Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde sık tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu..?

Fulya Ayça

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben kaza Sonucu olusan omurilik hastasıyım....Yaklaşık yirmi yildir...Tabi bunun sonucunda idrar yapmak tak islemiyle gerceklesmekte.. Ancak son iki aydır tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili sıkıntılarım fazlalasti.. Normalde idrar kontrolüne sahibim yani hissim Tam geldiğini hissedip tak uyguluyoruz.. Sıkışma sınırım 300-350cc gibi gün içinde içtiğim sıvıya göre tak yapılıyor.Ancak şuan idrar kapasitesi sınır 200cc oldu .Tabi sistit yüzünden.Antibiyotik alıyorum düzelir gibi olsada sanırım direnç te kazandı Özellikle Gece daha da kötü...Ani sıkışıyorum ağrılı az..Mesane kapasitesini yükseltmek için ne yapabilirim.?Ayrıca antibiyotik kullanmaktan bıktım...Önleyici ilaç yöntem doğal herhangi birşey ne olursa.Bir tavsiye öneri deneyim Vs yaşıyan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Biraz daha detaylandırsaydınız... İdrarda üreyen bakteri nedir, ne sıklıkla tak yapmanızı tavsite etti ürolog, yakın zamanda voiding yada ürodinami yapıldı mı? Bunu cevaplayın fikrimi paylaşayım. bende yaşıyorum aynı sorunlarıda.

Idtarda bakteri türünü bilmiyorum.. Zaman zaman kullandığım antibiyotiklerden fayda sağlamaya çalışıyorum...Çoğunlukla işe yarardı.Şimdi daha güçlük çekiyorum gibi..Sanırım direnç kazandı.Tabi bu hep antibiyotik kullandığım anlamına gelmez. Son iki aydır sıkıntım var.Urodinami uygulanması yaptırmadım.Bu arada sabah akşam dr tavsiyem yirmi yıldır Uropan 2*1günde kullanıyorum...Aslında idrarim beyaz kokusuz Sadece kapasite düştü bide gece kalkmalarim ve sancı oluştu...Ben önlem amaçlı bir yöntem doğal ilaç Vs ne lazımsa belki bilmediğim birşeyi öğrenirim diye sorunumu paylaştım.Teşekkür. ederim ...Bir de unutmadan idrar hissim yürüdüğümdeki gibi öyle saatinde tak yap Vs denilmedi.Ne zaman sıkışma hissedersem ozaman yapıyorum.Tabi sıvı alımı takibim de yok...

Fulya Ayça

Özellikle geceleri olur üremeler, idrar yollarında anatomik bozukluk ve reflü vardır direnç kazanması ondan olabilir, takviye olarak solgar cranberry tavsiye ederim ben. Çok sıkışmayı bekleme tak yaparken pek mesane kapasiteni artırmazsın 300ml az sayılmaz, sıkışma kaçırma olmadan özellikle geceleri kalk tak yapmak için,düzenli aralıklarla tam boşaltman önemli.

Fulya Ayça

Klorsuz 2 lt suya 2 çay kaşığı karbonatı koy erit ve iç enfeksiyondan eder kalmaz 1 hafta içinde

Anatomik bozukluk reflü pek anlamadım...Tedavisi var mı.?Bir de Solgar dediğiniz doğal bir ilaç mı ben biraz hassasım barsak bozar mı....Prinol kullanmak korur mu..Ve bu solgar koruyucu mu ise sahi yarar mı...Teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alacağım..Şuan 200CC de sıkışıyorum...Bu bira çıksa Hayat günlük sosyal yaşantımı bozuyor.

önclikle geçmiş olsun idrar yolu enfeksiyonu tak kullanan kişilerde kaçınılmaz oluyor öncelikle doktora gitmelisiniz idrar tahlili ve kültür yaptırıp içerdeki enfeksiyona dirençli bir ilaçla enfeksiyonu atın derim sonrada antibıyotık kullanmamya özen gösterin ufak çaplı enfeksıyonlarda piyeloresptyl tavsıye ederım birde mesane sanki az idrar tutuyor küçülme olmuş gibi onada baktırın derim kendimden biliyorum tavsıye ilaçlarla sadece günü kurtarırsın eğer 200 300 cc lerde şiddetli sıkışma vs oluyorsa toviaz vs türü mesane ilacı kullanmanıda tavsıye ederım öncelikle enfeksiyondan kurtulup sonra ellerinizi el dezenfektanı ile temızleyıp eczaneden batikon alıp gazlı bez veya pamuğa döküp biraz sondayı sokucagınz yeri batikonla silin sonra sondayı sokun toviaz ve batikon ile çok nadir enfeksıyon oluyorum oluncada bı kaç gun piyelorsptyl içip geçiyor bende eskidn çok antibiyotık vs kullandım inan geçici çözüm sadece

Çok teşekkür ederim...Önerilerinizi dikkate alacağım Ben toviaz hiç kullanmadım.Uropan kullanıyorum.Ancak mesanee böyle iki ayda küçülür mu ...Sanırım duzelsem kapasite artar inşallah...

Fulya Ayça

Anatomik derken yani idrar yollarının yapısında bozukluk olabileceğini ifade etmek istedim solgar cranberry antibiyotik değil idrar yollarını koruyucu olduğu bildirilen kapsül şeklinde c vitamini takviye besindir ben dr sordum kullanmamda sorun olmayacağını söyledide kullandım bana olur diyen dr herkese olur der bence zira benimki farklı özel durum ve bi çok ilaç kullanmaktayım. Purinol yanlış bilmiyorsam idrar yollarını taştan arındıran bir ilaç enfeksiyondan koruyacağını sanmam. Herşeyden önce üroloji kontrolünüzü yaptırmanız önemli.

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir küçük öneri de benden, ayaklarınızın sıcak olmasına üşümemeye çok özen gösterin. Benim de özelikle ayaklarım üşüdüğünde, çok aniden bastırıyor, mesaneme spazm - kramp girmiş gibi ve o an kaçırıyorum, mesanede az veya çok idrar olması fark etmiyor. (Mesane kapasitesine bağlı değil bu durum).
legend06 üyemizin yazdıklarına da aynen katılıyorum.

Özellikle antibiyotik konusunda, doktorum, idrar kültür tahlili yaptırmadan piyolesptyl bile kullanma diyor - gerekçesi de "silahlarını boşa kullanmış olursun, gerçekten lazım olduğunda antibiyotikler ilaçlar işe yaramaz olur".

Son olarak, üropan dan daha iyi ilaçlar çıktı piyasaya, ilacını değiştirmeniz de fayda sağlayabilir, belki sizin de idrar yolu iltihabı değildir.

Çok teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım...Haklı olabilirsiniz.Tek endişem mesanem küçülmesin...Bide dediğiniz gibi sıcak tutuyorum ayaklarımı.Sanırsam sorunum enfeksiyon Çünkü bitimi yanıyor...🙏🙏

Üst Alt