Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci sonucu oluşan kayıplarda bacak kasları nasıl güçlendirilebilir?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Selam,
Herkese gecmıs olsun. 16,5 ay once trafık kazası sonucu omurılık felclısı oldum. bılımsel olarak tekrar yurumem ımkansızdıi, umutsuz vaka ıdım.. ama ınadına yurycem dedım kendımı asla bırakmadım egzersızlerımı asla aksatmadım ve sımdı paralel barda cok rahat yuruyorum.
Ama bacaklarımın kasları yeterlı kuvvetlı olmadıgı ıcın bukulur 5 dk sonra. bacak kaslarımı nasıl gelıstırebılırım? bununla ılgılı bılgı verırsenız sevınımrım
teşekur ederım..

arkadaşımm fitness olrakk bcakk gelitirmek istiyorssaa şu linke bakkkk belkiii sorunaa cevap bulabilirisnnn:(http://www.menshealth.com.tr/ fitnes başlığını tıklasann sağ tarfa baktığınnddaa kutucuklar var orda bacak egsersizleri göğüs kol falan filan işteeee:)

size bitkisel bir reçete vereceğim kasları güçlendiriyor.
bir tutam karabaş otu,bir tutam civan perçemi ve bir tutam aslan pençesini üçünü birlikte kaynatıp süzün ve afiyetle içiniz. diyabet hastası değilseniz pekmez ilave ederek içiniz.
daha fazla bitkisel bilgi için:Hoşgeldiniz size hertürlü cevap verecek bir site hazırladım.

Tesekkurler bu sorunun cevabini ben de merak ediyodum. Allah razi olsun

önemli değil...ama sanırım kendımı ıfade edemedım

kendini ifade ettin kardeşim.bende friedreich ataksi hastasıyım.belli zaman sonra benimde kaslardan kaynaklanan bükülmelerim oluyor.kasları güçlendirmek için o kürü uyguluyorum ve faydasını gördüm.kib.

Kendi kaslarını kullanman her zaman çok daha etikilidir. Ama ELECTRA Aktif-Pasif egzersiz cihazını da deneyebilirsin:

ELECTRA
Uzun süre belirli bir süre ile ayağa kalkmamış ve yürüyemeyen hastalarımız veya yaşam kalitesini tekerlekli sandalyede/karyolada geçiren hastalar için ayak ve el egzersiz cihazıdır.
Teknik özellikleri:
230 V 60 HZ GÜÇ İLE ÇALIŞMAKTADIR.
30-40-50-60 DAKİKA ZAMAN AYARLANABİLME ÖZELLİĞİ VARDIR.
3-6-9-12-15 DAKİKA EK ZAMAN ARALANABİLME ÖZELLİĞİ VARDIR.
2 PEDALLI OLUP AYAK APARATI SOKETİ ÇIKARILDIĞINDA EL İLE ÇALIŞMA İMKANI SAĞLAYABİLME ÖZELLİĞİ VARDIR.
AŞIRI YÜKTE OTOMATİK DURABİLİR ÖZELLİK VARDIR.
DİGİTAL EKRANINDA NE KADAR ZAMAN ÇALIŞILDIĞI GÖSTERİYOR.
TERS DÖNÜŞ (İLERİ-GERİ) HAREKETİ YAPILABİLİR.
KONTROL PANELİNDE TÜM FONKSİYONLARI GÖSTERİLMEKTEDİR.
u28.jpg

besaltı20 merhaba
babam 4. kattan düştü, sol bacağı felç oldu. L-3 kırıldı ve sinirler tahrip oldu. doktor bize de zor diyor. sinir kökünün kesildiğini söylüyor. nerdeyse 3 ay olcak... sendeki durum neydi? sana niye ihtimal vermemişlerdi? selamlar

besalti,
en güzeli benim sana daha öncede anlattığım kum torbalarıyla çalış....pasif hareket yerine kendi çabanla yapacağın 3-5 hareket kasların için daha değerlidir...sakın unutma...

Defnex sanırım evet bencede o kum torbalarıyla daha guzel....

paralel barda postereoshellsiz mi yürüyosun

evet hıc bır cıhaz falan takmadan....

Kum torbaları ile çalıştırdılar eşimi FTR de, daha sonra paralel barda yürüme, daha sonra da valkerla yürüme, daha sonra kanadiyen değneklerle yürüme. Devamlı ve özenli çalışırsan iyi sonuç;ihmal edersen geriye gidiş.

hareket olmayan kası tens cihazıyla varsa compeksle yorarsın.yorulmayan kas gelişirmi?
ayakta durma ve ucuz bi elektrikli bisiklette dolaşımı hızlandırır.

benim kendi rutinim
15dk bisiklet
5dk dinlenme
15dk compex
haftada max 2 ama fazla elektrik iyi diil :)

Üst Alt