Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçi tedavisi bulunuyor mu?

Levent54

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
4
Bu günkü Hürriyet Gazetesinde "Kafa Nakli" ile ilgili bir yazı yayınlandı. Konu geniş ama başlığımızı ilgilendiren bölümü heyecan yaratacak nitelikte.

Kafa naklinde en büyük sorun Omuriliğin birleştirilebilmesi. Kafa naklinin kısa bir süre içinde yapılacağı açıklandığına göre acaba bu sorun çözüldü mü ?

Evet çözülmüş görünüyor. Konu ile ilgili uzmanın bu konudaki sözleri şöyle."Bizim yöntemimiz farklı. Biz omuriliğin hasar görmüş kısmını 1-2 cm keserek çıkarıp, ortaya çıkan iki sağlıklı ucu Gemini Protokolüyle birleştiriyoruz. Omurilik ile ilgili bir çok sorunun cevabını bulduk. Hatta Çin çok yakında omurilik felcini tedavi etmiş olacak.Yakında bununla ilgili de bir açıklama yapılacak"

Tabi hemen ümitlenmemek gerek ama bu açıklamayı dört gözle bekleyeceğiz.Nasıl olacak, kaça mal olacak, hasarlı kısım 1-2 cm den fazlaysa ne olacak, gibi bilinmeyenler fazla. Haydi hayırlısı.

Kafa yada vücut mu demeli o nakli merakla bekleyenlerdenim. Bu haberi de okuduğumda heyecanlanmadım desem yalan olur. Umarım beklediğimize değer sonuçlar ortaya çıkar. Bu haber de ağzımıza çalınan bir kaşık bal olmaz dilerim.

"Bizim yöntemimiz farklı. Biz omuriliğin hasar görmüş kısmını 1-2 cm keserek çıkarıp, ortaya çıkan iki sağlıklı ucu Gemini Protokolüyle birleştiriyoruz.''

Bu imkansız birşey arkadaşlar inanmayın.Omurilik o kadar hassaski fıtık ameliyatlarında omiriliğe küçücük bir dokunuş bile omuriliği zedeliyor felç ediyor.İki ucu kesipte sağlıklı bir şekilde birleştirmek ? İmkansızında ötesi umutlanmayın boşyere

Ben haber için umutlu değilim Fakat bir gün omurilik felcinin çözümünün bulunacağına yürekten inanıyorum hatta dünya gözüyle şahit olursak vaybe bukadar basitmiymiş diceğimiz bir çözüm.

Çünkü dünyada yokturki bi hastalığın çözümü olmasın suan bilmiyoruz sadece, bir balık bile omuriliğini yeniliyorsa bizimki çok daha basit olucak insallah dünya gözüyle sahit oluruz

acıda koyalımmı

çek ordan üç adana :)

wondurfel

haydi hayırlısı...

Haberdeki mantıkta ayrı bir facia sen kalkmış kafa naklinden bahsediyorsun yani orda omurga ve omurilik birleşmesi var , bunu yapmak atıyorum T10 zedelenmesi olan birinin omuriliğini tazelemekten bin kat daha zor madem onu yapbileceğini iddaa edip kendine güveniyosun yüz binlerce omurilik felçi hasta için neden bu uğraş yok , oysa daha fazla gönüllü bulunabilirdi bence saçmalık

Bence mantıklı İnşallah başarabilir

Bende 13 yıldır omurilik felciyim ilk günden bugüne bu rahatsizlikla ilgili tedavileri araştırıyorum doktorlarimda hâlâ araştırma aşamasında olduğunu söylüyor ve 27 senedir bunun tedavisini bekleyen arkadaşlarım var. Ben bununla ilgili birşey çıkacağını hiç sanmıyorum. Hasar gören sinirlerin tedavisinin mümkün olmayacağını düşünüyorum. Elbette ki gönlüm tedavinin bulunmasından yana ama bu imkansız gibi görünüyor insanların umutlarıyla oynanıyor diye düşünüyorum

Şu habere bir göz atabilir misiniz arkadaşlar? Biraz da yüreğimize su serpmiyor mu sizce? Yıllardır omurilik felciyle ilgili yapılan tedavileri takip ediyorum. İlk defa omurilik felcinde bu kadar açık ve net bir gelişmeye şahit oluyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=BRqks-EOh2w

Yorumlarınızı bekliyorum.

Burda omurilik hasarı tedavi edilmeye çalışılmıyor. Hasarsız bir omurilik kontrollü bir şekilde kesiliyor ve organik bir yapıştırıcıyla tekrar birleştiriliyor teoride.

Omurilik felcinde en büyük problem hasarlı bölgenin toparlanmasına fırsat kalmadan vucudun orayı protein dolgusuyla bloklaması. Bi nevi omuriliğe tuğla bir duvar örmesi.

Hasarı tamirle ölü hücre ile uğraşmaktansa bunun gibi bypass yöntemleri daha akla yatkın bana göre.

Cloud.

Neden protein dolgusu ile blokluyor bununla ilgili yazı,araştırma varmı ? Ayrıca bencede iki sağlıklı ucu birleştirmek daha mantıklı ama yinede çok çok zor

Bence sacma madem omurilik birlestirilebiliniyorsa

Neden bunun icin kafa naklini bekliyorlar ki kafa naklini beklemeden de yapilabilir o zaman.

Elbet bir gun omurilige care buluncak inaniyorum ama boyle olacagini sanmiyorum

şu forumda ne kadar bilimsel yada teknolojik gelişme 2dk da gömüldü hatırlamıyorum. Bir bilimadamı yıllarını verır deneysel bir çalışma yada teori basında duyulur. Bizim forumdan 30sn bile düşünmeden cevap gelir "saçma".

Evet belki saçma ama bu saçma seyler yapılırken öğrenilen bilgilerle ortaya bilim çıkıyor.

Bu konuda da omurilik birleştirilemiyor. Çılgın bi profosor teorisini söylüyor birleştirebilir ve denicez diyor.

Başlığı acan arkadaşın dediği gibi kafa nakli başarılı olur olmaz fakat bu sayede omurilik tedavisine yoğunlaşılcak.

@akyıldız01
linkteki videoda 1.dk da basitçe animasyonu varResearch - Wings for Life

30 saniye dusunulmedigini siz bilemezsiniz ya madem omurilik birlestirilebiliyorsa bunun icin kafa naklini beklemeye ne gerek var binlerce insan tekerlekli sandalyaden kurtulmak icin kafa naklini beklemek zorunda degil madem cozumu var bence omurilik kafa naklinden cok daha onemli biraz mantikli dusunun lutfen ?

hala birleştirilebiliyosa diyor bye;)...

Yorumları okuyorum açıkça söyleyeyim şaşırıyorum. Bu karamsarlık niye acaba. Her şey hayal etmekle ve üzerine çalışmayla devam eder. Bekleyelim görelim. Bence de ilk bakışta olmaz gibi görünüyor ama genel kanıya iştirak ediyorum. Bunun çaresi bir gün bulunacak. Ama öncelikle tıbbi araştırmaların daha fazla kesimi ilgilendiren (kanser gibi) konularda yoğunlaştığı görülmektedir ki bu da çok normal. Fazla ümitlenmiyelim ama karamsar da olmayalım.

Bilhassa genç arkadaşlar siz mutlaka yağa kalkacaksınız buna İnancım tam.

Yadey arkadaşım yabancı dilim bunu anlamaya yetmedi ama görüldüğü gibi bazı olumlu sonuçlar alınabiliyor.

Üst Alt