Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci için hangi oranda rapor verilir?

Selvi5219

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı kaldım iki yağımıza kullanamıyorum. Yüzde 80 olan raporumu yüzde 60 a düşürdü ler. Il sağlık müdürlüğüne baş vurdum yeni rapor almak için fazla oynama ağır engelli ibaresi kalkarsa evde bakım alamazsın dedi. Içinizde benim gibi olupta ağır engelli raporu olmayan varmı. Ben tek böbrekle yaşıyorum ve bu sakatlık yuzdeme yansımadı. Ben sadece yuruyemedigim için yüzde 60 aldım. Tekrar rapor alırsam ve ağır engelli yazmazsa raporumda diye çok korkuyorum . Nolur yardımcı olun . Yeni rapor almam gerekiyor emeklilik için

Selvi5219 bahsettiğiniz durumla ilgili net bir bilgi verilmez. Çünkü normalde "ağır engelli" ibaresinin yine verilmesi gerekir ama heyette bazı aksilikler olabiliyor. Yazmadıklarında yeniden itiraz vs. süreciyle uğraştırıyorlar. Aslında rapor oranı haklarınızdan yararlanmanız için yeterliyse ki 60 ile 80 arasında bir fark yok alınan maaş miktarları vs. açısından. Elinizdeki rapor dursa daha iyi olur gibi.
Emeklilik için demişsiniz ama açtığınız diğer başlıkta zaten 80 rapor ile vergi indiriminizin olduğunu söylemişsiniz. Yeniden rapor aldırmayacaklar size zaten. Kontrol vs. durumunda yeni rapor almayı düşünürseniz yeniden uğraştırmamış olurlar. Karar sizin tabii ki.

Ben vergi dairesine gittim vergi indirimi almak için raporumu gösterdim 160 düşmüş raporun tekrardan vergi indirimi ve rapor almam gerektiğini söylediler. Kafam öyle karisikki. Yüzde 80 raporum olursa 4 gün sonra emekli oluyorum. Yüzde 60 ile 3 yıl daha bekleyeceğim. Tek böbrek yaşadığım için raporum yükselecek ama yüzde kaç olur bilemrm

Üst Alt