Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci sonrası his kaybı geri kazanılır mı?

hamza sezgin

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar omurilik felci geçirdikten sonra hisler uzun süre geçmesine rağmen tekrar gelir mi acama?

hamza sezgin bende gelmedi hâlâ.5 yıl oldu %88 engelim var.el ve ayakta kasılma ve spasite var...

hamza sezgin ben 7 ay yatalaktim.bes yıldır da regapen ve lioresal ilac kullanıp mücadele ediyorum.yuruyusum çok kötü.ellerim daha kötü ve avuç içinde batma karincalanma şeklinde dayanilmaz nöropatik ağrılarım var.umidimi hiç kaybetmedim, düzenli egzersiz ve sporlarimi yapiyorum.her hafta kaplıca hamamina, üç ayda bir de hacamat yaptiriyorum.soğuktan ve sigaradan kendimi koruyorum.cunku çok kötü etkiliyor beni bunlar.her ay düzenli 10 kilo kırmızı et, balık ve hayvansal ürün tüketiyorum protein önemli güçlenmek için.ama asla koşamıyorum ayaklar yere takılıyor ve bedenim çok ağır.komutlar ellere ve ayaklara çok az gidiyor.ama asla pes etmedim.gunun belirli saatlerinde şınav,dambıl,ve ağırlık denge çalışmaları düzenli yapıyorum.boynumda hasarlı bölge çok ağrıyor çok zorlamamaya dikkat ediyorum.adli tıp kurumu raporu%100 iş göremezlik raporu verdi.heyet raporum%88. Ama beş yıl önceye göre veya raporların alındığı tarihte göre şuan daha iyiyim.şuan girsem %60-70 verirler,beden biraz daha güçlü fakat spasite ve kasilmalarim çok fazla ve ağrılarım İlk gün gibi hiç azalmıyor.bu yüzdende ilaçları birakamiyorum...

Siz durumunuzu anlatmak istermisiniz? Raporunuz yüzde kaç?el ayak hareketiniz nasıl ve ağrı varmı? Kaç yıl geçti kazanın üstünden ve hangi ilaçları kaç mg kullanıyorsunuz???

erci İlk önce Herkese çok geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Allah en kısa zamanda şafi adıyla şifa versin inşallah hepimize.

Arkadaslar ben 24.09.2019 iş çıkışı eve giderken ve hiçbirşeyim yok iken bir anda sol omuzumda sızı şeklindrt ağrı hissettim. Sonra. Duş alıp kendime gelmek için banyoya girdim. Ama duş alırken sızının Artığıňı hıssettim ve üştan çıkmaya karar verdim. ondan sonra sol tarafım felç oldu.

Ambulans hastaneye kaldırına kadar sağ tarafim da felç oldu. yani tetrapleji hastası oldum.
Ben hiç bir yerimi hissetmeme rağmen herhangi bir yerine sivri birşey veya sıcak soğuk birşey batirildigi veya dokunduruldagu zaman vücut çok fena tepki veriyor.

Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mi Veya bilgisi olan arkadaşlar varsa rica etsem yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler
Hastalığım boyunca hiç ilaç kullanmadım.Desteksiz yuruyemiyyorum

erci Geçmiş olsun.engelli aylığımı malül aylığımı bağladılar?

Passion34 ben iki yıl evde bakıma muhtaç aylığı aldım 2017 de ekpss ile atandım ve üç yıldır memurum.memur olunca bakıma muhtaclik kesildi.%88 engelim var eşim hemşire olduğu için gelir seviyesi yüksek diye engelli aylığı hiç almadım.ama işte iki yıl annem bakiciligimi yaptığı için onu vermişlerdi..ve kesildi.malulen emekli olabilirdim çünkü yatalaktim ve kaza ettiğimde bankaciydim 2300 günde sigortam vardı.ama emekli olmayı hiç istemedim.mucadele edip kendimi atıl his etmemek için memurluğa devam dedim...emekli olsaydım yatalak kalırdım... şükür zorlaya zorlaya vücudu ayaklandim ve mücadele azmimi hiç birakmaya niyetim yok..

erci rahatsızlığınızın tanısı nedir.eve giderken birden ağrı hissettim demiştiniz?

Pardon o hamzanın msjıymış

Parapleji tanısı konduysa geri gelmez malesef...

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

26 yılımı dolduruyorum ve hislerimde bir santimlik bile geri kazanım olmadı... Ha, bu demek değildir ki herkesinki aynı. Benim omuriliğim tam kesi. Başkalarının ki tam kesi değilse zedelenen sinirler zamanla fizik tedavi ile geri kazanılmaya çalışılıyor.

ben 8 ayı geçkin bir süredir tetraplejiyim ilk başlarda boynum dahi olmamasına rağmen şu an belden yukarısının büyük bir kısmını hissediyorum seviyem c4 duyularla alakalı pek bir sorunum yok ama motor gelmedi kök hücre tedavisi yaptırmayı düşünüyorum sizlerinde fikrini almak isterim

simooz
Omurilik felcinde kök hücre tedavisi bugün için mümkün değil. "Asla" paranızı ve umudunuzu buna ayırmamanızı tavsiye edebilirim. Tedavi ederim diyen varsa, isterse profesör olsun asla ama asla kanmayın.

Birçok kişiye bunu söylemişimdir, onlar beni dinlememiş, (yahu tamam da aklımızda kalmasın gibi mazeretler vs) yaptırmıştır ve sonrası kötü olmuştur. Bir tedavinin olup olmadığını sorgulamak için (faz çalışmaları dahil tüm aşamalarıyla) şu adresten bakabilirsiniz.

Ya da bilimsel temeli olan Science dergisi gibi yayınlara bakabilirsiniz.

Üst Alt