Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde el parmakları nasıl güçlendirilir?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
mehaba arkadaşlar.
benim çocuk yaklaşık altı ay önce sığ suya atlama sonucu boynu kırıldı. c-6-7 seviyesinde hasar var. amaliyat oldu. T.S.K rehabilatasyon merkezinde 45 gün ftr gördü. biraz faydasını gördük.
evde egsersizlere devam ettik. kollarda ve bel kaslarında gelişme oldu. ancak el parmaklarında pek fazla geişme yok. el bilekleri iyi durumda sayılır. topuzlu telerleklli sandalye kullanabiliyor.

sizlere sormak istedigim, el parmaklarını güçlendirmek için nasıl ne şekilde çalişması gerekiyor. bununla ilgili bilgisi ve tercübesi olanlardan faydalanmak istiyorum.

hepinize geçmiş olsun allahtan acil şifalar dilerim.

killi toprak yoğuracak eskıden okulda heykel falan yapardık ya ondan hem yogursun hem bıseyler yapar oyalanır bana yurtdısındakı hekımler yaptırmıstı cokta iyi sonuc aldım insallah işinize yarar gecmıs olsun

parmaklarda hareket yoksa şimdilik siz yaptırın.rehabilitasyonda fizyoterapistlerden görmüşsünüzdür. parmakları yavaş yavaş açın kapayın.geçmiş olsun.

en zor hareket kazanan ellerdir..çok uğraş gerektirir...eğer kendisi parmaklarını hiç kullanamıyorsa siz ona pasif egzersiz yaptırın..böylelikle elde atrofi yani hareketsizlikten dolayı kas kaybı,zayıflığı oluşmaz.

evde çalışabileceği küçük aparatlar yapabilirsiniz...mesela misket,nohut ...vs yuvarlak şeyler toplasın.yapamazsa da yapmaya uğraşsın..ince çivileri bir kutu üzererine sabitleştirin..ve onu tutup çekmeye çalışsın...yumuşak bir stres topu alın..veya evde, eczanelerde satılan ameliyat eldiveni varsa onu çok az şişirin...topu veya eldiveni sıkmaya çalışsın...

dediğim gibi uzun bir süreç...el egzersizini ihmal etmeyin..mutlaka yumruk çalışması yapın..eğer yapmazsanız el kasları kısalır..sonra fizyoterapistler tekrar bu kası açmak için uğraşır..bu işlemde hastaya çok ciddi acı verir...geçmiş olsun.

slm bende aynı şekilde sığ suya atlama sonucu o.f oldum c5-c6 seviyesinde ellerim aynı şekildeydi şimdi sol elimi hemen hemen eskisi gibi kullanabiliyorum sağ elimle ise sadece kaba cisimleri kavrayabiliyorum... küçük toplarla sıkmayla veya herhangi ufak tefek cisimleri tutmaya çalışarak yada büyük bir civatayı bir tahtanın üzerine monte edin bu civataya bir somun takın ve bu somunu çevirerek eğzersiz yaptırabilirsiniz...

geçmiş olsun...

Üst Alt