Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci olup ayaklarında incelme olan var mı?

AYAK

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merak ediyorum omurilik felci olup bir zaman sonra bacaklarda incelme olan varmi. Bedenine gore bacaklari orantisiz olan var mi? Olduysa olmamasi icin ne yapmali?

Canım sağlıklıyken nasılsa şimdi aynı değişmedi hiç buyüzden tedavi görürken doktoruma şikayet etmişlerdi beni niye incelme olmuyor diye boyum uzun ve incelme olmadığı için taşımakta çok güç oluyor en basiti arabama binmek zor oluyor

benimde baya bir incelme var bacaklarımda.bu bence gayet doğal.kaslarımızı çalıştıramadığımız için kaslar iyice gitti.normal olarak inceldi bacaklar

Omurilik felci iki kisi biri incelmis biri incelmemis kafam iyice karisti simdi ya :-(

benim aynı bi incelme yok 8 yıl oldu oflu olalı ama kaslarda biraz erime var

Kaslarin incelmesi etlerin yumusak olmasi oluyor galiba. Ama ben bacaklarin vucudumuzla orantisiz ince olmasindan korkuyorum

evet öyle oluyor ben sürekli uzun yürüme kullanıyorum tekerlekli sandaliye kullanmıyorum mecbur kalmadıkça bununla alakası varmıdır bilemem ama bende bir orantısızlık yok şimdilik

ayak hiiç bir şekilde bacakların eski formunda olmayacak.incelme gayet normal bunu sıkıntı etme.sen hareket olan kas grubunu çalıştırmaya bak.Bu arada stümülatör cihazı bacaklardaki incelmeyi tam olmasa da büyük ölçüde azaltır...hepimizin allah yardımcısı olsun..

Bende 4 yıldır omurilik felçliyim, bizzat kendimde var bacaklarım kürdan gibi eskiye nazaran, ftr hastanesinde tanıştığım arkadaşlarımda da vardı aynı olay.

Anladim Allah yardim etsin arkadasim

Stümülatör dediğiniz Tens cihazımı?Tens cihazı kullanıp faydalarını gören varmı,ne tür faydaları var?Kasların incelmemesi için neler yapıyorsunuz?Allah herkesin yardımıcısı olsun.

bende de var incelme bacaklarda egzersiz öneriyorlar ama faydası olur mu bilmem

stümülatör tens cihazının güçlü olanı aslında.sizin çalıştıramadığınız kasları elektrik akımıyla çalıştırıyor.ve tabii ki fiyatları biraz yüksek.ben 1 yıldır kullanıyorum compex marka en iyisidir.terapistlerin demesi bacaklarımda tonus kaybı olmamasının sebebi o imiş.ve sizi rahatlatıyor...

Omurilik felcinde bacaklarda incelme kaçınılmazdır. Şu-bu cihazla incelmesi biraz yavaşlatılabilir, ama son kertede mutlaka incelme olur.

İki ayakta sinir hasarına bağlı felç varsa ikisinde de incelme olur.Bunun nedeni hareket olmadığında zamanla kasta incelme (atrofi ) olur.Tek ayakta incelme olması diğer ayağın sağlam hareketli olduğuna işarettir.Bir kaza veya ameliyat sonrsı felç kalan insanlarda ilk günden itibaren tens aleti ile terapi uygulanır bunun sebebi incelmeyi yani kas kütlesinin azalmasını engellemek.Bazı hastalar ilk bir veya iki senede ayağa kalkabiliyor tens fizyoterapı görmeyen hastaların kas kaybı olduğu için atıyorum belde beya beyinde sinir hasarı düzelse bile yürümek sekteye uğrayabiliyor.Benimde sol ayak dizden aşağısında incelme var sebebi ayak bileği hareket etmediği için diz aldı kasta sağa göre %40 kayıp var.Tens aletini ilk günden kullansaydım bu kadar incelik almazdı fakat yinede bana estetik dışında rahatsızlık vermiyor.

benim sol bacakta sağ bacağa göre incelik var sol bacakta düşük ayak problemi var onun yüzünden sol sağ kadar güçlü değil

Kaza yapalı 16 yıl oluyor bende omurilik felçlisiyim.. Benim bacaklarda bir erime yok. Nedeniyse bende spazm olması.. İlk yıllarda ağrıları dayanılmaz haldeydi şuan hafiflemiş olmasına rağmen yinede kasılmalar devam ediyor. Kasılmaların tek güzel yanı kemikleri ve kasları diri tutması..

Kaslarında erime başlayan arkadaşlar Kemik testlerinide mutlaka yaptırsınlar ve en önemlisi düzenli olarak sporlarını yapmaları.. Jimnastik hareketlerini ihmal etmesinler.. ileride daha büyük sorunlara sebebiyet vermemek için önlemleri sıkı tutmakta yarar var.... Geçmiş olsun

Arkadaslar konuyi yenilemek istiyorum.. Bilgisi olan varmi?

AYAK
omurilik felci olup bacak kasları incelmeyen yoktur. imkansızdır. kişinin fazla kıloları varsa yağ tabakası nedenıyle daha normal görulebılır.fakat ondada kas kaybı vardır.
kullanılmayan kas erir. açma-germe egzersızı kası çalıştırmaz yormaz geliştirmez.bu olayı önlemez.

tens cihazları yapay olarak bu işi yapar. fakat söyle düşünün , bi tens cıhazının 20dk lık uygulaması o kasları birkaç saatlik yorsun çalıştırsın. kalan 20 saat kaslar uyyor. yanı tens kullnmk faydalıdır ama kesın çözum değildir.zaten hergün elektrık uygulamak zararlıdır.

ayakta dik durmak ta takviyedir. kaslarda basınç oluşması onları daha dinç tutar.

kısacası HAREKET CANDIR fakat bunu önlemenın kesın çözumu yoktur.
bu durum sadece bacaklarda da görulmez. C Sevıyesındekı omurılık felcınde kollarda , gögüstede görülür. yanı hareket ettırılemeyen her
ayaklara hareket gelırse zaten fitnessla düzelır, kalıcı bı deformasyon değildir.

Kasları eriyenler için ileri evrede kalça kemiğide inceliyor ve hayat çekilmez hale geliyor.

videodakı adam aktıf spor yapıyo yınede kullanabıldıği kaslarla kullnmadıkları arasında uçurum var

Anladığım kadarıyla atrofi olanlarda kasılma yok veya az -gevşek felç...kasılma olanlarda atrofi az ama kemik şekillerinde bozukluk ,gece uykularının bölünmesi vb sorunlar oluşuyor...of li olmak her türlü sıkıntı anlayacağımız....

bende 13 yılık omurilik felçlisiyim her iki bacakta aşırı incelme var sol bacak sağdakine göre biraz iyi,bazen dışarda milet bakınca o an diyorum keşke ölseydim böyle olmasaydı.

Hayirlisi demekten baska birsey gelmiyor elimizden��

sabır tek ilaç ... bugün varsın yarın topraksın ... Her halimize şükürler olsun ....

Üst Alt