Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci sonucu oluşan ağrı için Lyrica isimli ilacın kullanımı ve kesilmesi..?

Jery

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Öncelikli sorum Lyrica ilacını kullananlar yan etkileri çok görüyorlar mı? İlacı kullanıp daha sonra bırakan var ise bırakmakta sorun yaşadı mı? İstemsiz kasılmalarda artış, ağrılarda artış, vb.

Yanıtlarınızı bekliyorum.

İlgilenenlere;

Bu esnada ben daha önce bu sitede bizimkine benzer öykü çok aradığım için kendi öykümüzü de aktarmak istiyorum belki bir başka arkadaşa yardımı olur.

Benim annem 60 yaşında. 22.02.2009 tarihinde geçirdiği araç içi trafik kazası sonrası, araçtan fırlayarak yere çarptı ve C4-C5 omurilik hasarı sebebiyle solda kontrolsüz-sağda hissiz Brown sequard tarzı felç oldu. Omuriliğinde tam kesi yoktu. Kaza sonrası ameliyata gerek olmadığını söyledi doktorumuz ve bizde ne yazıkki ameliyat olmayacak ise bir hata olamaz düşüncesiyle güvendik. Başlangıçta tam sol tarafı tam felç durumundaydı. Kolda ve bacakta kuvvet sıfırdı. Parmağını, bileğini dahi hiç kontrol edemiyordu. 1 ay hastanede sonra 1 ayda evde fizik tedavi gördü çok güzel gelişmeler gösterdi, yardımla yürüyebilir, bir kat merdiven çıkabilir duruma geldi, sol elini pençe konumuna getirebilmeye başladı. Kontrole gittiğimizde doktorumuz omurlarda kayma olduğunu, ki bu riskten bize hiç bahsetmemişti, hemen ameliyat olması gerektiğini söyledi.

Bu defa doktora güvenimiz sarsılmıştı, acil ameliyat diyordu 2 aydır neden ara kontroller yapmadı, omurlar bu derece kaymadan önce farkedilemezmiydi gibi sorular ile alternatif doktor aradık. Tavsiye üzerine Azmi Hamzaoğlu'na gittik. Burada hakkında olumsuz yorumlar okumuştum, ancak durumumuz acildi. Azmi hoca da hemen yarin ameliyat olmasi lazim her geçen dakika tam felce yaklaşıyorsunuz dedi. Bu hastanın daha ilk gün ameliyat olması gerekirdi. Omurilik üzerindeki bası baştan kaldırılsaydı çok hızlı iyileşme olabilirdi, şimdi daha zor, ancak ameliyat şart dedi. Çok şükür paramız da vardı. Kendisi hem önden hem arkadan fiksasyon, enstrümantasyon gerçekleştirdi, mesh taktı ve omurları sabitledi.

Ameliyat son derece başarılı geçti. Ameliyattan sonra ertesi gün annemi ayağa kaldırdılar, yürüttüler. Şu an ameliyat sonrası 6 haftayı tamamladık.

Fizik tedaviye hergün günde 3 defa devam ettik çok büyük faydasını gördük. Annem kendi başında ev içinde gezinebiliyor. Oturup kalkabiliyor. Eliyle bardak tutabiliyor, nohut ayıklayabiliyor. Ancak kol ve bacak kuvveti halen %40-50 civarında. Yataktan tek başına kalkamıyor. Evin dışında ise yanında bir eşlikçi ile 750 m kadar yürüyebiliyor. Çok yoruluyor ama bu mesafeyi arttırmaya çalışıyoruz.

Son kontrolümüzde boyunluk kullanımını da bırakabileceğimizi söyledi Azmi hoca. 4 aydır aralıksız boyunluk kullanıyorduk.

İlaçlar bakımından ise kaza sonrası ilk günden itibaren artan dozda Lyrica kullandık. Ayrıca kaza sonrası bir dönem ve ameliyat sonrası narkotik ağrı kesiciler kullandık. Bugün itibariyle tamamını kestik.

Contramalin kesilmesinde de çok zorlanmıştık. Ancak lyricayı azaltarak kesmeye çalışmaya başladığımızdan beri kasılmalarında çok artış var.

Aslında burada anlatılan pek çok öyküye göre olumlu bir tablo olduğundan paylaşmak istedim. Yeni felç tablosuyla karşılaşan arkadaşlar, ameliyat olma olmama kararını çok ciddi araştırsınlar ve fizik tedavi ile tam kesi yok ise çok şeyler başarılabileceğini unutmasınlar.

Ben felç olduğumdan beri hiç ağrı çekmediğim için, Lyrica vb. ilaçlar konusunda da en küçük bir fikrim yok maalesef...

Yalnız, kasılmaların önlenmesi için Lioresal seçeneğini denediniz mi? Doktorunuza sorabilir ve kasılmaları azaltabilirsiniz diye umuyorum.

Not: Azmi Hamzaoğlu dünyanın en iyi doktorlarından biridir. Bunun aksini söyleyen birine ne rastladım ne de buna ihtimal veririm. Ben kendisini bir tek konuda eleştiriyorum (eleştiri değil aslında, bir zorunluluk belki de), o da, aşırı yoğun olması dolayısıyla hastalarına yeteri kadar zaman ayıramaması. Jet hızıyla hasta-doktor ilişkisi oluyor. Bu bazen can sıkıcı olabiliyor hastalar açısından...

slm ben geçirmiş olduğum iş kazası sonucu t3 t4 seviyesinden üzerime 1.5 tonluk beton düşmesi sonucu omurilik felçi oldum 2 yılı gecti ayaklarımda karıncalanma elektırıklenme ve kasılma çok oluyor iyileşme sansım varmı yoksa bu sekilde bana neyi önerirsiniz idrar olsun büyük aptes olsun topluma karışma olsun yazacanız cevaba şimdiden tşkr ederim
:(

Lyrica nöroparik ağrılara faydalıdır. kulaıyorum. Doktorunuza sorun. ağarılar rehabilitasyona engel olması geçmiş olsun

Gecmis olsun ben implanttan sonra noropatik agri cektim onun icin kullandim lyrica asiri derecede yan etkili bir ilac fayda etti mi derseniz etti tabi ki. Beyine agri sinyalleri gondermiyor. Ama vucudumun alismamasi icin kisa bir sure kullanip agrilarla bas edecegimi soyleyip kestim ilaci.

uğuracar geçmiş olsun. lyrica yanında farklı ilaçta alıyormusunuz ağrılar için?
Zeynepzuzu geçmiş olsun. lyrica yan etkilerinden bahsedebilirmisiniz en baris yan etkileri nedir acaba?

Bende psikolojik anlamda sıkıntı yaratti. Panik ataklarım artti. Surekli uyku hali, baş dönmesi falan.. Sinirlerim zaten hasarli takilan pilden sonra bacak ağrılarımdan duramayacak hale geldim. Doktorum nöropatik oldugunu cihazın sinirlere etki ettigini söyledi. Lyrica baslandı kullanmadım bir kac gun. Ama dayanamadım ağrılara başladım kullanmaya. Prospektüsünü okuduğunuz anda insan kullanmak istemiyor.. Her vücutta ne gibi etki veya yan etki göstereceği bilinmez ama beyin hücreleriyle alakalı bir ilaç. Agri sinyallerini yok etmesi demek beyini uyuşturması demek bence. Ama tabi ki herseye ragmen gerektigi zamanda kullanilmasi lazim..

yan etile ri 2-3 haftada geçer, tabi ilaca alarjiniz varsa başka o zaman. başka ilaç kulanmıyorum. marnorm diye iaç var magnezyum kasılmaları azaltır.

Lyrica veya pagadin bu tür ilaçların diğer ilaçlar gibi yan etkisi var.Ben 3 yıl öncesine kadar Neorontin kullandım ve depresyon ve farklı sorunlar yaşayım.Sonra Lyrica ya başladım.Yüksek doz (2×150 günlük doz)almıyorum ancak ağrılara kesin çözüm,uğur arkadaşın dediği gibi bir kaç haftada yan etkileri azalıyor.Bu ilaç DR kontrolünde ve tabii gerekli tahliller sonucu DR rağoru verecektir.
Bu ilacın raporunu üniversite hast.Devlet hastanelerinden (ihtisas) alabilirsiniz.Her devlet hastanesi rapor veremiyor bilginize.

Ben sığ suya atlama sonucu C5 C6 omurilik zedelendi
hastane ameliyat derken bir buçuk ay agrilar nefes güçlükleri boyun tutulması yanma gibi rahatsızlıklarim vardı hiç uyuyamadim ve Dr. Lyrica basladi
ilk başta günde bir tane 75mg ve beni çok rahatlattı o gün güzel bir uyku çektim hiç yan etkisini görmedim sadece icmedigim zaman uyuyamiyorum işte alıştı vücut suan 150 mg sabah 150 akşam alıyorum

bu arada fazla bir gelişme yok tabi ilk güne göre çok ilerleme oldu da yuruyemiyoz bağımlı yaşıyoruz allah büyük herkeze geçmiş olsun :)

Omurilik hasarında Nöropatik Ağrı..?

Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Ben boyun fıtığı sebebiyle omuriliğimde myelomalazi (hasar) meyadana geldi neruda 600 mg kullanıyorum günde 2 tane ama ağrılarıma hiçbir faydası olmuyor. Yani hayattan kopmuş durumdayım bu ağrılardan dolayı rf blokaj vs. bahsettiler lyrica vs. artık ne çare olur bilmiyorum vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Bende lyrica kullaniyordum gunde 2 tane ama baktim bir işe yaradığı yok bende bıraktım

peki yokmu bu ağrıları dindirecek birşey arkadaşlar

Morfin mi kullanmak gerekiyor yok mu bir çare arkadaşlar bu iş için

Lütfen bilen varsa cevap versin babam 4 ay oldu omurilikte ıntihap var dediler ayaklarını hissetmiyor ve kendi kendine ayaklar oynuyor neden

Ben 9 yıl önce kaza geçirdim boynum kırıldı ameliyat oldum omurilik zedelenmesi sonuçu sağ kol ve bacağım felç oldu ağrilarim nedeniyle arkadaşım tavsiye etti doktor yasmadan Lyrica kullandım iyi gelmişti şuan yine çok agrilarim oluyor agrilarimdan dolayı uyuyamıyorum doktora sylesem Lyrica yazarmi...

lyrica ilaç yani sinir hasarına bağlı yani benimde beyin kanamasına bağlı yaşadığım noröpati için verilen bir ilaçtır..biraz da kötü anılan bir ilaçtır yok bağımlılık yapar yok ileride kısırlık yapar geri dönülemez sorunlar yapar vs..bana da bu hasar için pregabalin yani perge verildi aynı etkinelişim li ve özellikle yanmayı kesme konusunda çok iyi(elektrik çarpma hissim devam ediyor halen)..ek olarak da antidepresan ve ağrı azaltma etkili duxet kullanıyorum...geçmiş olsun herkese..

Cnmannem

Benimde nöropatik ağrım var doktor lyrca kullan diyor ama şu anda lycra nin yan etkilerinden dolayı ve uyuşturucu kullananların bu ilaci uyuşturucu yerine kullanmaları yüzünden ağrıya katlanıyor um.Lyrca artık hemen yazılabilecek bir ilaç değil rapor cikartman lazim.Kirmizi mi yeşil mi bilmiyorum reçeteye baglandi.Uyusturu niyetine kullanımını önlemek amacıyla yazmiyorlar recetesiz

Benim raporum var engelliyim zaten uyku sorunum oluyo agrilarimdan dolayı uyuyamıyorum nöropatik agriyami giriyo benim rahatsızlığım bı bilginiz varmı daha önce kullandım ama doktor yazmadan kullananlarda tavsiye ediyo yazdirabilirmiyim acaba hastaneye gitsem

Son zamanlarda lyrıca yeşile dahil oldu arkadaslar.
Bağımlılık yapar vs bunlar boş beleş laflar.
Dozun da kullanirsan gerçekten agrın varsa kullan.
Tabi en guzel yer dr dir.
Benim kisi öneri.
Ben kullaniyorum evet 300mg

Peki tşk ederim arkadaşlar ben kullanmak istiyorum doktor yazarsa

nöropatik ağrılar için lirika

selamlar arkadaşlar nöropatik ağrılar için lirika kullanıyorum ama piyasada yok denilir. Nasıl yapacaz bunu.? bu konuda bilgisi olan lütfen cevaplarsa sevınırım.

Üst Alt