Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde iyileşmek için asla geç değil: örnek 99999

Cloud.

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
1
omurilik felcinde fizik tedavi için asla geç olduğunu düşünüp bırakmamak gerektiğinin uç bi örneğini gördüm paylaşıyorum çocuğa nazar değmez Umarım
fotoğraftaki arkadaş 1997de c4-5-6 dan felç olmuş,tam kesi değil. abd nin en iddalı tedavi merkezine 2012 de gelmiş Ve yardımsız durabiliyor hatta yürüyor... Tabiki oraya Sıfır olarak gelmemiş ama 15 yıl sonra ki gelişim Süper
vm86nv.jpg

https://www.facebook.com/ProjectWal...61436609049/10153194185809050/?type=1&theater
Kazadan belli bir süre sonra yeni yaşama adaptasyon sağlamalıyız evet ama tedaviyi tamamen askıya almak saçma
Yukarıdaki örnek uç fakat sizde neden Olmasınki doğru tedavi başlanırsa
Yukarıdaki tedavi merkezinin adı project walk. Adamların söylediği şey şu: Çoğu rehabilitasyon merkezi sizi tekerlekli sandalyeli yeni hayata hazırlar, bizse Yeniden yürüme odaklıyız.
Benim 4 tane tek yaşıyan c seviyesi arkadaşım var
2004-2007 arası fizik tedavi yapıp tekerlekli sandalye kullanan sonra 2010 da yeniden tedavi başlayıp şimdi Sıfır destek yürüyen bi bayanla tanıştım önceden felç geçirdiğini bile anlamazsınız. Hareketin ne zaman geleceğini bilmiyoruz başarıcağına inanıp çalışmak lazım dedi.

tam kesi olmayan durumlarda Hala 2 yıldan sonra iyileşmek mümkün değil diyenler Allah aşkına Youtube'a baksın
ohooo öle vakalar nadir bende işe yaramaz diyen mental olarak hazır değildir bence

Çok doğru, tabii ki "Kazadan belli bir süre sonra yeni yaşama adaptasyon sağlamalıyız evet ama tedaviyi tamamen askıya almak saçma"

Ama:

1- Varolan, kullanılabilen hareket yetilerimizi iyi bir fizik tedavi ile maksimum hale getirecek, kaslarımızı güçlendirecek, dengemizi maksimumuma çıkartacak, parmak hareketlerimizi güçlendirecek çalışma mıdır kastettiğimiz şey?

2- Sandalyeyi yaşamdan çıkartacak bir şey mi vaadediliyor bu fizik tedavi merkezi, yoksa yukarıdaki maddede bahsettiğim maksimizasyon mu vadediliyor? Nasıl bir tedavi yöntemi uyguluyorlar? Omurilik hasarını gerilettiklerini vaadetmiyorlar olsa gerek. Ne yapıyorlar sıradan fizk tedavi ekolünün dışında?

3- Bu tedavi/yürüme fetişizmi kaç ay/yıl sürerse "ulan hayatı ıskaladık" demeliyiz? Yani, okuldan, işten, aşktan, sosyal yaşamdan uzak kalma süresi ne kadar uzarsa "tüküreyim bu tedaviye" demeliyiz? Veya şöyle sorayım, bu tedavi serüveni ne kadar sürmeli ki gündelik yaşamdan kopmamış sayalım kendimizi? 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl?

4- 3-5 aylık fizik tedavinin ardından birkaç günde bir evde fizik tedavi yapmak, kasları güçlü tutmak vb. sportif çalışmalar yapmak varken hastane hastane koşmanın, evden/HAYATTAN uzak kalmanın anlamı nedir?

Not: Bu tartışmanın zor olduğunu biliyorum. Dahası haddimi aşmak veya insanları karamsar yapmak da istemiyorum. Ama hayatı ıskalayan o kadar çok kişi görüyorum ki (kendim de dahil), "keşke on beş yıl önce bu söylediklerimi biri de bana söyleseydi" dediğim o kadar çok oluyor ki, burada ifade etmeden de duramıyorum. Hayatı ıskalamayın, beraberinde ne yaprsanız yapın anasını satayım! :)

Bülent abi tartışalım ki ufkumuz açılsın bakış açımız değişsin, yurtdışı forumlarda çokta ön planda bi konu
biz bu konuya nasıl bakıyoruz?

abi bide çok soru sordun ben ekran klavyesi kullanıyorum:D

hayata katılımın en önemli konu olduğunu düşünüyorum. kesinlikle bir şekilde sosyal hayata katılmalıyız. her şey yürümek değil. gerçekten özellikle benim gibi parapleji olan arkadaşlar eğer evden dışarı çıkmıyorlarsa kendilerini canlı canlı mezara gömmüşlerdir.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon ikisi bir arada ana amaç hayatı mümkün olduğunca kolay ve rahat yaşatmayı hedefler nokta!

Yunus Baba der ki dem bu demdir - an bu andır. Anda durumumuz ne ise ona göre hayatımızı şekillendirmeliyiz. Ne kuru ümitler, ne reklam kokan hareketler, ne de para tuzaklarına kapılmamalıyız. Ümitkar olmak, spor yapmak iyidir ama binlerce ofludan sadece birkaç kişi fizikle, ilaçla, bilmem ne ile iyileşiyorsa bir düşünmek lazım. Diğerleri neden iyileşemiyor...

İyileşme her an olabilir, Allah ol der olur.

tsrahman OturanBoğa
bu tedavi merkezi zaten bizimkiler e hiç benzemiyor
çok sevdiğim bir arkadaş gitti gördü konuştu
düz giriş bi spor salonu gibi . içerisinde medikal bölüm yok. lokomat yok .doktor yok fizyoterapist bile değil çoğu başka bi eğitim almışlar
bizim burdaki gibi hastane ye yat sabah 8 akşam 5 tedavi diil zaten yatılı değil
günde max 2x50 dakika haftada max 4 gün.
benim arkadaş az diince sabaha kadar yapsakta aynı verim demişler
yani özetle hayattan kopma fln yok
tabi şifamız orda demiyorum :D sadece benimsedikleri sistemi uygulamaya çalışıyorum daha iyi geldi

Üst Alt