Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben omurılık felclısıyım kasılmalar ıcın hıc bır ılaç kulanmıyorum,iki gun once kasılmalarım cok rahatsız edıyordu doktora gıtmedım ama kasılmalar artık yok...
Kasılmalar neden olur.?
Kasılmalar ıcın ilaç nedir.?
kardeş bu hastalıkta kasılmar normal neden olduğu belli sinirlerin görev yapamaması sonucu istem dışı hareket oluşuyor buda kasılma bendede çok hafif var zorlamaya kesinlikle gelmez ilaça azaltıldığı söyleniyor ama ben fazla itibar etmiyorum ben ankara fizik tedavid 6 ay kaldım orada bazı arkadaşlarda çok kasılma vardı kullanmadıkları ilaç kalmadı yınede geçmeyi bırak azalmadı bile kasılma olduğu zaman çok hafif masaj yapabilirsin
kasılmalar vücudumuz hareketsiz kaldığı için olur...
kasılmalar için en etkili ve alanında alternatifsiz bir ilaç var oda lioresal ama kafana göre kullanamazsın mutlaka doktora(noroloji uzmanına) görünmen ve onun verdiği dozlarda kullanman gerekir...
kasılmalar hareketsizlikten oluyor.kiminde az kiminde çok.bende gata da kaldım.kasılmalar için günde 4 tane lioresal kullanıyorum.başlarda 2 tane alıyordum ama daha sonra doktor 4 e çıkardı.hareketleri aksatmayınca pek sorun kalmıyo.
Ben hareketsız kaldım mı dedıgınız gıbı kasılmalarım cok fazla oluyor hatta rahatsız edıyor..bazı arkadaslar ılacların ıse yaramadıgını ıdaa edıyor tek tedıvısı varmıs sadece hareket etmek
O zaman gunde 5,6 saat hareketlerı yapacam zaten oyle yapıyorum...
doktora gorunmekte fayda var sanırım...
ilaç kullanılması bence yanlış ekzersiz yapmak tek ilaç ama kasılmalar önceden bende olurdu ummadık yerde ummadık şekilde kasılına titremeye başlayınca sandalyemde durmam zorlaşıyor du ama şimdi sinirlenmezsem olmuyor kasılma herşeyde ilaçlara baş vurmayın ya
18 yıllık c-5 omurilik felçlisiyim 1 yıl liorosel kulandım. Kendisinden Allah razı olsun fizyoterapistim Zafer Hanım bana lioroseli bıraktırdı, bir daha hiç kullanmadım. En iyi ilaç hareket ve moral arkadaşlar.
bende haşam kalitemi çok olumsuz yönde etkileyen kasılmalar vardı ,nedede ise her an liresal biraz etkiliyordu.sonra cerrahpasada bir doktor belimde iğne ile bir operasyon yaptı şimdi hiç kasılma yok.
Hangi doktor yaptı bizle paylaşırmısın,
ayrıca kasılmaların bazı yararları olduğuda kesin,
kasları canlı tutuyor,ancak fazlazı da hareketleri kısıtlıyor.
bu konuda karasızlık içindeyim. kısaca azı faydalı coğu rahasız edici
yürüyemedikten sonra kasım erise ne olur erimese ne olur.yanlız benim yaşam kalitemi çok düşürüyordu ve bu kasılma sürekli idi.onu yapan doktor öldü ama servisini öğrenir size yazarım.ben hayatımdan memnunum.bu konuda rahatsız olan kişilerede öneriyorum.inanın ter içinde kalıyordum.
unu tam bilenin olduğunu sanmıyorum aşırı kasılma iyi değil çünki dayanılmaz oluyor yanlız hafif ve ara sıra devam eden kasılmalar kasların devamlı hareket etmesini sağladığından kas erimesi fazla olmuyor benimde bir ayağımda var 11 yıllık OF li olarak faydalı olduğuna inanıyorum
Benim bildiğim aşırı kasılmaları engellemek için bir operasyon yapılıyor ve kaslar resmen kesiliyor. Bu igne olayı 1990 larda konuşulde ve bana de denendi ama belden değil kalçadan 1-2 gün düzeldi sonradan gene başladı bir dahada yapılmadı.
Kasılma konusunda senin tercihin öyleymiş bize bir şel söylemek düşmez. Ben ise tüm rahatızlığına karşın kasılmalara fazla karşı değilim kasların erimesi benim için önemli. O nedenle iğnenin tesiri ne kadar sürüyor sen ne zaman bu iğneyi yaptırdın yani etkisi kalıcımı bunu merak ediyorum.
besaltı bence kasılmalar çok fazla değilse seni fazla rahsız etmiyorsa kötü değil Dediğim gibi kasın güçünü koruyor ve belli hareketleri daha kolay yapmanı sağlıyor çok rahasız ediyorsa kkanın dediği igne olayını takip et, bence belli süre için önlüyorsü yaptırılabilir.Bu arada doktorlar nedense bunun giderilmesi çin ilaç verip duruyorlar, başka bir organa zararı varmı bilemiyorum ama benim anladığım kasılmanın verdiği fiziksel zorlukların gideriilmesi çin doktorlar ilaç veriyor. Pek tabi hareket bunu gideriyor zaten kasılmanın nedeni de hareketsizlik. Ama uzun bir masajdan sonra bir kaç saat rahatlık sağlanıyor.Bu konuda sitemizin konu başlığında olduğu gibi bu konularda kesin bir karar vermek zor.
Bu arada şimdi aklıma geldi kasılmanın bir faydası daha var. Hissetmiyen bölgemizde bir yaralanma bir acı durumu varsa kasılmalar artıyor yani acı kasılmaları arttırıyor Ben bir çok yaralanmadan bu kasılmalar nedeniyle haberdar oluyorum. Belik sürekli artan kasılmalar yaralanma dışında iç organlardan gelen bir ağrıyıda İdrar yolları iltahabı gibi) gösteriyordur bu durumda doktora yönelmekte fayda var. Bu arada iltahaplı durumda doktorlar idrar yaparken ağrı hissediyormusunuz demiyorlarmı, inanki şaşırıyorum gülsem mi ağlasammı bilemiyorum bir doktor felçli bir insanın bunu hissetmiyeceğini bilmemesi acaip ve tıp eğitimi konusunda sorgulanması gereken bir durum.