Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik Felcinde titreme ve kasılmalar..?

gökhan71

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
trafik kazası sonucu omurilik felci oldum.14 mayıs 2009da 20 yasındayım 1 ay yoğun bakımda 3 ayda ankarada fizik tedavi ve rehabilitasyonda yattım, şuan evdeyim ilk başta boyundan aşağısı tutmuyordu şuan kollarım ve sağ bacağımda hareketlenme var parmaklarım sol bacağım ve belimde hareket yok kaza sonucu c5 ve c6 seviyesinde sinir zedelenmesi olmuş ve ödemle birlikte sinirlerde bası olmuş hastanede ameliyat etmediler fizik tedavi rehabıltasyon uygun görüldü ve suan bacaklarımda belımde ve ellerımde cok şiddetli kasılmalar oluyor uyuskluk titreme hafif içten kaşınma da oluyor sızce ıyı bişey mi bu neden olur titreme ve kasılma oldgunda anıden bacaklarım ve vucutum hareket edıyor bacaklrım havaya kalkıyor bacaklarımı ve vücudumu cok ıyı hısedıyorum bılgılendırrsnz teşkkrler.......

bu tür bilgilendirme amaçlı konular nedense ilgi görmüyor bu sitede misyonunu kaybetmiş eğlenceye yönelik olmuş sanki...bu sorunuzun cevabını bende merak ediyorum ama size bi yanıt veremiyeceğim çünkü bilgisizim bu konuda malesef

cevap verilmiyor demiyorum dikkatli okursan ilgi görmüyor diyorum arasında dağlar kadar fark var

Herkes her konuya cevap yazmak zorunda değilki ırmak...o konu hakkında bilgisi tecrübesi varsa paylaşır yoksa boş boş konuşmak içinde yazılmazki arkadaşım..:)

Sayın kardeşim öncelikle geçmiş olsun.Benim T 11-12 de hasr otuz yıldır
hala ayaklarımda kasma var.Zedelenmeye göre jasılmalar degişik oluyor
bazen kasma sonucu hariket gelir bazende benim gibi gelmiyebilir,çok az da
olsa hariket varsa inşallah hareket gelir,zaman çok önemli egzersizlere devam
Allah yardımcın olsun iyi haberlerinizi okuruz inşallah.

cevap verilmiyor demiyorum dikkatli okursan ilgi görmüyor diyorum arasında dağlar kadar fark var
size yanlış hatırlamıyorsam yardımcı olmuştuk..sizde başlık açmıştınız..o zaman ilgi görüyordu da şimdimi bu site misyon değiştirip eğlencelik oldu:rolleyes:...boş konuşmayın lütfen..işiniz görüldüğünde bu site iyi,biraz soruya geç cevap yazıldığında eğlencelik..öylemi?

evet yardımcı olmuştunuz bu konuda çok duyarlı olan arkadaşlar varr onlara teşekkür ediyorumm ama biraz düşünce hak vereceğinizi ümit ediyorum bi nebze de olsa...

bu tür sorulara bilgisi olan yazıyor....bilgisi olmayan sadece okuyup geçer..doğru olanıda budur..

omurilik felcinde "hastalık" yoktur "hasta" vardır.. artı olumsuz yorumlar yazıp kimsenin moralinin bozulmassını da istemem çunku omurilik felci ve iyilesme malesef aynı cumlede bile birlikte olmayı sevmeyen kelimeler ama dediğim gibi her vaka ve kesi farklı.. umarım ilk 18 ay içinde ciddi geri dönüşler olur.. kasılma derken spasite mi? bence transferde dengeyi bozmayan sizi yere dusurmeyen her kasılma iyidir.. kasları güçlü tutar..

kasılmalar ve titremeler gayet normal omurilik yaralamalarında genelde olur kötü tarafı oturma dengeni bozar ayakların düz durmmamasına yol açar sonda takmayı zorlastıra bilir vs bunun gibi şeyler ama iyi tarafıda kireçlemeyi önler damar tıkanıklığını önler kasların erimemesini saglar. tedaviside doktoruna baş vurduğun zaman ilaç başlar (lioresal,sirdalud) kas gevştici bunlar seni rahatlatır kasılmalarını%80 oranında azaltır yani sıpastisenin (kasılmanın) faydaları daha çok ::))

Sonuç'a bakalım herkese teşekurler bence...oyle boyle bılgısı olan yazıyor ya :)

Arkadaslar hıc bır sey gorundugu gıcı degıl malesef.HuŞu senın onun ıcın ıyı dusunmen onu ıse senın ıcın ıyı dusunmemesıne denırmıs.fransızca bır terım...burdakı bazıları huşuca dusunuyor..yazıkkk
Ayrıca ırmak007 arkadasımızda cok haklı arkadaslar.yaşama daır anı dusunce konusu basta olmak uzere bır cok aşk,sevgili,zevki konular acılır onların gorduklerı ıle saglık konuların gorduklerı ılgı arasındakı fark yeterınce acık ve net...

çünkü besalti sağlık konusunda herkes bilgili değil..bu çok ayrı bir konu...yaşama dair bölümleri genellemeyi kapsadığı için herkes az çok bişeyler yazıyor...sende biçok başlık açtın...hangi konun cevapsız kaldı senin..ayrıca kimsede cevap yazmaya mecburda değil..zaman ayırmak istersen yazarsın...sağlık konusu şakaya gelmez..insanın bilmediği konu hakkında heleki bu sağlıksa yazmasıda doğru değil.

----------

birde aynı kişler 3-4 tane aynı içerikli konu açıyor..cevabını verdiğimiz halde 1 cümle değiştirip yine konu açıyor...eeeee insaf artık...aynı kişlere cevap yazıp duracakmıyız...

Üst Alt