Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci olan birini hapise atabilirler mi? [Hukuk]

seyithan

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar omurilik felci olan biri hapis yatabilirmi yada omurilik felci olan birini hapise atabilirlermi...

evet şu an hapiste birinin olduğunu biliyurum.omurilik felçli olmadan önce uyuşturucudan ceza almış biri.sen omurilik felçlisin diye kimse acımaz.türkiyede yüzlerce omurilik felçli hasta hapiste yatan var çünkü benide merak sarmıştı araştırdım.parası olanomurilik felçli hasta rahat bir şekilde bakılıyur.parası olmayan ise suçu olmayan çocuğu veya kardeşi hapse girip bakıyur omurilik felçli olan hastasına

eve bende uyuşturucudan hapiste yatan omurilk felçlisi bildiğim var suça göre değişir dicem ama bide bi bildiğim var adam 60 yaşında felçli 3 günlük ceza için hapse attmışlardı adamın suçuda kaçak elektirik kullanmakdı işte bölesine ayrım yapmayan sosyal bi devletimiz var :)

ahmetdemir;
evet ahmet malesef öyle oloyur burası türkiye :confused:

şimdi benim bir arkadaşım omurilik felci ve bugün hapise girdi şimdi benim merak ettigim bir yakını girer diyorsunuz yakını girince cezasında indirim oluyormu yoksa aynı cezayı akrabasıdamı yatıyor.

Arkadaşlar cidden anlamadım.Yani her şekilde bizlere de olanak sağlasınlar "engelli" - "normal" diye değerlendirmesinler. "engelli kartı" istemiyoruz arabalarımızda "stikcer" istemiyoruz.plakalarımızda "engelli damgası" istemiyoruz biz de gayet normaliz diyoruz ama suç işlediğimizde biz hastayız dokunmayın mı ? ve diyelim ki ceza almasınlar bu durumda uyuşturucu kaçakçılığı yapacak bir beyfendi omurilik felçli birini bulup işlerini yaptırmaz mıydı ki ? hani ne de olsa yakalanırsa ceza yemeyecek misali ?

Engelli yada sağlıklı bir ceza işlediğinde tabi ki cezasını çekecek diye düşünüyorum.
Omurilik felçli arkadaşlarımız beyinen düşünemiyor mu ki? ve gerçekten bilmiyorum ilk kez okudum bunu ve direk omurilik felçli olanlarda neler kısıtlı ne yapıp ne yapamıyorlar diye baktım hatta 6 ay öncesinde omuriliğimde 4 tane tümörlerim vardı ameliyat oldum felç olma riskim vardı çok şükür olmadım olsaydım bacaklarımı kullanamayacaktım şimdi diyelim ki bacaklar gitti e kollarım yerinde beynim yerinde gittim birini öldürdüm ceza olmasın mı yani hanfendi omurilik felçli ellemeyin mi diyeceklerdi ?

ben olayı şöyle izah edim arkadaşlar bu bahsettigim arkadaşım taşımacılık şöförü ve bir gezi dönüşü ucuruma ucuyor araba ve arabada ölümlü bir kaza oluşuyor ve kendiside omurilik felci olarak kalıyor kaza sonucu ölen lerin yakınlarından bir şikayet söz konusu olmuyor ama kamu davası sonucu bu arkadaşa 5 yıl gibi bir ceza cıkıyor.olay bildigim kadarı ile bu gerisi size kalmış.

Geçmiş olsun ve Allah kolaylık versin. Ayrıca ölenlerin yakınlarına da Allah sabır versin..

kaza 8 yıl önce olmuş bir kaza ve ceza yeni geldi ve arkadaşım bugün ceza evine girdi omurilik felci ve bakıma muhtac hapishanede nasıl yaşayacak cok merak ediyorum ve bu durum da ne yapılabilir.

hukuk sakat olup olmadığına bakmaz,
1- akli dengesi yerinde mi?
2- reşit mi?
ceza için bu iki şart yeterlidir....

İŞLEDİĞİ bir suçtan dolayı çarptırıldığı 17 yıl hapis cezasını çekmek üzerine konulduğu Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi’nde geçen yıl Haziran ayında merdiven boşluğuna düşmesi sonucu felç olan ve nefes alma dışında hiçbir işini kendisi yapamayan hükümlü 24 yaşındaki Özgür Uygun’a, üç ay önce cezaevine gönüllü olarak izinli giren ağabeyi 26 yaşındaki Soner Uygun bakıyor. Haberin devamı

Elbette felçliler de hükm yiyince hapiste yatar. Burada sorun yok. Yasalar ne derse o.
Ama hapiste yatan engellilerin yaşam koşullarını insan hakları çerçevesinde sağlamak kaydıyla. Hapiste yatan ağır hastaların ve bakıma muhtaç özürlülerin sağlık koşullarının uygun olmadığı konusunda çok şikayet var. Buna "dur!" demek gerekiyor.
İnsan haklarıyla bagdaşmayan koşullarda bir hapis hayatı da yasal değildir. Hele hapis hayatı yaşayan bakıma muhtaç özürlünün bakımını hapiste de üstlenen ailesi de bu cezaya ortak ediliyorsa iş daha da vahim.

Merhaba Seyithan

Hapiste Engelli diye bir bloğumuz var. Hapishanelerde tutulan engellilerin durumları, ihtiyaçları ve haklarına ilişkin yayınlar yapmaya çalışıyoruz. Kaza nedeniyle hapishaneye giren engelli bir tanıdığından bahsediyorsun. Şu an durumu nedir? Bilgin var mı?

selamlar

Evet arkadaşlar seyithan kardeşimin bahsettiği kişi benim. Tam 12.5 ay cezaevinde yattım. Yeni çıkan yasayla "maruz kaldığı ağır bir hastalık veya sakatlık nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyen ve toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmayacağı değerlendirilen mahkumun cezasının infazı, iyileşinceye kadar geri bırakılabilecek" Ben de bu yasadan faydalanıp daha önce istanbul adli tıp kurumundan aldığım raporla 1 şubat'ta tahliye oldum. Allah kimseyi düşürmesin. Bu arada ben trafik kazasından dolayı cezaevine girmiştim. 5 yıl 10 ay ceza almıştım. suçum ise taksirli bir suçtu. (yani istemiyerek işlenen bir suç.) hepinize teşekkürler..

Mrb oncelikle gecmis olsun bende benzer bi ceza aldim sana nasil ulasirim acaba

Üst Alt