Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde prostat buyumesi..?

Mathmen

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
arkadaslar of'li olup prostat buyumesi onceden olmayip hastaliga bagli prostat buyumesi ihtimali varmidir?ankara ftr boyle bir ilaca ihtiyac duymazken gatadaki dr'un xanax adli ilaci kullandirmasi garibime gitti...2 ay kullandiktan sonra ilaci biraktim...onceden doksura,spasmex kullaniyordum...300-350cc istemli cikisim vardi...kalansa 50-100cc arasindaydi...gatada toviaz+xanax kullandim...200cc istemli ama zayif tazyik olustu...ne yapsam 200cc bandini asamiyorum.zorlasam 250 cc ...toviazla kalan 300ccleri buluyor...prostat gibi bir problem cikariyor mu bu of???her taraftan problem...onerilerinizi ve goruslerinizi bekliyorum...saygilar...

Bu söylediğiniz şeyler gayet normal belirtiler. Prostat olduğunuzu nerden çıkardınız ki?Kendi kendinize mi teşhis koydunuz yoksa doktorlar mı söyledi prostat olduğunuzu?Normale yakın bi idrar çıkışı varken neden ilaçlarınız değiştirildi ve yapmakta zorlanmaya başladınız?

Benzer bi durumu bende yaşıyorum.Benim de idrar hissim var,kendi kedime bir miktarını çıkarabiliyorum.Fakat mesane de kalan miktar benim de biraz fazla.Bu durumda doktorun bana söylediği; "Her ne kadar kendi isteğinle idrar çıkışı sağlayabiliyor olsan da günde en az 2 yada 3 kere mesaneyi tamamen boşaltmak gerekiyor.Çünkü mesanede sürekli idrar olması ve tamamen boşalmaması orada sürekli enfeksiyon olmasına,mesane sürekli enfeksiyon olmasının da zamanla böbreklere zarar vermeye başlamasına sebep oluyor."
Yani size diyeceğim kendim yapıyorum diye hiç TAK yapmıyorsan yanlış yaparsınız, çünkü kendiniz yaptıktan sonra mesanede kalan miktar çok fazla,bu miktarın 100 cc den daha az olması gerekiyor.

lee kardes tak yapiyorum zaten...demek istedigim prostatim olmadigi halde neden boyle bir ilac kullandigim?yoksa ileri zamanlarda prostat olma ihtimalimiz mi oluyor?

Doktor size kendi yaptığınız idrar miktarını artırmaya yönelik ilaçlar vermiş.
Mesela Doksura diye verdiği ilaç tansiyon ilacı,benim doktorum da vermişti bana CARDURA diye bi tansiyon ilacı.Neden tansiyon ilacı verdiğini sorduğumda,normal olarak idrar çıkışı yaparken bizim tansiyonumuz yükseliyormuş.Tansiyon ilacı kullanarak daha rahat bi işeme ve daha çok idrar çıkışı sağlamak istiyoruz dedi doktor.Tansiyon ilacını 2 ay falan kullandım ama hiç bi artış olmadı,sonra ilacı kesti doktor.Daha sonra FLOMAX diye bir ilaç verdi,yine aynı amaçla kendi yaptığım idrar miktarını artırmak için.Bu ilaç da sizin dedğiniz gibi prostat tedavisinde kullanılan bir ilaçmış.
Sizin kullandığınız hangi ilaç prostat için bilmiyorum ama anlattığım sebeplerden dolayı vermiştir muhtemelen doktorunuz,prostat olduğunuzdan veya ileride prostat olmayın diye değildir yani. Korkmanıza gerek yok :) :)

xatral yerine xanax yazmisim :))valla 2 ay kullandim hicbir faydasini gormedim.yan etkileri cok kotu...dediginde haklisin...ilaclar midemi bozdugundan kurtulmak icin bahane uretiyorum :)

lioresal+spasmex ikilisi cok iyi cikis sagliyor...ama ikisini ayni anda almamak gerekiyor...bnm deneyimim...tak sonrasi spasmex 1 saat sonra lio...sonuc guzel :) toviaz+lio ikilisi tazyik az tutum cok kalan cok...taka ihtiyac var :)

Üst Alt