Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde barsak boşaltımı sorunu ve öneriler..?

fisherman73

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 7yıloldu of im yoğun bakımda iken başlayan gayta sorunumu düzenli hale getirmek için herşey denedim sayılır ama nafile bazan 1hafta çıkamıyorum 2günde 1 otursamda 1saatden fazla kalsamda olmuyo önerisi olanlar lütfen

Haftada 2 gün otur, biri çarşamba olursa diğeri pazar olur mesela, el ile uyar ve derin derin nefes al ver.Wc ye oturmadan önce akşam yatarken 2-3 kaysı ya da incir ye, özellikle sabah uyanınca 1-2 bardak ılık su iç. Hareket yapabiliyorsan yatakta hareketlerini yap ( itme ,çekme sağa sola dönme...vs)

Bir sitede şöyle bir öneri var:
Sabahleyin aç karna bir kaç adet kuru kayısı, kuru incir veya kuru erik üzerine 2 bardak su içildikten sonra yapılacak sızma zeytinyağı içine kekik, 6-7 adet zeytin konularak esmer ya da kepek ekmeğin buna batırılarak yenilmesini içeren iyi bir kahvaltı sonrası tuvalet ihtiyacı olsun ya da olmasın tuvalete gidip 5-10 dk oturulmalıdır.
Bu şekilde sağlanabilinecek barsak alışkanlığı uzun süreli rahatlatıcı olacaktır. Birey her gün sabahları bu dışkılama girişimine zaman ayırmalıdır.
Bu önerinin, her gün değilse bile, iki ya da üç günde bir yapılması etkili olabilir.
Ayrıca günlük beslenme açısında da öneriler var:

Suda erimeyen lifler kabızlık için en iyileridir. Buğday kepeği, tahıl taneleri ve elma, armut gibi çeşitli meyvelerin kabukları örnek olarak verilebilir. [...] Uygun bir barsak hareketi için günde 30-35 gram lif alınmalıdır.

Ayrıca: [...] Ozmotik dışkılatıcılar (Magnezyum tuzları sodyum fosfat, laktiloz bu gruptandır) emniyetle uzun süre kullanılabilir.

musir ilacı

omurilik felci olan arkadaşlardan kabızlık sorunu çekip musir ilacı kulanan varmı?yoksa zararlımı?bu konuda çok zorluk çeken arkadaşlar colgate toz ilacı kullanabilir 4lt su kaynatılıp içiliyor 24 saat içinde kesin çözüm

Çok çok istisna durumlarda Lavman da kullanılabilir tabii. Ama uzun süreli kullanımlarda barsakları tembelleştirdiği ve geri dönüşü mümkün olmayan zararlar verdiği unutulmamalıdır.

Dulcolax diye bir fitilin sık kullanıldığını biliyorum. Bu Almanya'dan ithal ve biraz pahalıya geliyor; onun muadillerini sorup bulmak hem daha hesaplı olur, hem de ilaç gerektiğinde daha çabuk edinilebilir (lavman ya da tüp/sıvı fitil olmadığından bazılarımız için böyle bir şeyin kullanımı daha rahat olabilir, rektuma yerleştirme kolaylığı açısından. İlacın uzun süreli kullanılabilmesi önemli. Gerçi bunda da kalp hastaları dikkat etmeli yazıyordu ama, birçok kişinin uzun süreli böyle bir şey kullandığını biliyorum).

Yine üstteki mesajların dediği gibi, bağırsağı alıştırmak önemli. Örneğin, bağırsağı fitille 2 günde bir aynı saatlerde tuvalete gitmeye alıştırıp, bir süre sonra 3 günde bire geçilip, öyle devam edilebiliyor. Hatta bazı hallerde, sürekli aynı saatlere alışan bağırsak, bir süre sonra ilaca dahi gerek duymayabiliyor (bunun yerine tuvalette karna üstten sol alta doğru masaj, ya da rektumu elle uyarım uygulanabiliyor). Ancak, fitille de devam edilse bağırsak alıştıktan sonra, en azından genel olarak rutin ve rahat bir işe dönüşebilir tuvalet işi.

(bir de: tuvalette bası yarası edinmemeye de özen göstermek lazım: örneğin, fitili aldıktan sonra, tuvalette bekleyeceksiniz diye bir kaide yok; sandalyenin üstüne bir bez serip, daha sonra tuvalete geçilebilir vs.)

Tabii bunlar hep belli bir bölgedeki omurilik hasarları için geçerli.

Colgate kulanan varmı lahman bnce kullanmayın bnce çok zararlı

arkadaşlar ben 11ylı bitirmiş bir of lu yum benim sizlere önerim yeme içe alişkanlığını düzeltmek ilaç falan son çözüm noktası olmalı bağırsak sistemini yediğiniz yemeklerin hazım özelliklerini dikkate alarak düzenleyin
yemekleri yağlı lar sulu yemekler tatlıar hamurlu yemekler bunları ne zaman yiyebileceğinizi ayarlayın ilk başlarda zor olur ama bun a dikkat ettinmi hiç bir sorun olmuyor

valla bende çok şey denedim ama en son çareyi bu uzun bacak cihazı takıp walkerda yürüyoz ya onda buldum. bağırsakları tamamen düzenliyo valla

Yok, onlar ağızdan alınan türü.

Şurada var mesela: Dulcolax

Bizde eczaneler sipariş üstüne getiriyor; ama markanın bu olmasına gerek yok. Etken madde Bisacodyl. Onun benzeri bir şey de olur. Hatta belki de en hafif güçte fitili sorup öğrenerek başlamak daha iyi bile olabilir. Oradan deneyerek bulunur?

(Böyle bir program uygulanacaksa, tuvalete gitme saatini aksatmamak, dediğim gibi, önemli görünüyor. Bir gün/ saat belirleyip, ona uygun kalmak; yani arada tuvalete gitseniz bile, yine de o saatte ilacı alıp, bağırsağı alıştırmak).

Üstte yazan arkadaşlara: o zaman, evet, belki böyle bir şey de en azından diğer, daha doğal yollar, işe yaramayan arkadaşlar birine sorup deneyebilir, diye yazılmış olsun o zaman.

(bir de, kişiden kişiye değişir herhalde, ben tuvalete gitmek için uzun bacak taktığımı hayal edemiyorum mesela.)

Ben 18 yıldan beri libalaks lavman ve duphalac şurup kullanıyorum. 2 günde 1 büyük tuvaletimi bana yaptırıyorlar. Zaman zaman rektumu parmakla uyarıyorlar. Bu tuvalet yapamama durumu benim en muzdarip olduğum konu. Ben tak kullanıyorum ve o işi de kendim beceremiyorum. Buradan pek çok arkadaşa sesleniyorum; eğer tuvalet ihtiyaçlarınızı kendiniz görebiliyorsanız bence özgürsünüz tamamen.

M.cem dediğin doğru bende bez kullanıyorum.ama sondamı kendim yapıyorum.çok şükür iyi kötü ben özgürüm desenize...
sayğılar,

M. Cem, direkt sadece tak üstüne bir şey yazayım. Mesajını görünce, hayal meyal bir şey hatırladım; internette arayınca şöyle bir şey gördüm. Sana daha önce benzer bir şey söyledilerse, kusuruma bakma. Yabancı üretim bir alet. A new assistive device for intermittent self-cathe...[J Spinal Cord Med. 2003] - PubMed Result Bu adresteki özet, C5-C7 (başka bir mesajında yaralanma derecenin c5 olduğunu yazmıştın, değil mi?) omurilik yaralanmalarında, sakatların kendi başlarına TAK yapabilmeleri için üretilmiş bir ürünün değerlendirilmesini anlatıyor. Rehabilitasyon merkezinde ürünü deneyen hastaların hepsi kendi başına TAK yapabilmiş ve ürünü ayrıldıktan sonra da kullanmaya devam etmişler.

Şu da, ürünün kendi sitesi, "flexlife" üretiyormuş: Home Page
Ürünün adı HouseHold'muş. Yaptığı şey, penisi tak sırasında sabit tutmak, böylece iki el de tak için kullanılabiliyormuş. Gayet basit bir şeye benziyor, pahalı olduğunu sanmıyorum. Zaten sitede fiyatı da yazıyormuş: 30 dolarmış, ve çok sayıda siparişte indirim oluyormuş.

Bunu istersen belki bir rehabilitasyoncuya sorabilirsin? Ben Türkçe sayfa bulamadım, ama belki rehabilitasyoncular/medikalciler temin eder? (fazla sayıda sipariş edip indirimli de alabilirler belki)

(Denemek istersen, medikalci vs.nin cevaplarını da yazar mısın? Temin ediyorlar mı, etmiyorlar mı diye...)

----------

Bağırsak için de, bu işine yarar mı, tam bilemiyorum. Ama şöyle bir şey var:
CareCure Forums - View Single Post - The best method for put your suppositories

Bu el kullanımı sınırlı olanlar için fitil yerleştirici ve bağırsakları uyarmak için alet. İşine yarayabilir görünüyorsa, bunu/benzerini de bir sor (ve sonra yaz) istersen?

Yardımı olacaksa aşırı yağlı köy sütü tavsiye ederim 1 saat sonra hayat çok güzel oluyor bide bildiğimiz sakızlar var bu jelibon tarzı ama ayarlaman lazım sigara bırakmak için kullanırlar genelde ama ishal sebep olur...

kabızlık ve çözümleri

10 aydan beri kabizlikla mucadele etmekteyim...suruplar,lavman...kayisi..hemen hemen hepsini denedim...yesil erigin ve armudun verdigi etkiyi hicbirsey veremedi...hele ac karnina yenilen yesil erik bagirsakta hicbise birakmadan bosaltimi sagladi...saglicakla kalin...

Üst Alt