Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci olup da gittikce kilo alanlar, bununla nasıl baş ediyorlar?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 48 kiloydum 65 oldum artık sağlığımı tetikliyor çokda dikkat ederim yediğime ama kilo alıyorum sizin böyle sorununuz varmı nasıl baş ediyorsunuz

malesef bende de aynı durum mevcut.:(kaderimiz galiba:(

Ben yediğim yemeği hareket etmeme rağmen eritemiyorum bu yüzden az yiyorum bir türlü kilo alamıyorum.65 kiloyum boy 1.85 :)

sevgili ilknur alanya öncelikle geçmiş olsun.sana bu konuyla ilgili acizane birkaç hatırlatmada bulunmak isterim.
1)yağlı yemeklerden uzak dur yedikten sonra veya yerken su içme
2)gece geç vakitlerde yeme ve sabah erken uyanmaya çalış
3)mideni tıka basa doldurmamaya çalış üç öün ye fakat az yersen daha sağlıklı olur
4)egzersiz yapıyorsan bunu gün içine yay birden yüklenip bırakma(bu çok önemli)
5)birde herkes diyorya kafanı hiçbirşeye takma moralini yüksek tut diye sen kafanı çok güzel bir şeye tak sürekli onu düşün onu dert edin onu hayal et göreceksin kilo ve buna benzer hiçbir sorunun olmayacak(bu tamamem benim fikrim ve tecrübem)
bunları biliyor ve yapıyor olabilirsin faydalı olamadığım için üzgünüm tekrar geçmiş olsun aeo.

ooy tşk çok güzel şeyler yazmışsın bahira söz bunları yapıcam ben buraya bunun için üye oldum işte

Bende sandalyedeyim yaş 31 kilo malesef 80 boyda yok :( diyetisyene gittim çokda hoş karşıladı sevdigim yiyecekleri sorup ona göre program hazırladı ama olmadı yapamadım yani ölçüyü ayarlayamadım çok kaçıracam diye az yedim budefada üşümeye başladım rejimi bırakınca ne üşümek kaldı ne bişi şimdi yapmıyorum bakalım ne olacak.

üzülme ilknur bende aynen 48 den şu an 65 çıktım bende çok dikkat ediyorum ama malesef ağrılarım için ilaç alıyorum ve en ço görülen yan etkiside kilo almakmış bende böylee oldummm:(((

arkadaşlar bana işyerimde ya uyuyor yada yemek yiyorsun işte kilonun tek sebebide bu diyorlar ve beni çok sinir ediyorlar
sandalye 2 beden daha büyüt diyorlar sen morelini bozma lütfen;)

Kesinlikle ekmeği azalt. Kepek ekmeği ye. Ben UNO'nun dilim kepek ekmeğinden yiyorum. Her öğünde 2-3 dilim...
Gün içinde 2-3 saatte bir birşeyler ye. Saatler asla şaşmasın. Mümkünse gece bile uyanıp ağzına bi parça meyve at. Asla çok acıkma. Acıktığında bi dilim ekmeğin arasına peynir koy ye. Akşam yemeklerini çok geçe bırakma. Öğün aralarında meyveyi ihmal etme. Her şeyden az ve sık ye.

aklıma gelenler bunlar :)

Ben günde iki öğün yemek yiyorum öğlen 12 akşamda 6-7 gibi 1 yıldan fazladır böyle 65 kiloyum boy 180 65 kilonun üstüne hiç çıkmadım bir süre sonra mide alışıyor isteseniz bile fazlasını yiyemiyorsunuz

Ben de 10-12 gibi kahvaltı ederim ve sonra akşam 19 gibi akşam yemeği yerim. Arada meyve yerim. Çok acıkırsam bi küçük sandviç götürürüm.
Ama aslında bu çok çok sağlıksız. Doğru olan sık ve az yemektir. Bunun uygulanması da daha kolay diye düşünüyorum.

Ama şundan eminim: Kilonun baş sorumlusu ekmektir. Ondan uzak kalmak şart.

ooooof ekmek asla yanında aramıyorum buram buram kokusu yokmu salataya banıcan yemeğin suyuna valla yemiyorum benim tek derdim ekmek şeker tatlı çikolata asla yemem tuz aram yok meyva severim egeliyim yeşillik çok severim amaaaa alıyorum gittikce

bende fena ben de şaşırdım valla :( 115 oldum sigarayı bırakcam birazda öle alırım sanırım

engel durumunuz ne iknur hanım benim tavsiyem size uygun egsersiz yapmanız bu bir yaşam biçimi olduğunda zaten kilo diye bir problem kalmıyor elbette engell durumunuza göre yediğinizi yakacak bir egzersiz programı hem bedenen hem ruhen sizi daha iyi konuma getirecektir

Namık Kemal Zeybek Başbuğumuz krt tv Gönül Mimarları programında güneşin insan üzerinde önemli etkileri olduğunu ve güneş battıktan sonra yemek yemenin sağlıklı olmadığını söylemişti. Güneş battığında yenilen şeylerin sindrilmesi çok zor oluyormuş. Akşam yemeğini güneş batmadan önce yeyip, güneş battıktan sonra bir şey yememek sağlık açısından faydalıymış... Az yemek, egzersiz de inşAllah iyi gelecektir. Allah afiyet versin...

Öğün atlamak çok işe yarıyor, öğün vakti geldiğinde kaleta türü şeyler atıştırın, ben öğle yemeğini böyle yapıyorum. Akşamda çok ağır olmayan yeşillik ve beyaz et ile ve yatarken az bir meyve ile günü tamamlıyorum. İşe yarıyor. Bir müddet sonra mideniz küçülüyor ve az yemekle doyuyorsunuz. Kilo sorunu da ortadan kalkıyor.

Üst Alt