Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde kabızlık sorununun çözümü için neler önerirsiniz?

HasanREİS

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar ben omurilik felçlisiyim ve sürekli kabızlık sorunum var yapmadığım şey kalmadı ama bir fayda bulamadım sizin önerileriniz var mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

HasanREİS

Arkadaşım damdan düşenin halinden damdan düşen anlar... Annemin ve benim ciddi kabızlık sorunumuz vardı; annem için çok pahalı kabızlık ilaçlarından aldım; çoğu bir işe yaramadı... Tesadüfen keşfettik ki; KARBONAT BU İŞ İÇİN BİREBİR. Ama eczaneden alacaksın; İngiliz karbonatı diye satıyorlar; 3-4 lira paketi. Yalnız tansiyon problemin varsa dikkatli kullan. Çok az miktarlarda kullanacaksın; annem tansiyon problemi olduğu halde 1 - 1,5 lt suya yarım çay kaşığı içiyor; başka bir çok faydaları da varmış... Benden söylemesi ama sende nasıl bir etki yapar bilmiyorum... İstersen eczacıya veya doktora danışıp kullan; geçmiş olsun...

İlaç kullanıyormusunuz ? Kabızlığa bazı ilaçlar da yol açabiliyor. Bence yöntemlerden önce bi hekime danışmakta fayda var. Bunun dışında bitkisel olarak dışkı yumuşatıcı gıdalar tavsiye edebilirim.

bahceden-kuru-erik.jpg

sebze-meyve-tedari%C4%9Fi-kavun.png

ruyada-haslanmis-misir-gormek.gif

Ama temel kural şu:
1- Liftli yiyecekler tüketilmeli. Kabız yapan yiyeceklerden uzak durulmalı (ille de yeniyorsa, hemen peşi sıra Apo1 arkadaşımızın önerdiği gıdalardan yenmeli. Ek olarak kayısı, bol dere otu, bamya vb. zeytinyağlı yemekler de önerebilirim).
Her yiyecek/içecek herkeste farklı etki yapar. Neyin kabız yaptığını kendiniz deneyimleyerek anlamalısınız. Sadece şunu söyleyebilirim, "yok canım bu da mı kabız yapar" demeyin, evet, her şey yapabilir!

2- Günde 2-3 lt'den az su içilmemeli.

3- Her gün tuvalete çıkmak gibi bir eziyetten kaçınılmalı. Bence 3-6 günde bir tuvalete çıkan bir omurilik felçli gayet de sağlıklıdır.

4- Mümkün olduğunda hareket edilmeli. Kendinize bir parkur belirleyip tekerlekli sandalye ile ritimli/hareketli sürüşler yapmalısınız. Sürüşte karın kaslarınızı çalıştırmaya özen göstermelisiniz. Eğer akülü sandalye kullanıyorsanız, yine sandalye üzerinde yapılabilecek egzersizleri yapmanın yanı sıra arnavut-kaldırımı gibi akülü sandalye ile gidildiğinde vücudu sarsacak yerlerde sürüş yapmak da barsakları çalıştırıcı bir etki eder.

5- Beyaz ekmek tümüyle ama tümüyle hayatınızdan çıkartılmalı

6- Beş günde bir tuvalete çıkıyorsanız, dördüncü gün 1000 mg bir C vitamini almalı. Yine dördüncü günde, aklınıza her geldiğinde, saat yönünde olacak şekilde karnınıza masaj yapmalısınız.

Aklıma gelenler bunlar.

Teşekkür ederim kefir içiyorum içeriğinde probiyotik var başka ne kullanabilirim probiyotik öneririz nedir

OturanBoğa

Hocam ben ortalama 2-3 günde çıkıyorum , bazen 3-4 günü bulunca zararlı diye düşünüyordum , zararlı değilmi yani ?

HasanREİS
Birbirlerinden ne kadar farkları var bilmiyorum ama ntbiotic Kapsul (Akatich AG) önermişti eczacımız

akyıldız01
Bence 3 günde bir barsakların boşalması olabilecek en ideal durum. Ama bu mümkün olamaz çoğu zaman. 5-6 günde bir olacak şekilde ritim tutmuşsa, bu da gayet makuldür. 7 günü aştığında zorlaşır...

ben de olabildiğince doğal yoldan halletmeye çalışıyorum ama uzun süre yapamazsam veya kabızlık halinde bu ilacı kullanıyorum Magnesie Calcinee Toz kesinlikle etkili bir ilaç bir yan etkisini görmedim 5 yıldır filen
gerektikçe kullanıyorum haftada 1 filen 24 saat içinde kesin etki ediyor ve rahatlatıyor gaz şişkinlik sorunlarındada faydalı tek sıkıntı fazla içersen ishal yapabiliyor ama oda uzun sürmüyor dozunu deneyimleyerek sana uygun dozu belirleyebiliyorsun ben 2 ölçek yarım bardak suya karıştırıp içiyorum yetiyor ama sen bir aile hekimine danış öyle kullan belki başka kullandığın ilaçlar filen vardır...

ben yıllarca denedim kefirdi, probiyotikti,lifli gıdalarla beslenme sebze ağırlıklı beslenme filen bunlarda etki ediyor ama insan her zaman böyle düzenli beslenemiyor hele ki evde düzenli yemek pişmiyorsa :) bu ilaç sana yardımcı olur
bunun dışında her gün belli bir vakit klozete oturabilirsen kendin klozete transfer olabiliyorsan kesinlikle öneririm gaz problemin pek olmaz
ve her zamanki gibi eğzersiz de şart kendin ne yapabiliyorsan artık cihazla filen kalkıp ayakda durabiliyorsan günde yarım saatde olsa ayakda dur yada evin müsaitse çık dışarı dolaş bunların hep faydasını görürsün sindirim açısından kısacası olabildiğince hareketli bir yaşam tarzı sürmeye bak kendini boş verirnce her türlü sıkıntı çıkıyor kendimden biliyorum :) geçmiş olsun...

Teşekkürler

Kabızlık

Merhaba arkadaşlar,
Benim kabızlık mı denir ne denir bilmiyorum ama bir problemim var. Parmağımla makatımı uyarmadan dışkılayamıyorum. Dışkı yumuşak olsa bile makatı uyarmadan dışkılayamıyorum. Bazen makatımı biraz fazla zorluyorum kanama olmuyor ama 2,3 gün acısını çekiyorum ve kasılmalarımı şiddetli bir şekilde arttırıyor. Alışkanlık mı oldu ne oldu anlamadım. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Önerilerinizi bekliyorum bu durumdan çok sıkıntı yaşıyorum.

kabızlık sorunun mu var pek anlamadım

Ahmet T
Kabızlık denebilir. 3,4 günde bir dışkılıyorum ama dışkılamam için makatımı uyarmam gerekiyor uyarmadan dışkılayamıyorum. Makatı uyarınca ağrı ve acı oluyor bu da kasılmamı tetikliyor. Makatımı uyarmadan dışkılamak istiyorum ama olmuyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim

HasanREİS

Rektosel olabilirsin diger adiyla bagirsak fıtığı degilsen bile surekli kabiz olursan olursun ben doktora gidecegim ishal bile olsam ıkınmadan yapamiyorum gecmis olsun doktora git en iyisi

ahmet311

Evet ilettiğiniz siteye baktım aynı belirtiler var sanırım sorunum dediğiniz gibi rektosel. Tedavisi de çoğunluk ile ameliyatla oluyormuş. Şimdi canım sıkıldı. Hemen randevu alıcam. Umarım ameliyatlık bir durum olmaz. Yorumunuz için teşekkür ederim

HasanREİS

Rica ederim erkenden gitmeniz sizin icin daha iyi hepsi ameliyatlik degil ilerlemis olanlar ameliyatlik umarim ameliyat olmadan tedavi olursunuz bende randevu aldim ayni sorunlari bende yasiyorum

Ne oldu doktora gittinizmi

ahmet311

Aktardan kabızlık çayları aldım ve bekunis kullanıyorum.Şuan düzene girdi o yüzden gitmedim.

@HasanREİS,

Ameliyat olmadan çözüm bulmaya calis,sabah kalktığında aç karına 2 bardak su iç,biraz hareketli olmaya gayret et

Üst Alt