Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Omurilik felci için sakatlık oranı cetvelinin hangi tablosundan oran verilir?
Galiba bu tablolardan değerlendirilip oran verilir.. Tam olarak hangi sıkıntıları yaşıyorsanız o oranlara bakıp balhazard formülü ile hesaplamak lazım.. Omurilik felci için yüzde 90 veya üzeri oran veriliyor..
4.1'e GÖRE ağır % 80... 4.3 tablosuna bakınca 4 ana başlığı var benim engelim 3 tanesine tekabül ediyor. Bir bilen yazsa. T9 - T 12'yim ve T.A.K kullanıyorum.
Size Omurilik felci için % 80 oran verilebilir. Bahsettiğiniz diğer 3 rahatsızlığın karşısındaki oranlarda eklenir ve balthazar formülü ile hesaplanır.. Kesin sonucu doktorunuz bilir ve belirler.. Buradan tahmini hesap yapabiliriz. Siz şu şu hastalıklarda var derseniz balthazard formülü ile hesaplayabiliriz.. % 80 altında olmayacağı kesin ama..
nörojen mesanen mevcut yüzde 60 diğer rahatsızlıklarının oranlarıda çıkartılıp balta formülüne göre hesap edilir ben nörojen mesane gaita inpontinansı ve ayaklardaki rahatsızlıklarımdan ayrı ayrı oranlar verildi yüzde 88 olarak ankaradan geldi ...
H sınıfı ehliyet alabilmek için H sınıfı raporu aldım. ( Bakırköy Sadi Konuk )
Raporda oranım %80 yazıyor ancak özürlülük oran cetveli tablo 4.1'de;
3-Ağır
Orta
-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
-Yardım olmaksızın yürüyemiyor
60
4-Ağır
-Yardım, mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor
80
yazıyor.
Raporum da yazan; T9-10 Vertebra opere kırığı-Parapleji+Nörojen mesane-İdrar inkontinansı yazıyor.
Sadece 4.1 tablosuna göre bile oranım %80 yazıyor oran cetvelinde.
H sınıfı için aldığım bu raporda ki oranı düzeltmeme gerek var mı, ilerleyen zamanlarda gene rapor almam gerekicek bu yanlış oran başıma bir sorun açar mı ?
Sadece T9-10 Vertebra kırığı (Opere)-Parapleji hakkında oran verilmiş. (%80)