Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde idrar kaçakları için en iyi ilaç sizce hangisi?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bende bazen idrar kaçakları oluyor. şu an üropan kullanıyom faydası oluyor. ama yine de bazen kaçaklar oluyo. kullandığınız ilaçlar nelerdir.
sizce en etkilisi hangisidir.

tşk.

1. EMSELEX
2. VESİCARE
3. ÜROPAN
4. Spasmex
5. Detrusitol
6. Mictonorm
7. KINZY

değerli kardeşim öncelikle geçmiş olsun bu tür durumlar dr kontrolünde olursa daha ii olur diyecem ama sen daha ii bilirsin dr falan yetersiz kalmış olacak ki konuyu açmışsın:). kardeşim ben detrusitol sr 4 mg kullanuyorum çok memnunum tekrar allah acil şifalar versin kardeşim

Mictonorm gerçekten iyi bir ilaç ben bunu kullanıyorum...

En iyi ilaç diye bir şey yoktur... Deneye deneye kendinde en iyi etkiyi hangi ilacın yaptığını bulmak en iyisidir.

Ben mesela, önce Üropan kullandım, beğenmedim, Detrusitol kullanmaya başladım. Sonra bunun da etkili olmadığını tecrübe ettim ve şimdi günde 1 tane olmak üzere Mictonorm kullanıyorum. Çok da memnunum.

http://www.engelliler.biz/forum/sag...ek-icin-emselex-uzatilmis-salimli-tablet.html
http://www.engelliler.biz/forum/sag...urmek-icin-vesicare-5-mg-kullanan-var-mi.html
http://www.engelliler.biz/forum/saglik-omurilik-hasarlari/9153-mictonorm-kullanan-var-mi.html
http://www.engelliler.biz/forum/sag...n-yerine-yeni-bir-ilac-cikmis-detrusitol.html

bence bunu ürodinami yaptırıp doktora danışman lazım tabi karar senin

Destrusitol 2 mg lık sabah-akşam tok karnına alıyorum..
yenı basladım henuz.. diğerlerını bılmıyorum.

arkadaşlar ben hepsini kullandım ayrıca detsiritolun 2mg pek yok dr 4mg yazıyor oda akşamları attım fayda görmedim 6 ay üropan 3X1 kullandım fayda etmedi
şu an 2X1 mictanorm kullanıyom yanındada pyoleseptl alıyorum çok şükür rahatım iyi

bir de şu arkadaşlar herkez 2-2,5 lt içecek diye bir olay yok bu oran yazın ve kışın değişir bir de ildığın sıvıyı biraz azaltarak dene çok değil 2 içersen 1,5 içiver ben öyle yapıyom çok şükür böbreklerde bir sorun yok geçmiş olsun

ürodinami sonucucunda.. verillen ilaç sabah 1 akşam yarım olmak üzre spasmex..
arkadaşım egerki ürodinami yaptırmadıysan tavsiye ederim mesane küçülmeleri oluyor.. bende olmuş mesala bu ilaçla %90 büyüyeceği söyleniyor artık bakacagız..
geçmiş olsun.

biz de annemde spasmex kullanıyoruz. ama iki tak arasında annem arada sırada çişini yapıyor bezine. bu kötü birşeymidir bilmiyorum. bu kaçak anlamınamı geliyor acaba. bunun zararı olurmu. çişini yaptığını hissediyor annem.
.

İdrar taşmaları ve mesane kasılmaları için ilaçlar

1 EMSELEX
2 VESİCARE
3 ÜROPAN
4 Spasmex
5 Detrusitol
6 Mictonorm

ben 3.5 senedir spasmex kullanıyorum daimi sondadaydım 4 aydır tak sonda yapıyorum bazen 700 ml,e kadar tutuyo bazen 300 de sızıyo bende hapı değiştirsemmi acaba hiç içmesem 100 de sızma yapıyor içincede yan etkileri gittikçe artıyo mesela en büyük yan etkisi yakın görme problemi sizin öneriniz ne olur???

bende 5 mg kınzy kullanıyorum cok memnundum ama ılac degısıklıgı yaptım
doktor yuzunden tekrar dondum sımdı pek faydası yok tekrar urodınamı sart
galıba cunku bazı ılaclar mesaneye dırenc gostermıyo bı noktadan sonra
buda en ıyı urodınamıde bellı oluyo sanırım.bırde mıktonorm kullanıyorum
sımdı faydasını gormuyorum..

Omnik ve Arnika adinda ilac duyduzmu peki? Hic kullanan oldumu

egeligulumse;
nerden baktığına bağlı aslında ne kötü ne iyi birşey sadece meshanenn artık küçülmeye basladıgının bir göstergesidir ve ilaç kullanmaya baslamasının zamanı gelmş demektir ya da kullandıgın ilacının artık yetersiz gelmeye başladığı demektir

yasinayva;
bence hapını değiştir hiç içmezsen hiçte sıvı almıyacaksın demektir bütün yaz 500 cc sıvıyla mı yetiniceksin kesin değiştir ilacını

selammin aleyküm arkadaşlar ben hiç ilac kulamiyorum idiral çok kaçiyor yerimde canlansam ve hafif ce öysürsem hemen kaçiyor ilac alsam faydası olurmu hiç doktora gitmedim yardımcı olusanız sevinirim slm ve dua ile kalın

zınnur ;
oncelıkle hastaneye gıdıp bır ıdrar kulturu yaptırman lazım ıdrarda cok kacak varsa ılk
sebebı enfeksıyondur enfeksıyon varsa sana ılac yazılacak ve goreceksınkı cok fark edecek
ılac bıttıkten sonra hala devam edebılır enfeksıyonu sokmeyebılır tekrar oıdrar kulturu ve daha etkılı
bır ılac verılır ve muhtemelen kesecektır ıkıncısınden sonra ıdrar kacagı varsa ıster urodınamı (test) yaptırıp
kasılma olabılme ıhtımalıne baktırırsın ıkıncı sebebıde bu olur genelde eger kasılma varsa sureklı bır hap
onerecektır doktor bendede kasılma var mesanede ılacla durduruyorum.bı keresınde ılac kullanmama ragmen
kacaklar yıne olmaya basladım doktora gıttım ılac falan degıstırdı kac kere ama enfeksıyon varmıs megerse
ama doktor sureklı ılac degıstırıyodu yanı anlayacagın kendı doktorun olmalısın kacagın oldugunda asırı derecede
ılk yapman ıdrar kulturu yapıp enfeksıyon olup olmadıgını ogrenmek yoksa ve hala kacak oluyosa urodınamı yaptıracan
sana gereken ılac verılecek ben kınzy kullanıyorum gunde bır tane tok karnafaydasını goruyorum.

Üst Alt