Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde spastisite pik yapıp düşer mi?

Ölumleyasamarasi

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Olayım 8 ayı geçti. Ilk 3. Ayımdan itibaren kasılmalarım başladı 5. Ayda daha arttı su an nerdeyse sözüm meclisten dışarı ucube gibi geziyorum. Bacaklarım birbirine çarpraz kenetleniyor. Çok fazla kasılma var
Ankarada bir dr pompa için en az bir yıl bekle Kasılmaların pik olduğu bi evre vardır sonra belki yavaş yavaş azalmaya başlayacak acele etme pompa için demişti ama sanki azalmaktan ziyade daha beter hâle gidiyor gibiyim fikirleriniz nedir

Ölumleyasamarasi

Evet, ilk travma döneminde her şey daha bir karmaşıktır, kasılmalar da daha faiz olur. Bence de bir yıl beklemek makul. Ama bu arada kasılmaya neden olan bir şey varsa, onu tespit etmek ve çareler bulmak gerek.

Kasılmaya neden olan durumlar:

1- Mesane enfeksiyonu. Veya sizin durumunuzda omurilik çeperinde oluşan bir enfeksiyon.
2- Otururken ya da yatarken vücudun basıya maruz kalması ve bası yarası oluşma aşamasına geçilmesi
3- Üşütme, aşırı sıcak vb. hava değişiklikleri.
4- Kabızlık, gaz sorunu.
5- Şüphesiz psikolojik sıkıntılar.

Ölumleyasamarasi

İmkanın varsa bacaklarına her gün bebek yağı veya zeytinyağı ile masaj yaptır bir süre de olsa rahatlatır seni, yerde yatarken sağa sola yuvarlanabiliyorsan bu eğzersizide yapabilirsin benimde bir bacağımda çok kasılmalar oluyor kışın özellikle bu yuvarlanma olayı epey rahatlatıyor eskiden masajda yapanım vardı oda işe yarıyor ama şimdi maalesef yok :( cihazla filen ayakta durabiliyorsan oda azaltır kasılmayı, lafın kısası olabildiğince hareketli olmak çare, 20 yıldır böyle idare ediyorum biraz zor ama vücudun bu tempoya alıştımı daha rahat edersin geçmiş olsun.

Kendim için konuşursam; evet pik yaptı ve yok oldu. Şöyle oldu; 1998 de kaza yaparak kasılmalar başladı ve 2012 yılında zirve yaptı. 2012 yılında neden olduğunu bilmiyorum ama bir günde kasılmalar tamamen yok oldu. O gün çeşme ılıca plajında denize girmiştim, haddiden fazla güneşten yanmıştım. Hatta ayağım da yanmıştı ve su toplamıştı. O gün kasılmalarla yattım, sabah sıfır kasılma ile kalktım. ve aradan 10 yıl geçti yani bugüne geldik, kasılmalar halen yok. Çok rahatım şükür. Doktorlarla bunu konuştum, hiç bir anlam veremediler. Zaten şimdinin (çoğu)doktorları tahlil olmadan hiç bir şey bilmiyorlar. Darısı başına dostum

Üst Alt