Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci olan çocuğum terlemiyor. Terleyememe sorunu yaşayan var mı?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 23 yaşında erkek çocuğum yaklaşık 18 ay önce yüksekten düşme sonucu c-6-7 seviyesinde O.F.lu.
Bizi en çok zorlayan durumlardan birisi de hiç terleme olmamasıdır. Çoğu zaman egzersiz yaparken vucut terleme yapmadığı için ısınıyor. Ve tam olarak faydalı bir egsersiz yapamıyoruz. Hatta yazın odasında sürekli kilima çalıştırıyoruz. Güneşte hiç dışarı çıkamıyor.h ep akşamları çıkabiliyor.

Uzun lafın kısası; şunu öğrenmek istiyorum. acaba sizlerdede böyle durumda olan var mı? Veya bu tür durumlarla nasıl baş ediyorsun? Ola ki sizlerden böyle durumda olanlar var ise tecrübelerinde faydalanmak istiyoruz.

omurilik zedelenmelerinde felçli bölgelerde terleme çok nadiren oluyor

Maalesef omurilik felcinde terleme olmuyor oda hararet yapıyor hastaya..Benim herhangi bi yerimde rahatsızlık olmadıkça terlemiyorum ben sadece bi bölge rahatsız sa ozaman terleme oluyor..Obölgedeki sıkıntı geçtikten sonra terleme de bitiyor..(Ben benim fan çalışmadığı için hararet yaptım diyorum:) )

Arkadaşlar konuya ilginiz için teşekürler.Ancak vucudun hiç bir yerinde terleme olmuyor. yani felç olmayan bölgelerdede(örnegin baş kısmı) terleme olmuyor.Kazadan bu tarafa sadece bir kere sandası tıkanmıştı ozaman başının sağ tarafı hem kızardı hem terledi.başkada hiç terleme olmadı.
Başaka tecrübesi olan arkadaşlar varmı?

ne öğrenmek istiyorsunuz ki tecrübe derken..tam dediğimiz gibi dediğiniz gibi işte vücutta sıkıntı varsa ter var yoksa yok..Kısaca OF da terleme olmuyo felç olmayan bölgedede.. Normal yani endişelenecek bişey yok..

zemzem suyunun özelliklerini izledim televizyonda sadece terleme yolu ile dışarı atılıyormuş idrar yolu ile değil anlayacağınız . allah acil şifa versin belki konunuz ile ilgisiz birşey ama yazma gereği duydum mubarek suyumuzu ne niyetle içersen o niyete faydası dokunurmuş geçmiş olsun .

C seviyesinden yaralanma olduğunda maalesef terleme gerçekleşmiyor genelde. Bu nedenle hep tansiyon sorunu ortaya çıkıyor hem de gündelik yaşamda önemli kısıtlamalar.
Bu konuda bildiğim bir çözüm yok. Sıcaktan uzak kalmak ve bol su içip sonda yolu ile vücudu soğutmak lazım. Tabii enfeksiyon vb. illetlerden de korunmak önemli.

Not: Sabit sonda asla sürekli açık halde bulunmasın. Yani asla idrar sürekli torbaya dolmasın. Klipsli sonda torbalarından kullanın ve mesanenin dolduğunu düşünddüğünüzde klipsi açıp mesaneyi boşaltın. Böylece mesane kapasitesinin daralmasının önüne geçmiş olursunuz.

benim çocuğumda c seviyesinde ve aynı sorunları bizde yaşıyoruz.yazın 24 saat klima açık louyor.diğer türlü bunalım geçiriyor.inanın yaz mevsimi işkence gibi geçiyor.bunalıyor,daralıyor,boyun etrafı kızarıyor...biryere gidemiyorsunuz .dışarısı serin bile olsa ona sıcak geliyor..yani sizinde bizimde durumumuz zor..

geçmiş olsun
aynı şekilde C7 seviyesinde omurilik felçliyim ben de.yazın terleyemediğim için ateşlenirim,kışın da ısınamadığım için çok üşürüm. yani aldığımız hasardan dolayı vücut kendini ısıtıp soğutamıyor.
günlük yaşamda çok sıkıntı çekmeden pratik çözümlerle idare edebiliyoruz.mesela yazın en sıcak saatlerde dışarı çıkmayın.gezmek ve alışveriş için sabah saatlerini seçin.gezinti için akşam saatleri ideal gündüz dinlensin ve akşam çıkın ..eğer açık alanda gezemiyorsa büyük alış veriş merkezlerini gezebilirsiniz.orda engelli tuvaleti de oluyor sorun olmaz ve klimalar devamlı açık .eğer çocuğunuz yine çok ısınmışsa direk soğuk havanın yoğun olduğu et-süt ürünleri bölümüne geçin bi çeşit şoklamayla kendini kısa zamanda toparlar..

omirilik felçli olmanın en zor yanlarından biride bu durki asıl hastalığın la ilgilenme nin yanı sır a birde getirmiş olduğu sorunlarla uğraşmak gerek terleme meselesine gelince felçli bölgelerde başta olmak üzere terleme olmaz yada çok az olur bu durumda yapacak fazla bir şey yok önerim bol su içip vucut sıcaklığını düşürmek bu durum biraz idrar sorunu yaratabilir onada katlanacağız geçmiş olsun

Bende Bu sorun kısmı olarak sağ tarafım terliyo sol tarafım hiç terlemiyor:))

Öncelikle geçmiş olsun.RABBİM inşallah tez zamanda acil şifa verir.Bende 13 yıllık of'luyum.benimde c6 c7.bendede terleme olmuyor.tedavisini ülkemizde çok araştırdım ama şimdilik malesef yok.ben sürekli klimalı ortamlarda duruyorum.yada duş alırken ılık sudan yavaş yavaş soğuk suya geçiş yaparak vücudumu soğutuyorum.kış günleride biraz üşüyorum.o zamanda vücudu ısıtmak için uğraşıyorum.vücudum ısındıığında çok huzursuz oluyorum.bunalıyorum.sinir yapıyorum.onun için vücud ısımı sürekli sabit tutmak zorundayım.ben odamı kendime göre ayarlıyorum.bazen oda aileme göre çok sıcak geldiği halde ben üşüyorum.bazende onlara göre soğukken bana göre sıcak olabiliyor.bence oda sıcaklığı oğlunuza göre ayarlanmalı.o nerde siz onu yaparsanız onun için çok iyi olur.yanlız burada bana göre ince bir çizgi var.bence kesinlikle oda sıcaklığı yada soğukluğu konusunda oğlunuza fazla birşey söylemeyin.bırakın oda ısısına oda karar versin.bazen bana ailem oda sanki çok soğuk olmuş dediklerinde peki o zaman hemen klimayı kapatayım diyorum ama aslında bana göre oda soğuk değil.bu sefer içimden sinir yapıyorum ve sıkıntı yapıyorum.birmüddet geçince sıcaklıyorum ama fazla belli etmemek istiyorum.taki dayanamayacak dereceye gelinceye kadar.sonra klimayı açıyorum ama bu arada sinirde olmuş oluyorum.tabi rahatsızlığımdan dolayı psikolojik sorunlarımda var.genelde herşeye sinir olabiliyorum.tedavide görüyorum ama yinede sinir oluyrum.eğer oğlunuz size sesini bazen yükseltirse sakın birşey demeyin.bizler yerimizden kalkamadığımız için sinirli olabiliyoruz.benim ailem bana ben bağırsam çağırsam bile ses çıkarmazlar.lütfen sizde bu konuda oğlunuza biraz müsamaa gösterirseniz sevirim.ama psikolojik sorunları varsa doktor desteği alırsa çok yararlı olur.şimdilik iyi günler dilerim...

aynı sorun bende de var 4 yıl önce trafk kazasnda c7 kırıldı bnmde,c seviyesinde kırılmalarda oluyor bu durum sanırım,yazın sıcakta dısarı cıkmak hatta tekerlekli sandalyeyi itmek cok zor oluyo hareket ettikkce vucud ısınıyo yanıyo sanki ben dısarı cıkarken yanıma camsil gibi kücük yada büyük fısfıslardan alıyorum,5 dakkada bir vucudum ısınınca onla vücüduma sıkıyorum bitince yıne su dolduruyorum,bnm işimi görüyo serinletiyo klima iyi ama hasta yapabilio,en güzeli fısfısla su serpmek vucuda,bide bu aralar anormal şekilde terliyorum,sag ayaygımın altını yaktım bu yuzden sag ayagımı yanık gecene kadar sol dizimin üstünde tutuyorum nedendir bilmem ama bu esnada sol yüzüm sol ensem sol omzum sol elim başım aşırı derece ter cıkıyo bazen blgsayar basındaykende bagdas kurup oturuyorum ozamanda terliyorum su gibi oluyom,yani ayaklarımı kıvırınca terlemeye baslıyorum:),bu durumun zor yanlarından biri de bu, yazın terleyemıyoz,kışın vucut ısınmıo,ayaklarım buz gibi oluyo her gün karın agrısı cekıyorum soguktan ama ypcak bişi yok böyle idare etcez,geçmiş olsun iyi günler dilerim

Sayın bull2005 sizede çok geçmiş olsun.Yazdıklarınızı okurken sanki kendinizi degilde benim oğlumu anlatıyorsunuz.Anlatıklarınızın yüzde yüz aynısını yaşıyoruz.Tabi endişemiz onun hastalanmamasıdır.Yani biraz odasıının ısısına müdahele ediyoruz.üşütecek diye .sizede bizlerede yüce allah kaldıramıyacağımız yük yüklemesin inşallah.

Terleyemeyen arkadaşlar bulduğunuz çözümler var mı? paylaşır mısınız?

Terlemediğim için yaptığım araştırmalarda para sempatik sinir sisteminin hasar gördüğüne ulaştım. bu sağlık problemi öyle bir hal aldı ki yürümemekten çok sıkıntı vermeye başladı. hayatın içinden beni alı koyan bu sıkıntı neredeyse en büyük derdim 18 aydır. doktorlardan bir çözüm benim ulaşabildiğim noktalarda yok. siz neler yaptınız? kendiliğinden bir süre sonra iyileşen var mı? iyi ki varsınız.

1991'den beri C-5 seviyesinde omurilik felçliyim. Ben de terleyemiyorum. Çok nadir, anca bir rahatsızlık anımda ya da acaip bir durum olacak falan öyle işte. Ben yazları çiçek sulama spreyi kullanarak serinlemeye çalşıyorum. İçine soğuk su dolduruyorum. Tavsiye ederim. Vücut hararetten ısınıca birkaç fıs fıs epey rahatlatıyor.

Uzun zamandır yazmadım herkese selamlar..

Terleme mevzusunda bir değişiklik oldu bu arada t_5_6_7 seviyem of
Malumuz korona belası var her ne hikmetse korona çıktı çıkalı terleme abartılı bir şekilde gerçekleşiyor Oflu bölgede rahatsızlıktan mi yaptığım biontec mRNA aşısı mi anlamadım gitti varmı bunu deneyimleyen başka Oflu arkadaş..

Üst Alt