Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde cihaz kullanımı

fzt_murat

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
omurilik felci hastalar mümkün olduğunca erkenden ayağı kaldırılmalıdırlar ve bu uygulama hastaların tansiyonunun düzenlenmesi, karın organlarının düzenlenmesi pozisyonuna hastanın psikolojisine olumlu katkıları vardır
ama hasta sadece kol kuvvetiyle yürümeye zorlanan bir cihazsa bu hastada tembelliğe yol açar. hastaları erken zamanda kol karın ve sırt kaslarını güçlendirerek uzun yürüme cihazıyla ayağa kaldırmalıyız ve kendini oldukça zorlamalıdır. cihazlar uzun zaman hastaya verilmemelidir, kademeli olarak küçültülmeli ve hasta zorlanmadıdır. mesala bir hasta 2 sene boyunca uzun yürüme cihazıyla yürürse damarlar ve bazı kaslar sertlesir kan akımı azalır, ama bu cihaz kademeli olarak küçültülüp hasta zorlanırsa o zaman iyi neticeler alırız.
hastalar genelde kolay gelen seçeneği seçerler, kısa olan cihazı yapamam diyerek ret ederler, ama terapist ve dr hastanın bu geçiş döneminde hastayı çok iyi motive etmelidirler.
HASTALAR YAPACAKLARINA YETER Kİ İNANSIN HEPİNİZE ACİL ŞİFALAR DİLERM.

Uzunbacak kuLLanıyorum yada kuLLanıyordum ayLardır takmadım tozLanmıştır aLLah biLir.
Demek ki tembeLLiğe yoL açıyor sürekLi aynı cihazı kuLLanmak,sonuna kadar katıLırım buna.
KüLfet haLini aLdı benim için onLarı takıpta yürümek.

Üst Alt