Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde kök hücre tedavisi hangi seviyelerde başarılı olur?

byrslf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kok hucre tedavisinden hangi kosullarda yararlanabilir hastalar? Her omurilik felci icin gecerli mi?
Ben bir bucuk yasinda rahatsizlanarak D1-D10 omurilik felcim ortaya cikti, bir kere ameliyat gecirdim, ileri derecedede tedavi gördüm simdi 24 yasindayim cok buyuk bir vucud deformasyonum var ama hastaligimda ilerleme yok.

Kok hucre tedavisinden herkes yararlanabilir mi? Yoksa bundan yararlanmak icin vucudun deforme olmamasi mi gerekiyor? Vucudumdaki deformasyon bu tedaviye engel olurmu?

Tesekkürler...

öncelikle geçmiş olsun...yalnız siz T1 yazacağınıza D yazmışsınız...çünkü omurgada D yok...C-T-L-S var...mesela omurilikte de tam kesi varsa kök hücre uygulanmaz...bunuda MR çekinip ilgili uzman doktorun tanı koyması şart..

deforma,ezilme,inkoplet (yarı kesilerde) eğer doktorlar uygun görürse kök hücre uygulanır..buna onlar MR ye bakarak karar verir.önceden amaliyat geçirmenizde sorun teşkil etmez.

yalnız unutmaki çin ve almanya'da uygulanan kök hücre deneysel...tercihe kalmış bir konu......(bana mesaj attığınız halde sorunuza biraz geç yanıt verdim..kusura bakmayın)

Bilginiz icin tesekkurler, ancak ben D1-D10 yazarken 1986'da ameliyatim icin Capa tip fakultesine yattigimda aldigim epikriz raporundaki verileri yazdim. Ondada aynen D1-D10 yaziyor.

Cin'de bulunan hastane'dende bilgi aldim, durumumun kok hucre tedavisine uygun olmadigini soylediler....

acaba seninki omurilik felci değilmi?bir tür DM tipi kas kastalığımı?.....neyse belki bilen bi arkadaşımız çıkar bende öğrenmiş olurum...

Kas hastaligi degildir, bir doktorun kas hastaligina omurilik felci demesi tuhaf kacmaz mi?:)

Sen nasilsin peki iyi misin...

tuhaf kaçar tabi...neyse şu D yi bi bilen çıkar elbet...

Üst Alt