Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde ayak çekmesi (refleks)..?

yoldaşlar

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
2002 den beri omurilik felçiyim. sol bacağım ilk başlarda sağ bacağıma nazaran çok daha fazla istemsiz çekerdi. şimdi 6 aydır çok sağlam duran sağ bacağım çekiyor.
ortepediye gittim acaba çıkık falan var mı diye herhangi birşey yok dedi filmde doktor bir yere şiddetli çarptığımıda hatırlamıyorum doktor ayaklar belli bir süre sonra düşer sizlerde dedi ama öyle olsa sol bacağım olmaz mıydı çünkü arızalı olan o idi bilmiyorum

bilgisi olan varsa lütfen yazsın arkadaşlar herkese şifalar

İskelet sisteminde bir sorun yoksa, aklıma şunlar geliyor:

1- Vücudunun bir yerinde basıdan kaynaklı bir sorun olabilir mi? Yatak yarası oluşmamışsa bile, varolan bir bası vücudu o şekilde tetikleyebilir.
2- Gündelik oturma-yatma pozisyonlarında bir değişiklik oldu mu? Vücudunu zorlayacak bir duruş varsa bu da kasılmayı tetikler.
3- Mesane enfeksiyonu, kabızlık, gribal enfeksiyon vb. bir durum var mı? Bunlar da kasılmaya neden olur.

Neden şimdiye kadar sol bacak kasılırken şimdi sağ bacak kasılıyor sorusunu da bence sormaya gerek yok. Vücuttur bu, ne yapsa yeridir :)

Ayak çekmesinden kasıt ayak kasılmasıysa bu ilk bir sene falan olur, aradan yaklaşık sekiz sene geçmiş bu kasılmaların durması lazım.Bazen soğuk hava, cok hareketsizlik de kasılma sebebi olabilir.

97 yılında kaza gecirdim ve kazadan kısa bir süre sonra kasılmalar basladı ve halende kasılıyor.

ilk zamanlarda sızısına dayanamazdım ve bir çok tedavi denedim. spazmı bir nevi durdurdumda. ama ilerliyen zamanlarda şunu anladımki spazmın zararlarından çok yararlarıda var. Oturan boğanın anlattıklarına katılıyorum ve eklemek istediğim hissetmediğin felçli bölgede yolunda gitmeyen bir şey olursa kasılma olur. +ek olarak bende terlemede oluyor.

hastalıkların belirtisini anlamada ve bacak kaslarının ve kemiklerin erimemesinde faydası oluyor. çok aşırı derecede seni rahatsız etmiyorsa ve dayanılacak durumdaysan o şekilde devam etmeni öneririm.

benim rahatsızlığımda da kasılmalar çok oluyor, egzersizle kasılmalarda büyük azalmalar oluyor. fizyoterapistim kırmızı dolmalık biberi közleyip yada haşlayıp yemenin kramplara iyi geleceğini de söyledi bana. kramp yaşayanlar deneyebilir. geçmiş olsun

arkadaşlar ben 7 aylık felçliyim LYRICA diye bir hap verdiler fizik tedaviden hiç faydası yok mesela koltukta bir saat oturup yere sırt üstü uzandığımda vücudum müthiş geriliyo eşim ayaklarımı kıpratmakta bile zorluk çekiyo ayrıca bu uyuşmalar ağrılar neden hem his yok fakat ağrı çok anlayabilen varmı yazsın lütfen

üstadım.

Kasılmalar bende de var bir zamanlar kemiklerimi kıracak kadar güçlüydüler birisi bacaklarıma değse zaptetmesi neredeyse imkansızdı. bir kaç kişi aynı anda yardım ediyordu.

Öncelikle çok aşırı ise kasılmalarınız doktorunuzun tavsiyesi ile LIORESAL diye bir ilaç var belirli aralıklarla dozajı artırıyosunuz. belli bir süre sonra kasılmalar tamamen geciyıor. ama ilaca ara verdiğinizde kasılmalar yeniden baslıyor ama eskisi kadar etkili olmuyor. en azındna benim aysadıklarım bunlar.

ve kasılmalarla beraber yaşamasını öğrenmenisi tavsiye ederim. Kas ve kemiklerinizin erimelerini önlüyor. kaslar sürekli çalıştıgı için bacaklarınızda erimeler olmuyor. kemiklerinizdeki erimeleride minumum seviyeye düşürüyor. aksi halde hergün düzenli fizik hareketlerinizi yapmanız gerekir.( belli bir yıldan sonra kasılmalara dua etmeye basladım benimkisi tembellikten )

his ile kasılmalar arasında bir baglantı yok. mesela bacağı hiç olmayan bir insanın olmayan başparmağı ağrısa Senin suan yasadıklarını yaşar. ( tecrubeyle sabit ) Ağrı hissetmenin sebebi sinir hücreleri beyne yanlış sinyal gönderiyolar. beyinde ona karşı refleksini gösteriyor.

ağrıları aklınızdan cıkartmaya calışın. Şuan bile inanılmaz derecede ağrıyo benimkiler. ama düşünmemeye başka şeylere yoğunlaşmasını öğrenirseniz daha az acısını çekersiniz.

Saygılar.

ben 2000den omirilik ferçliyim reflekslerim hep vardı ama bir yıldır çok arttı sandalyeden atar diyorum istem dışı hareketler
titremeler bazen uykudan uyandırıyor geçen fizik doktora gittim lioresalın dozını artır dedi günde 6 tane al dedi ama yine aynı

ilk kaza geçirdiğimden beri kasılmalarım var. aniden bir kişin parmağıyla dokunması tetiklemeye yetiyor. öyle kasılmaki durdurmaya insan gücü yetmez vücudum dümdüz oluyor. 10 saniye sonra geçiyor. ama ayaklarım değişik bir kasılma daha oluyor. nasıl anlatsamki, otururken topuğum havaya kalkıyor ve iniyor 1 saniyede 5 defe gibi hani tik varmış gibi. yüzlerce defa tekrar ediyor. durduğunda elimle bacağımı hafifce kaldırıp bırakmam tekrar tetikliyor. terapistim buz torbası kullanıyordu tedavisi için. birde hap kullanıyordum. lakın bunlar bana acı değil müthiş bir rahatlama veriyor, sanki orgazm olmuş gibi. ben hap almaktan vazgeçtim böylece kaslarım çalışıyor, bacağımda hiç incelme olmadı aksine taş gibi bacak kaslarım. inanın maratoncuda yok böyle kas.

yelpaze, kasılmaların eklemlerde deformasyona neden olmadığından emin olmanı öneririirm. Bazen dışardan fark edilmeyen hasara neden olabilir bu aşırı kasılmalar.

öyle ilginçki, sol bacağımla adım atabiliyorum, motor var ama his yok. sağ bacağımda his var, motor yok. kasılmalarda bir tuhaflık olsaydı anlardım gibi geliyor bana. ayrıca ben tekerlekli sandalyede ayaklarım aşağıya sarkık vaziyette oturamıyorum, çok acı veriyor. 10 dakikada bir değiştirerek diğerinin üstüne koyuyorum

Kasılmalar faydalıdır olmaması kötü.

bügünlerde hiç rahatım yok mide ve efekiyondan tahminetiyim ağrılar dolayi kasılmalar dahada artmış

Gaz, kabızlık, enfeksiyon vb. genel rahatsızlıklar kasılmaları arttırır. "Vücut ota-b.ka kasılır" diim, anlayın siz :)

Üst Alt