Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde hissedilmeyen bacaklarda ağrı ve terleme..?

g.s.a18

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
16 ay önce trafık kazası sonucu omurılık zedelenmesı tanısı koyuldu. belden aşağı his heraket yok.
sorum şu: bacaklarım aşırı decede ağrıyor ve bu ağrı bazen katlanılmıcak kadar artıyor. ilaç kullanıyorum ama pek faydasını göremedim.
ayrıca hıssetmedıgım her yer müthiş terlıyor.
bunlar hakkında yada sebepleri hakkında ve bunların kötüye işaret olup olmadıgı ile ilgili bıl sahibi olan var mı?

öncelikle geçmiş olsun bende aynı sorun var ağrı çok ama terleme yok bende ben 3 sene oldu son 6 aydır eklem yerleri çok ağrı yapıyo ben ilaç kullannmadan ağrıları çekiyom ağrının bu gibi durumlarda zararı yok ama terlemeninin benim kanaatımca zararı olmazdiye düşünüyorum.

sizede geçmiş olsun.doktorlarda terlememi ilginç buluyor ve sebep ve çözüm sunamıyorlar.bende bu durumun sebebını çok merak edıyorum.ayrıca ağrılar herkeste olmuyor ve bunun sebebınıde çok merak edıyorum.

bende omurilik felçliyim söylediğiniz belirtilerin aynısı bende de var sızlanmalar ve yanmalara ilaç fayda etmiyor onun için ilaçları kestim bence daha iiyi geldi terlemeden bende cok fazla rahatsız oluyorum tek tavsiyem cok fazla sıvı almanız ağrı sızı ve terlemenin herhangi bir anlamı yok

aynı şikayetlar bendede oluyordu zamanında bu zamanla hafifliyor kasılmalar terleme ve ağrı 2 sene sonra hafifledi tavsiyem bol hareket gıda ve sıvı alımına dikkat etmeniz.

terlemenin nedeni vucutta dolaşım oldugunu gösteriyor bu da iyiye işarettir.....
KANAATİMCE....:)

kötü bir yanı çektiğin acı sızlama yanma ağrı normal durumlar terleme de olabiliyor düzenli spor egrersiz ve bol sıvı Allah hepimize dayanma gücü versin

ben ilk önceleri ilaç kullanıyodum fakat faydasını görmedim. artık acılara kendimi alıştırdım.

arkadaşlar ben de ulnar siniri göçük.Parmaklarımda hiç his yoktu. Bazen hastanede elimi cebime atayım derken, 5. parmagın dışarda oldunu fark etmiyordum bile. Sonra süreçte (siniri beslemek ve yeniden canlandırabilmek için, B1-B6 vitaminleri kullanma sürecimde.Bana dr bunu vermişti. dr tavsiyesi şartı ile kullandım) siniri test için tırnak batırtıyordum.Bir keresinde kızgın kalorifer petegine koydum.Bana mısın demedi.Ne acıdı ne tepki verdi.Ama zamanla (4-5 ay sonra) kıpraşma ve tırnak batırdıkça acı geldi. Mesela avuç kenarımda hiç his yoktu.Önce dediklerim oldu. Örneğin artık şimdi avuç altında soğuğu hissetmeye başladım.Nörolog dr.'a göre, buna nöropraksi diyolarmış. Ben bunları sizi doktora sorun diye anlattım. ;(Hani motive olun diye.Yoksa bendeki siz de olcak diye değil, Ama belki iyi b,r şey gibi mi? .Acaba siz de de hisssiz bölgede sinirler ben varım mı demek istiyor? Bence bu konuyu bana ona şuna buna degil,Bir Nörologa sorun.Belki de hastalıktır veya belkide bir histir.,Kimn bilir?Elbette bir nörolog bilir. Boş bırakmayın,sorun.Biz de öğrenelim..

Terleme his/hareket gelişmesi için bir sinyal olabilir de olmayabilir de. İnan bunu kimse net olarak söyleyemez.
Ama, fizik tedavi hareketleri yaparken eklemlerin/kasların zorlanması ve bunun sonucunda bir şişlik yoksa, bir şekilde bası oluşuyor ve vücut buna tepki vermiyorsa, bence terleme iyi bir duruma işaret eder. Zira genelde his olmayan yerde terleme de olmaz...

Ayrıca, terleme kendi başına bile yararlı. Zira terlenemediğinde tansiyon yükselir...

Salamaleykum. bende de asiri terleme oluyordu, 2 yil oyle su icinde kaldim. Sonda anladim ki, bakteridenmis. Simdi elhemdulillah, bakteriden korunuyorum ve terlemeden kurtuldum Elhemdulillah. Ama sizde nedeni baska da ola bilir, yine bakteriden de tahlil yapsaz iyi olur bence. Her kese Allah sifa versin insaAllah. amin

tahlılde yapıldı doktorda gıttım ama hıç bır sorun çıkmadı.ağrılarımın ve terlememın ılgınç oldugunu söyledıler. siz olsanız ne yapar ne düşünürsünüz.anlamadım hıç bır sey

Bence terleme agridan da ola bilir. Meseal ben bir yan uste uyuyub kalirsam, ya bir yerim ariyorsa terleme oluyor. terleme agridan da ola bilir dusunuyorum. Agrinin nedenini bilsez iyi olur. Allah sifa versin. Allaha siginin iyi olur insaAllah kardesim.

Üst Alt