Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci olup, ehliyeti elinden alınan var mı?

ŞehzadeEren

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2013 senesinden beri C-5 kırığı omurilik felciyim. Daha önceden hiç ehliyetim yoktu ve 2020 yılında komisyonuna girip ehliyet aldım fakat kod kısmına 3 yılda bir sağlık kontrolü şartı yazmışlardı. Nitekim 2023 ocak ayında 3 yıl doldu ve tekrardan komisyona girdim. Komisyondaki doktorlara araç kullanabildiğimi videolarla gösterip kanıtlamama rağmen 4 ekstrimitede güç kaybı var denilerek sürücü olamaz kararı verildi. Çıkan karara itiraz ettim. Şimdi tekrardan kurula girmek için komisyondan haber bekliyorum fakat 2. gireceğim komisyondan da pek bir umudum yok. Bu sebeple benim gibi omurilik felci olup aynı mağduriyeti yaşayan arkadaşlarımla beraber bir Whatsapp grubu kurup, sesimizi toplu bir şekilde duyurmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konuyla alakalı iletişime geçmiş olduğum TBMM den birileride mevcut. O sebeple ciddi ayakları yere basan bir grup hareketi olacağından emin olup gruba katılabilirsiniz. Gruba katılmak isteyen arkadaşlar, bana aşağıdaki numaradan mesaj atabilirsiniz.

Telefon numaram: 0534 033 0553

ehiyetimi 1992 yılında b sınıfı olarak sağlıklıyken almıştım.1997 omurılık ameliyatı gecirdim sol bılek hareket ve his yok sağ bilek hareket etsede refleks yok yani araba kullanamıyorum ama ehliyet hala duruyor .şimdiye kadar kimse sen sakatsın ehliyeti ver geri demedi<yeni ehliyete gecildiğinde bizim de ehliyet yanacak . belki benım durumumda olup trafik canavarı olan çok insan vardır ehliyet varmı var.

Konu başlığı çok iyi oldu.
Banada aynı şekilde sürücü olamaz verildi. Tetrapareziyim 17 senelik ehliyetimi iptal ettiler. Sosyal hayatım yerle bir oldu.
İletişime geçiyorum.
Lütfen konu dağılmaması için bu başlık altına konu dışı farklı bir şey yazılmazsa iyi olur ki organize olup sesimizi duyurabilelim.

gokay

boyle bir saçmalık olamaz bende parapilejıyım ehliyetımı bir ay önce yeniledim ilginç seviyeniz ne benım t5-67-8

C5/6 seviyem. Kollarım güçlü ellerde ince beceri yok. Tertibatımda ona göre yapılmış. 17 senedir aktif kullanıyorum. 250 bin km yapmışım. Benim gibi araç kullanan bir çok kişi var milli sporcular dahil.

Son düzenleme:
Üst Alt