Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik Felcinde kilo almamak için neler yapılabilir?

akyıldız01

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
16 yaşında boyum 180 kilo 80 dı.16 yaşında suya balıklama atladım boynum kırıldı, felç olunca daha çok kilo alırım diye korktum o zaman dan beri kiloma çok dikkat ettim ve çok zayıfladım 65 kiloya düştüm. Boyum da 183 oldu.Şimdi 22 yaşındayım bu sene işten dolayı biraz hareketsiz kaldım birazda çok yedim sanırım :D Ve kilo aldım 70 - 75 arası falan oldu sanırım aslında biraz kilo almam iyi oldu kollarım yüzüm için.Ama sadece sorun olan göbek oldu biraz ( daha doğrusu yağlanma) , sadece karın bölgemin zayıflamasını istiyorum nasıl beslenmeliyim? Ve mekik çeksem hergün etkili olur mu ?

Kalorini hesaplayabilirsin. Hareketli erkek bireyler icin günlük 2500 kalori hareketsiz erkek bireyler için günlük 2000 kalori sınırı vardır. Bu limitin üstüne çıkarsan kilo alırsın altına düşersen kilo verirsin. 7200 kalori 1 kiloya tekabül ediyor. yani günde 800 kalori az yersen 9 günde 1 kilo verebilirsin. Ama göbekte toplanan yağlanma icin mekik çekebiliyorsan karın bölgeni toplarsın. 2 şer dakika arayla 30 ar 3 defa mekikle başla zamanla arttırısın. Gögüste çalışırsan gögüs kafesin biraz daha çıkık duracagından karın bölgen daha içerde duracaktır.

akyıldız01

Az yiyeceksin
Beyaz ekmekten zinhar uzak duracaksın. Ekmek yemek kötü bi alışkanlıktır. Sigara misali, kurtulmaya bakacaksın
Marketten alınan cips, çikolata, bisküvi vb. paketli şeylerden kaçacaksın
Çayını/kahveyi şekersiz içeceksin. Kola vb. içeceklerden dört nala kaçacaksın
Baklava vb. hamurlu tatlıları çok çok çok az tüketebilirsin. Fazlası ve sık tüketileni kiloyu aşırı tetikler
Sebze ve salata ağırlıklı beslenmelisin.
Germe ve hafif ağırlık çalışması yapmalısın. İyi bir tekerlekli sandalyen varsa kardiyo niyetine bol bol sürüş yapmalısın. Mümkünse yüzmelisin.
Mümkünse bol bol sevişmelisin.

Amin. :)

noob

Milli yüzücüyüm zaten yüzüyorum :) Ama ikincisi için aynı şeyi diyemicem :D

Üst Alt