Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci olan kızımın saçları dökülüyor. Neden olabilir?

dua

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
omirilik felci olalı 3 ay oldu. tedavinin ilk günleri kullandığı ilaçların etkisi mi yoksa stresten mi bilmiyorum ama kafasında saç kalmadı. tutam tutam dökülüyor.. bu durum normal mi, geri çıkar mı?

ben stresten olduğunu düşünüyorum....saçlarını kısa kestirip saç köklerini güçlendire bilirsiniz...tekrar çıkar....

tam emin değilim ama % 90 ilaçlardan. çünkü sıkıntıdan dökülen saçlar tek tek dökülür tutam halinde dökülürse ilaçlardan.çünkü aynı şey benim başımada geldi. kemoterapi görmüştüm.elimle tuttuğum bütün saçlarım hemen elime geliyordu. sanki kafamın üstünde boş boş duruyor gibiydiler.ilaçların etkisi geçtikten sonra tekrar saçlarım çıktı. ama benim sadece saçlarım değil kaşlarım v.s. de dökülmüştü

kemoterapi ilaçları saç dökülmesine neden olur....ama burdaki of lu....

kısa kestirdik.yastığa döküleni ancak süpürge ile temizliyorum.saçları çok sağlıklı ve gürdü.bu durum beni üzüyor...

kemoterapi değil...zaten o hastalık değil...aceba ameliyatta ağır ilaçlar mı verildi...

of lu arkadaşlar bu durumu sizler de yaşadınız mı..

Öncelikle geçmiş olsun.Tam emin olmamakla birlikte kullanılan ilaçlardan olabilir.Panik yapmayın çocuğu bir cildiye uzmanına götürün kullandığı ilaçlarıda doktora söyleyin.Bu arada kızınızı ameliyat eden ekiple de irtibata geçin.Tekrar geçmiş olsun...

ben kaza geçirdiğimde bacaklararımdakı bütün tüyler döküldü ama bir zaman sonra tekrar yerine geldi hatta daha gür çıktı ama saçların dökülmesi bana biraz garip geldi doktorunuza danaşmanızı tavsiye ederim geçmiş olsun

Kireçlenmeyi önlemek için bir ilaç vardı.. Adını anımsamıyorum şimdi. O ilaç bende inanılmaz saç dökülmesine yol açmıştı.

İkinci olasılık, kızınız en geç iki günde bir saçlarını yıkayabiliyor mu? Özellikle yağlı saçlara sahip sürekli yatan kişiler için saçların dökülmemesi mümkün değil. Saç derisine uygun doğru şampuanı kullandığınızdan emin olun mutlaka.

Psikolojik durum tabii ki çok etkiler. Dökülse de zaman içinde yeniden çıkacaktır diye düşünüyorum. Bir de başta C olmak üzere gerekli vitamin takviyelerini eksik etmemek lazım.

ilaçlardan olduğunu düşünüyorum ilk aylar benimde çok dökülmüştü.

sitres deil ilaçda deil beden metemolizma ilk aylarda bunu yapıyor sürekli
ben 5 yıl hastanede kaldım omurlik hastalarını kendimide gözlemledim ilk 1-2 yıl saç kaş sorunu olur vücut alışınca toparlar bizimle forumla iletişimde olun

hem 3 aylık engelliymiş arkadaş. dikkatli olunmalı yatak yarası kendidi hastalığı gurubundaki kişilerle iletişimi olmalı bu hasta olduğu aylarda aiyleyle çevreyle iletişimi zorlaşacak aiylenin hastayla duyarlılığı da önemli

Ben de ''tutam tutam'' denecek kadar aşırı dökülmeyi normal bulmuyorum.
Bu kadar yoğun dökülmeyi strese de bağlamak doğru olmaz.
Ben de en kısa sürede doktora,öncelikle çocuğun tedavisi ile ilgilenen,onun durumunu yakından bilen bölüme müracaat edilmesi gerektiğine inanıyorum.
Burada hemen herkes,önemsememenin,geç kalmanın ne demek olduğunu bilen insanlar.
Lütfen yavrularımız konusunda mümkün mertebede duyarlı olalım.

herkese teşekkür ederim.öncelikle doktora gideceğim.birde oturan boğanın dediği gibi saçları yağlı ve haftada 2 kez yıkayabiliyordum.çünkü çok zordu.ağrıları vardı kaldıramıyorduk.bu hastalıktan sonra beslenmesi bozuldu.eskisi gibi yemiyor.birçok sebepten biri olabilir..saçları seyrekleşti.

----------

ameliyatı başka şehirde oldu..yaşadığım yere çok uzak.fizyoterapi merkezine gidiyoruz.onlarda bu durumu anlamaz herhalde...

sitresten oluyor bu durumu kabullenmek zor eğer bu dönemi erken atlatabilirse dökülme duracaktır

Bernimde ilk başta saçlarım dökülüyodu ama sonradan dökülmesi durdu. ama bidaha geri gelmedi.Ama vücudmun diğer yerlerindeki( göğüs ve bacaklar gibi) kıllar artmaya başladı. artık oda durdu tabi

ilaclardan oluyor benım saclarda döküldü zamanla cıkmadıda ama birden böyle dökülmesi ilginc benim saclar yavas yavas gitti :(

Kaşlarda ,kirpiklerde ve diğer vucut tüylerinde seyrelmeler ,dökülmeler var mı?
Bağışıklık sistemini aktifleyici ilaçlar alıyor mu?
Daha önceden tiroid beziyle ilgili problemleri oldu mu?
Birde hastanın moral durumunu gözleyin stresli mi?

saçlarının 3 ayda dökülmesi normal değildir.stres yapma, morali düzgün tut.doktoruna söyle..

Üst Alt