, hastanede tetkiklerin yapılır hareketlerin uygulanır gösterilir gerisi sana kalmıştır ve bu tür vakalar için ilk 2 yıl çok önemlidir ne kazanırsan senin.. geçmiş olsun..

70. Yıl'ı önermem. Ankara için daha iyi diyorlar sanırımç Bilemiyorum..

Ama şunu unutmayın: Hasta ve yakını olarak akıllı ve dikkatli olmazsanız, hastanede bırakın yarar görmeyi hem maddi olarak hem de sağlık açısında büyük zarar görürsünüz.

Özellikle omurilik felçliler için ilk dönemde felce alışmak için fizik tedavi ve rehabilitasyon önemli. Kendiniz gibi olan insanlarla birarada olmak iyi gelir. Bir de yapmanız gereken pasif egzersizleri öğrenmek açısından yararlı. Yani orada ne yapıp ne yapmamanız gerektiğini -şansıznız varsa- öğrenirsiniz.
Eklemleri açıp kapayarak nasıl hareket ettirmeniz gerektiği, sandaleye oturma-kalkma, TAK yapma ve psikolojik hazırlık. Bunları aldıktan sonra fizik tedavinin bence hiç bir anlamı yok.
Egzersizleri öğrenin ve evde ailenizden biri yardımıyla her gün yarım saat yapın. Her şey hastanın ve yakınlarının moral ve azmine bağloı. Hastane bahane...

Not: Hastaneler genelde mucizele dedikodularının yayıldığı yerledir de. Lütfen ama lütfen bu tür şeylere kanmayın: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=16354

mrb arkadaşlar.ankara özel incek rehabilitasyon hastanesini önerebilirim.ben 2 ay yattım.kurumlarla anlaşması var.sadece refakatçiye ücret alınıyor.fizyoterapistleri çok ilgili ve başarılı bence.

Üst Alt