Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde ayağın altına dokunarak ne anlamaya çalışıyor uzmanlar!?

vurgun reis

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
herkeze geçmiş olsun arkadaşlar, benim oğlum da altı ay önce trafik kazası sonucu c7 seviyesinden yaraland.ı şu an ellerini kullanıyor ama ayaklarını kullanamıyor. benim öğrenmek istediğim, omurilik denen şeyin kopup kopmaması ben doktorumuza sordum oğlumun durumunu tam kopma var mı diye verdiği cevap omirilik aynı lastik gibi olur kopmaz ama ezilme olur diye söyledi

bir de bu ayaklardaki hissin olup olmaması sadece ayakların altını çizmekle belli olur mu? bunun başka bir yöntemi yok mu? aletlerle falan...

bilgi verirseniz sevinirim herkeze tekrar geçmiş olsun

"Babinski" adında bir reflekse bakmak için yapılıyor. Ayak, uyarıya, yukarıya giden sinirlerdeki hasara göre farklı cevap veriyor. Standart muayenenin bir parçası. Geçmiş olsun.

Babinski Refleksi

Uyuz olurdum ona! :) Bir de her gelen her zaman bi parmak atmıyor mu, tutup bi vazoyu atıveresim geliyordu kafalarına :)

Babinski Refleksi bir kontrol edilir tamam, iki kontrol edilir tamam, yahu üç kontrol edilir ona da tamam, ama her an da kontrol edilmez ki kardeşim! Bizim hastanelerde bu iş düpedüz tacize dönüşmüş vaziyette!

Güzel konuya değinmişsiniz, özellikle anahtarı ayak tabanına sürterler, doktorlarla samimi olmuştuk hastane süresince, anahtarı sürttükleri zaman derdimki, kalemi, ito mu :)
İlk zamanlar ayak refleksine bakarlar tepki veriyomu diye, bunun başka bir yoluda emg testi dir.

Çekiç benzeri bir aletle dizlerime vururlardı onu hatırladım okuyunca :)
Her seferinde doktorun beynine geçirmek isterdim o çekici :D Yapmasamda bakışlarımla anlatırdım :)

slm

Herhalde en müsait yer ondan yada doktorlarda alışkanlık olmuş al anahtarı çiz al çekici vur ne anlıyorsa

ayaklarımızsa kollarımızsa sinir kasları vardır ayagınızın altına birşey cektilermi hissederseniz ayagınızı cekersiniz :) hissedmezseniz ayagınızı oynatmazsınız hissediyimu hissedmiyomu diye bakarlar bir gelişme varmıdiye

tamamen aptalca birşey:)
insan neresini hissetmez mi yav?bu ne saçmalık?
bana da çok yaparlardı;yok gözlerini kapattırırlar,yok bak yukardan kuş geçiyor saçmalıkları...
çok bilmiş birkaç doktorun 100 yıl önce yazılmış ve tabu haline gelmiş yöntemi!nasıl bir yöntem se artık?
saçmalık,saçmalık,saçmalık,başka bişey değil.sinir bozucu bir uygulama

benim abim 7 ay önce trafik kazasında c7 kırığı olştu sinir ezilmiş ayaklarını azhissediyo birde ayaklarının çok ağrıdığını söylüyor tak yapıldıgınıda az hissediyo çok oturduğunda ayaklarının uyştuğunu söylüyor sizce yürürmü cevap

bu zedelenmenin boyutuna bağlı......ayaklarında az his var diyorsunuz..hissin şu aşamada az da olması ilerisi için yeşil bir ışık olabilir...fizik tedaviyi ihmal etmesin...

farklı bir yönetimi vs varmı demişsin var bilimsel yönetimi var emg denilen iğneli ve iğnesizi var onu yaptırabilirisin ...

boyun kırıgı sonucu sinir ezilmesi olupta yürüyen varmı ne olur cevap yazın birde ayak altını net hisseden için iyi bir durummu

ayak tabanınn 7000 bın sınır varmış her organın sınırı varmıs.onun ıcınmış..

benim yigenim 2011 şubat 19 unda trafik kazası sonucu boyunda c 3 ve c4 de kırılma sinirde de kesi oluşmuş 45 gun yogun bakım 3 ay normal odada yattı sonrasında yavaştan f.t.r ye başladık sol kol bilegine kadar kıpırdama var ama diger taraflarda gözle gorulur gelişmeler olmadı kocaeli umuttepe araştırma hastanesi ftr bolumu baş hekimi oyle kalacagını soylediyani yatalak kesi oluşmasının azda olsa iyi olmasına engel midir acaba ?? birde kotuleme amaçlı degil ama kocaeli egitim ve araştırma hastanesi ftr bölumunu kimseye tavsiye etmiyorum neden derseniz hastamın yatak yarası ve ateşini ölçmeye kadar bize yaptırdılar neymiş baş hekim oyle soylemiş hasta yakınları da ogrenicekmiş şikayet edecektim ama elimde goruntu olmadıgı için bişey tutturamazsın kimi kime şikayet edeceksin dediler öyle kaldı sonra......butun hastalarımıza allahtan şifa dilerim

ksinlikl kocali umuttpe hastanesi hakkında aynı şylri söylicem mahkemelik olduk ...Ama ne tuuturucan ..hasta flçli çıkın odadan die bağırıyor hastanın ateşi yüksek doğal olarak o haldyken hasta bağırdı die hmşire f hastayı doktora şikayet ediyor bunun üzrne doktor nden bağırdı die gidip hastaya kızacakken hasta annesi yapmayın görmüyormu sunuz hasta diyor hastanın annesini itiyor doktor hastanın ablası bu durumu görünce dayanamayıp doktorla tartışıyor annemi nasıl itrsin diye...üstüne üstelik hem suçlu hem güçlü gecenin bir saati polisler glip flçli hastanın annesini ve ablasını götürüyorlar karakola hastanın teyzesi olmazsa düşünün çocuk hiç biryerini kıpırdatamazken yanlız kalacak hastand üstlik ateşi yüksek Allah ellrine düşürmesin ve Allh bildiği gibi yapsın sağlık bakanlığıına şikayette bulundum... saolsunlar geri telefonla döndüler gereği yapılacak diye ama bilemiyorum ...twitterden özellikle yayınladım ilgilensinlr diye peşini bırakmadık şikayetçide olduk .........ama gerisi onlara kalmış...vicdan meselesi diyorum...

vurgun reis;

Sayın arkadaşım; benimde 24 yaşında erkek çocuğum 3,5 yıl kaadar önce denizde suya atlarken boynunu c- 6 seviyesinde kırdı. Bu süre içerisinde çeşitli hastanelerde ( hatta türküyenin en iyi hastanesi olarak gösterilen GATA de iki kez yattı ve tedavi gördü.Şu kadarını söyleyeyim eğer iyileşme olacaksa ilk altı ay içerisinde kendini belli eder. ondan sonra artık çok zayıf. Sayısız bu şekilde hastalar ile görüştüm.Şuadarını belirteyimki: omurilik kazalarında en fazla iyileşen c seviyesindeki yaralanmalrda gördüm.Ancak tabiki boyun kırıkları kolları elleride etkiledigi için bel seviyesindeki kırıklara göre daha zor bir yaşamı oluyor. sizlere tecrübelerimi aktarmamı isterseniz. beni 05333851415 nolu telefondan arayabilirsiniz.çok geçmiş olsun.

Üst Alt